Connect with us

Hír

Cousins: Nem akarok többé 8-8-as irányító lenni

Kirk Cousins első éve Minnesotában – miután aláírta 3 éves, $84 milliós teljesen garantált szerződését – nem volt igazán sikeres, teljesen átlagosra sikerült, hiszen a Vikings 8-7-1-es mérleggel fejezte be a szezont. Az egyéni statisztikái rendben voltak, volumenben főleg, de a csapat nem tudott sikereket elérni. Az irányító pedig tisztában van a helyzettel, és tudja, hogy nem elég, ha ő egy 8-8-as irányító marad.

Úgy gondolom, hogy a következő lépésnek csakis a győzelmekről kell szólnia. Eléggé egy 50%-os mérleggel rendelkező irányító vagyok a karrierem során, és természetesen nem szeretnék ezen a szinten maradni, nem ezért igazoltak le és nem ezért izgatottak miattam az emberek.

Ha nem játszom jól, ha nem jönnek a jó statisztikák, de több playoff meccset is megnyerünk idén, akkor szerintem az lesz a narratíva, hogy feljebb léptem egy szintet, és talán nem így jövök le mindig a pályáról, hogy így érzem, de ha nyerünk, akkor azt mondják majd az irányítóról, hogy feljebb lépett egy szintet. Ha a legjobb szezonom hozom 2019-ben, de 8-8-cal végzünk, akkor nem léptem szintet. Ez a valóság.

Cousins valójában 50% alatti irányító karrierjét tekintve, hiszen 34-37-2 a mutatója a 73 kezdő meccsén. Ha csak a teljes kezdő szezonjait nézzük (4 volt neki), akkor 32-30-2 a mérlege, ami egy fokkal jobban mutat, de összességében még mindig teljesen átlagos.

Cousins irányába a legnagyobb kritika talán az, hogy nem kezeli jól a nyomást és a nagy pillanatokban nem tudja hátára venni a csapatát. Ennek ellenkezőjét kell bizonyítania idén, hogy jobb színben tűnjön fel.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!