About the author

76 Comments

 1. 1

  Józsi14

  Marketing tipp: ha katonadani véleményét a fizetős rész után teszed, több lesz a fizető vendég.

 2. 2

  Penzehesbuzak

  Anyatok a cikk fizetos mekkora parasztok vagytok na ezek utan plane nem kaptok forintot se szanalmas

 3. 3

  katonadani

  Köszönjük a véleményed!
  A dolog hátteréről többet megtudhatsz itt:
  https://fuzovelkifele.com/2019/08/fuzovel-kifele-a-patreonon/

 4. 4

  makosteszta

  Ha megnézed, akkor legutóbb januárban volt kupaktanács, előtte meg előző év áprilisában. A srácok ha jól értem most feljebb tekerték a fordulatszámot (félállás), cserébe remélik a támogatást.

 5. 5

  acsdav2

  Jogos. Valamiért úgy emlékeztem, hogy gyakoribbak ezek a kupaktanácsok. :) De a Luckos portrét szerintem nem kellett volna fizetősé tenni :D

 6. 6

  Dru

  “A cikkek 90+ százaléka továbbra is ingyenes.”
  Persze… hülyének nézitek a saját olvasóitokat!

 7. 7

  katonadani

  két év alatt volt összesen 7 kupaktanácsunk.
  Portrék is voltak időközönként, amikor épp volt kedvünk/időnk. Lehet, hogy lett volna Luckról portré júliusban, de lehet, hogy nem lett volna. És ha lett volna, akkor is csak mondjuk egy héttel később.

  Most leginkább azt vállaljuk, hogy minden hónapban minimum 16 extra nagycikket állítunk elő a facebook posztok, hírek, összefoglalók, beharangok, playoff rankingek és college foci mellett. A teljes tartalmas csomag ugyebár 15 dollár havonta, azaz kerekítve 1 dollár nagycikkenként, ami kerekítve 300 forintot jelent.

 8. 8

  makosteszta

  A legutóbbi 10 megjelent írásból 8 ingyenes, de most holtszezon van. Szezon alatt beharangozók, összefoglalók, rankingek, podcastek, meg egy rakat hír lesz, megüti majd az lazán a 90%-ot szerintem.

 9. 9

  ewzy

  Számomra döbbenetes ez a sok hülye ember és a retardált kommentjeik a bevezetett patreonos rendszer miatt… baromi nagy rajongói lehetettek az oldalnak eddig is ha nem vagytok képesek felfogni h nem tudják a srácok ezt szívszerelemből tovább ingyen csinálni. amíg ingyenes volt minden addig az volt a baj h “átvett cikk” meg pats haterek meg tököm tudja, most meg az a probléma elvárnának vmiféle javadalmazást…
  Szemlélet tágítás céljából javaslom h ismerkedjetek az pl. a The Athletic c. online sportújság rendszerével ami teljes egészében fizetős
  Keep it up FK!

 10. 10

  Portugál

  Igazad van, ritka nagy taplóság. Nem is értem, hogy hogyan van pofátok pénzt kérni egy olyan dologért amiért dolgoztatok a saját szabadidőtökben? Javaslok egy kis matekot is, havi 8$ átváltva kb 2400 Ft, és ha úgy számoljuk, hogy minden hónap február lenne (28 nap) akkor is ~ 85 Ft egy napra. Na most ha ezt sokallod, tessék, gyűjts anyagot, szerezz pár barátot és kezd el te is az írást, legalább lesz konkurencia. De aztán kérném a napi 10 cikkemet!

 11. 11

  Fetyke

  Először is a parasztok nevében is kikérem azt, hogy a magadfajta primitív állatokhoz hasonlítsad őket.
  Másodszor pedig igen, fizetős a cikk. Ha el akarod olvasni perkálsz és megnézed, ha neked nem ér ennyit, akkor szevasz. A szánalmas az, amikor elvárod, hogy más ingyen rád áldozza az idejét, csak azért, hogy te jól szórakozhass.

