Connect with us

Hír

Fel kell adnia Bradynek a nem biztonságos sisakját

A tavalyi szezon végén 32 játékos volt a ligában, aki olyan sisakot viselt a mérkőzések során, amely mostantól tiltólistás az NFL-ben. Az egyikük Tom Brady, aki így a Super Bowlon viselhette utoljára a Riddell VSR-4 sisakját.

Minden csapat “szertárosa” kapott egy listát az NFL-től a hivatalosan is tiltott sisakokról, így ezeket mostantól nem viselhetik a játékosok és biztonságosabb fejfedőre kell váltaniuk a 2019-es szezon kezdetétől. Ha valaki tiltott sisakot visel, akkor büntetésben részesül Roger Goodelltől.

Az NFL és az NFLPA (játékosok szakszövetkezete) 2015 óta teszteli a sisakokat és tavaly egyeztek meg először, hogy betiltanak egyes fejfedőket – hatot azonnal, négyet pedig egy év csúszással. Ez utóbbi kategóriába esik Brady fejvédője is.

Zsinórban a harmadik évben a VICIS Zero1 sisak lett a legbiztonságosabb, ezt a Schutt F7 LTD, majd a Riddell SpeedFlex Precision Diamond követi.  Az NFL hivatalos statisztikái alapján a játékosok nagyjából 50 százaléka váltott biztonságosabb sisakra tavaly.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!