 12. 12

  katonadani

  köszönjük a támogatást :) figuratively és literally is :)

 13. 13

  acsdav2

  Logikus amit írsz és most már értem a rendszert. :) Nem lehet veletek olyan “üzletet kötni”, hogy nem fizet az ember, hanem ír egy cikket? Teszem azt, ha én Texans drukkerként a csapatról írok heti egyet, akkor bekerülhetek a High School kategóriába? :)

 14. 14

  katonadani

  ha írsz heti egy nagycikket – nem csak Texans témában, megfelelő minőségben stb -, akkor beveszünk szerkesztőnek és láthatod ezeket a cikkeket is :D

 15. 15

  acsdav2

  a nagycikknek mekkora a terjedelme? pl. a galaxy 4 által közvetített meccsekről összefoglaló? :)

 16. 16

  katonadani

  1000+ szó (néha elég 800). College összefoglalók lesznek, ráadásul ingyenesen :O

 17. 17

  acsdav2

  A Miami-Floridáról nem volt :D

 18. 18

  renningan

  Tehát amúgy sem támogattál volna minket, de most meg aztán pláne. Basszus, egy hajszálon múlt :'(

 19. 19

  katonadani

  ez így van, de most hétfőn már lesz :)

 20. 20

  Steve Young

  No offense az Athleticnél profi újságírók (is) dolgoznak, a különböző sportok tudorai. Ők havonta max 10-t kérnek el és nem csak NFL van benne. Olyan mintha egy honi labdarúgó csapatot hasonlítanál a Barcához vagy a Liverpoolhoz.

 21. 21

  ThySoul

  Nem akarok én vitát generálni meg belefolyni túlságosan a mostani helyzetbe, de valahogy azokat is megértem akik nem nagyon örülnek a patreon-os rendszert. Az alapját az egésznek megértem, szinte száz százalék, hogy én is támogatni foglak titeket valamilyen csomaggal, de én teljesen máshogy képzeltem el, és lehet azok is akik kevésbé örülnek az új rendszernek. Biztos, hogy rossz látni (mint ahogy én látom most) hogy van egy cikk az oldalon, ramegy az ember, elolvassa a a bevezetőt, és utána megjelenik egy fizess tábla. Mint mondtam, megértem a dolog előzményét, és drukkolok hogy tudjátok jó sokáig csinálni ezt, akár főállásban is, de lehet szerencsésebb lenne, ha az adott fizetős cikk csak annak jelenne meg, aki az adott csomagra elő van fizetve, nem mindenkinek, ha ezt egyáltalán meg lehet oldani. (Én pl így képzeltem el, aki nem fizet annak ott vannak az alapok, mint eddig, a patreonoknak meg különböző szintenként jelennek meg a plussz dolgok) Nem bántásból mondom, drukkolok nektek, csak meg mondom én megértem a másik tábort is( persze csak azt a részét akik normálisan leírják a véleményüket, azokat nem akik hisztiznek hogy fizetős az oldal)

 22. 22

  Bélabá a csótány

  A foci nem jó példa mert ott tényleg lehet nullából jó eredményt kihozni.
  Míg az “újságírásnál” sokat számít az anyagi háttér.
  Az Athletic-nál egy-egy szerző alá bedolgozik több ember is.
  Insider,elemző,stb.
  Míg ugye ezeket a feladatokat KD-ék maguk csinálják egyedül.

 23. 23

  makosteszta

  No emberek, mi lenne ha beszélnénk amúgy Luckról? :D

  Luckról: szerintem nagy sokrétű a felelősség, és abból még a legkisebb, hogy nem tudtak támadófalat húzni elé, nem ők az egyetlen csapat, amelyik évek óta küzdd ezzel, bár tény, hogy legalább próbálkozni illett volna. De ha már nincs rendes fal, akkor miért erőltették ezt a 7 lépéses dropback passzokat, na az már komoly dilettantizmus. Reich alatt kapásból átálltak egy gyorsabb passzos játékra, lám, már jobban nézett ki a korábban bottom 5-ös egység (meg persze Nelson is megdobta). A legcsúnyább mégis az, hogy sérülten is játszatták, ráadásul még csak nem is próbálták limitálni.

  Fütyülés: az az érdekes, hogy ha Luck kihagyja a szezont lábadozás miatt, majd a szezon végén azt mondja, hogy bocsi, nem bírom, senki nem fütyült volna. Így most egy nagyon reményteljes szezon előtt, totál váratlanul ez csúnya arcul csapás volt a szurkolóknak, amire valahol érthető a reakció, ettől függetlenül Luck semmit nem érdemelt belőle, és remélhetőleg kap majd egy szép búcsút.

  Colts: én nem tartom kizártnak, hogy így is nyerik a csoportot, nagyon szoros lesz idén az AFC South. Brisett egy korrekt back up, Reich nagyon jól mutatkozott be, a csapat szépen épül, míg a riválisoknak mind van olyan csapat része, amin elmehet a szezon.

 24. 24

  Steve Young

  Szerintem pont hogy jó példa, mivel a struktúrális különbségek teljesen fellelhetőek. Piacképesség, érték, eredmények, színvonal stb.
  Btw a fociban sem lehet nullából jó eredményt elérni, millióból 1 kiugró eredmény, de annak is akadémiai, gazdasági előzménye van (amit nulláról nehéz megteremteni).
  Az Athleticnél profikat fizetsz meg, itt lelkes fanatikusokat. Daniéknak is vannak insiderei (twitter) stb. Ez nem negatívum, nem kritika mielőtt. Szerintem hosszú távon nem fog működni, Magyarországról beszélünk. Akit érdekel a magasabb foci, tud angolul, máshol veszi.

 25. 25

  ewzy

  Értem mire célzol és igazad is van, de én nem arra gondoltam h Athletic = Fk! (legalabbis még :) )
  Hanem, hogy az elmúlt években kialakult egy tendencia az online újságírásban legyen az bármilyen témájú, sport vagy politika vagy tudomány, mi szerint már nem adják ingyen a teljes tartalmat ingyen, hanem vagy teljesen fizetős a rendszer (lsd Athletic), vagy ingyen csak a kisebb cikkek érhetőek el, ellenben a nagyobb ívű anyagok fizetősek, vagy esetleg havonta csak korlátozott mennyiségű cikket tudsz ingyen elolvasni az x-edik már fizető.
  Szóval nyilván Daniék se a spanyol viaszt találták fel, hanem már egy elterjedt piaci modellt használnak kvázi saját igényekre szabva. Ez van, én elhiszem h sokak nem örülnek, hogy a kedven NFL-s híroldalukon már nem érhető el minden csak ha fizetnek érte, de a szerkesztők részéről teljesen érthető a dolog és azt is látni kell, hogy nem vmi egyedi, elvadult ötletről van szó, hanem tendencia az online újságírásban

 26. 26

  chester

  A kurva eletbe hogy ez nem jutott elobb az eszunkbe, mar bekokainozva xboxoznek a budai lakasomban.

 27. 27

  Ingyenelogecik

  Jajaja faszert kell mindenert penzt kernie azoknak akik a szabadidejuket aldozzak cikkirasra, de szeretnek ezt foallasban csinalni h,ogy a picsaba gondolhattak ezt hogy az olvasoktol kernek ehhez penzt. Tessek menni locsolkodni a faluba meg felkeresni a tavoli rokonokat, a mi zsebunkbol ne vegyetek ki par ezer forintot ti szemetladak, hat en olvado vsgyok, jogom van az ingyen kontenthez!!!!!!!!

 28. 28

  Baba

  Kiváló szakértők és remek írók vagytok, de üzleti érzéketek az nincs. Beszélhettetek volna valaki hozzáértővel mielőtt ekkora faszságot csináltok mint ez a tarhálás. Aprópénzre váltjátok a tehetségeteket. Ebben az oldalban sokkal több volt. Ráadásul konkurenciátok sincs. KINEK JÓ AZ, HOGY SOKKAL KEVESEBB EMBERHEZ JUT EL AZ ÍRÁSOTOK? És akkor még nem is beszélve arról, hogy a befolyt pénzből meg flagfociztok meg kandallóztok… BRAVO!

 29. 29

  Szilárd Süveges

  nem csak budan telne abbol lakasra :D

 30. 30

  katonadani

  Kérlek, mondd el a tökéletes és kivitelezhető megoldást, amiből meg tudunk élni és mindenkinek jó lesz. Ígérem, megpróbáljuk megvalósítani.

 31. 31

  renningan

  Kipróbáltunk már szinte mindent, beszéltünk szakértőkkel, PR-osokkal stb és semmi nem működött. Nem mintha ez olyan egyedi dolog lenne, az NFL-ből elég macerás megélni Magyarországon :D

  Egyébként ha a számokat nézzük, akkor havi mondjuk 20 nagycikkünk olvasottsága fog csökkenni mondjuk, amivel nagyjából 60 ezer kattintást veszítünk, miközben az összes többi cikk 1 millió fölötti kattintást hoz havi szinten. Amivel pont úgy nem megyünk semmire, hisz ez egy rétegsport, rétegközönséggel, így kvázi ez az egyetlen út (mi már csak tudjuk, minden mást kipróbáltunk)

 32. 32

  Szilárd Süveges

  megyek is letorrentezem a latest elerheto mozit :D

 33. 33

  István_Szamos

  A fütyüléssel kapcsolatban igazad van. Luck nem érdemelte meg (igaz olyan ismerősöm szerint aki kint volt, a túlnyomó többség nem fütyült).

  A Colts fórumon megjelenő vélemények alapján a legtöbben úgy érzik, hogy Luck becsapta őket. Végig arról volt szó, hogy nem komoly a sérülése, ő is azt nyilatkozta hogy a szezon-kezdetre készen akar állni. aztán a Bears elleni meccs előtt a stadionban dobálgat, láthatóan fájdalommentesen mozog, majd jön Schefter… Luck nem akart becsapni senkit, de végül nagyon rosszul sült el a dolog. Tehát igazából a visszavonulás módja bánt pár szurkolót, a visszavonulást magát a legtöbben megértik.

  Pletykálják, hogy a Colts azért volt ennyire nagyvonalú Luck-al, mert bíznak benne, hogy meggondolja magát és visszatér, bár Luck ismerősei szerint ez nagyon meglepő lenne (mondjuk úgy valószínűtlen).

 34. 34

  renningan

  A legtöbb újságnál, ha megteheti, akkor 4-5-10 lektort fizet, akik azonnal ellenőrzik a cikkeket. Sajnos ez nálunk nem fér bele (az Indexnél sem volt erre nagyon sokáig keret), így akaratlanul is maradhatnak elütések. Kellemetlen persze, de ez sajnos ezzel jár (én ugye nálunk nem mindenki újságíró, így vannak mondjuk formai vagy stílusbeli hibák, de hát ez akkor is előfordul, ha mindenki profi, nem szerethet mindenki ugyanazt).

  Az meg, hogy olvastál már valami hasonlót valahol nem feltétlenül véletlen, ha sokat olvasol. Mivel én szinte állandóan ezt csinálom, még sok kommentben is van olyan érzésem, hogy ezt valahol, akár egy redittezőtől már olvastam. Hacsak nem sima breaking cucc, ami most derült ki, akkor elég nehéz újat mutatni.

  De ez nem csak NFL-lel van is, bármilyen témában, legyen az mondjuk tudomány (én pl fizikus vagyok), ha benne vagy és követed, és tudsz oroszul vagy angolul (én igen), akkor egy magyar újság, hacsak nem saját tanulmánnyal jön, nem fog neked sok újat mondani. És emiatt talán nem is olvasod őket.

  Az, hogy magyarul van NFL-tartalom, az egy kényelmi dolog, ha pedig még többnyire színvonalas is, akkor az csak ráadás. Ettől függetlenül a piac, ahogy te is mondod, tényleg nagyon kicsi, és lehet, hogy erre semmilyen körülmények között nem lehet nyereséges vállalkozást építeni.

  Egyébként: ha nem 15, hanem csak 5 dollár lenne a csomag, akkor megérné? Mert nekem az jött le eddig, hogy maga a magyar tartalomért való fizetés az, amit nem tartasz reálisnak.

  (aki azzal támad, hogy copyzok, az nyugodtan keresse meg azt a cikket és küldje el nekem :D hadd lássam én is
  )

 35. 35

  Steve Young

  Szerintem ha 5-10 közötti tartományban szabtátok volna meg, már csak mint kényelmi díjként is gondolkodtam volna rajta. Mondom ezt PFF, Athletic és egyéb twitter tagok követése mellett. Mondjuk ha meglesz a havi 1000$ akkor lényegtelen mit írok :D. Ugye mindennek az az ára, amit fizetnek érte. De marketing ügyileg a sok kicsit, mondjuk 6 hónap múlva, megemelhetitek 3-4 dollárral. Ha van 200 ember, aki beleteszi az 5 dollárt és 6 hónapig előfizet, tetszik neki akkor az emelést le fogja szarni, kb 30% (maximum) vándorol el.

 36. 36

  ewzy

  vehetsz olcsóbb csomagot a patreonban a sokkallod a 15 usd-d :)

 37. 37

  Fetyke

  Miután Magyarországon egyetlen, önmagát eltartani képes sajtótermék nincs, ezért aligha hiszem, hogy létezik az, amit itt lebegtetsz.
  A fiúk tettek egy utolsó, kétségbeesett kísérletet (nevezhetjük nyugodtan annak) arra, hogy valahogy összeegyeztethessék az életüket és az FK-t (amit hívhatunk szerelmüknek). Nagyon helyesen tették! Inkább most derüljön ki, hogy ha nincs ennek értelme és létjogosultsága hazánkban, minthogy beletoljanak még pár évet az életükből teljesen értelmetlenül, mint tette azt Luck a focival, ha már egyébként is róla szól a cikk.

 38. 38

  renningan

  mondjuk a 10-15 között nincs nagy különbség, egy korsó kézműves sör ára kb :D az 5 és 15 között már nagyobb a difi, ha szerinted a mostani 15 ös csomag 5-öt ér és lejjebb, akkor megértem, hogy nem fizetsz elő. Ha csak 5 dollár a különbözet, akkor, ahogy egy fantasys spanom szokta mondani, ezen már ne múljon :D

  Ha belegondolok, hogy mennyit fizetek PFF-re, Gamepassre stb, akkor ez a 15 nekem nem tűnik soknak, főleg, hogy ebből weboldalfejlesztést, tippjátékot stb is akarunk majd fejleszteni hosszú távon. Persze meg tudom azt is érteni, ha szerinted vagy mások szerint sok, de tényleg szeretnénk ezt annyira jól csinálni és annyira sokat nyújtani, amennyire csak tőlünk telik, ahhoz pedig muszáj némi forrást beszereznónk :D

  Az meg, hogy mit mondasz, abszolút lényeges, még ha nem is értünk egyet feltétlen. Ebből is tanulunk – ismeretlen ez a terep, ki kell tapasztalni. De egyelőre biztatónak tűnik :)

 39. 39

  golya87

  Ja, hogy nem csak pénzzel lehet titeket támogatni? :O

 40. 40

  Baba

  Ez az egyetlen magyar nyelvű oldal, ami amerikai focival foglalkozik. Nagyon sokan szeretik itthon az NFL-t, és évről évre népszerűbb. Az a sok ember mind idejön tájékozódni. A többi sajtótermék is létezik valahogy, még olyan is, amit nem olvasnak ennyien. Hogyan?? Állami pénzből? Akkor menjetek, azt kérjetek állambácsitól! Tényleg az az egyetlen megoldás, hogy megsarcoljátok az olvasóitokat? Tényleg?? De még ha így is van: nézzetek már szét ezen a tetves oldalon!! Ezért akartok ti pénzt kérni?? Ti nagyon fordítva ültök azon a bizonyos lovon…..

 41. 41

  Fetyke

  Nagyon jól ráéreztél! Vagy állami pénzből vagy valamilyen külföldi alapítvány támogatásából élősködik ma Magyarországon minden sajtótermék. Daniék nem ezt az utat szeretnék választani. Lehet, ha kérnek pénzt kapnak is az államtól vagy mástól, de tudod nagyon jól, hogy annak is ára van. Sokkal nagyobb felzúdulás lenne itt, ha holnaptól narancs vagy szivárványos háttérrel jelenne meg az oldal természetesen az ezekkel együtt járó dolgokkal együtt.
  Egyébként pedig hiszti helyett tedd le a nagyszerű és bombabiztos üzleti modelledet az asztalra, és ha az olyan jó, akkor biztosan megcsinálják az oldal szerkesztői és még meg is köszönik neked.
  Kritizálni könnyű. Segíts a megoldásban és mindenki boldog lesz hidd el!

 42. 42

  chester

  Ha nem tetszik az oldal nem kell erte penzt adni. Ha tetszik, szivesen vesszuk a tamogatast, de nem kotelezo. Tajekozodni tovabbra is tudnak ingyen az emberek, hiszen minden hir lathato teljes egeszeben. End of story.

 43. 43

  acsdav2

  Én nem értem a dolgot Dani. Azt mondtátok, hogy olyan cikkek lesznek fizetősök, amik eddig nem voltak gyakoriak, tehát aki nem akar fizetni, az nem veszít semmit a mostaniból. De hát voltak régebben is ilyen kupaktanácsok vagy portrék. Ha Luck júliusban jelenti be a visszavonulást, akkor az a portré ugyanúgy megszületett volna, nemde?

 44. 44

  Baba

  Ha NFL-ről van szó nem teljesen kurva mindegy, hogy állami pénz vagy nem? Majd cenzúrázzák, hogy mit lehet leírni Luckról vagy mit nem??
  Nem hiszem, hogy nekem kéne megoldanom ezt a problémát, én egyszerü vendéglátós vagyok, nem értek hozzá…de azért véleményem lehet. Vagy mostantól csak üzletemberek írjanak?? Más már nem írhatja le, amit gondol??
  De tudjátok mit? Már így is túl sok időmet basztam el rátok. Szevasztok!
  Jó szórakozást a gittegyletnek!

 45. 45

  chester

  Es te vityotol vagy lolotol kertel penzt a vendeglatashoz?

 46. 46

  katonadani

  havi 16 cikk lesz fizetős (ha nagyon jót megyünk, akkor plusz 1-2-3). Az utóbbi hónapokban megírtunk havi 170+ hírt/rövid érdekességet, ami ugye nem lesz fizetős továbbra sem. Már ezzel meglenne a 90+ százalék, és akkor az összefoglalók, beharangozók, playoff rankingek, podcastek még sehol sincsenek.

 47. 47

  Fetyke

  Ahhoz képest, hogy nem értesz hozzá, elég magabiztosan azzal kezdted az első mai hozzászólásodat, hogy a szerkesztőknek semmi üzleti érzékük nincs. Aztán kiderült, hogy a tiéd is kimerül annyiban, hogy ami most van az sz.r, mert napi 1 cikkért fizetni kell(ene) és a többii hiába van/lesz ezentúl is ingyen, az nem elég. Hát mit mondjak! Ezért valóban kár volt ennyi idődet elpocsékolni szerintem is.

 48. 48

  Fetyke

  Nem néznek hülyének senkit. De sajnos egyes olvasók hozzászólása az írójukat is minősíti…

 49. 49

  Bélabá a csótány

  Feleslegesen rinyálnak szerintem,mert alapvetően nem a húzótartalmakat tettétek monetizáció függővé.
  Csodálkoznék ha az olvasók többsége nem 40 alatti lenne.
  A 40 alattiak meg inkább impulzus fogyasztók az interneten,szóval nagyobb az elérése egy 6 soros hírnek,mint egy 4 oldalas cikknek.
  Arról nem is beszélve,hogy a közvetlenebb hangnem miatt szívesebben is olvassák.

 50. 50

  Sekler

  Sziasztok
  Minden napom a FK val kezdődik és azzal is végződik , elolvasok mindent , a kommentekkel együtt ( még a Fetykéét is :D ) , imádom , szeretem , napi rutin jó pár éve.
  Nézegettem a csomagokat , ami engem érdekelne az évi 100e (30$/m). Ez nekem sok , jobban mondva sokallom az ár / érték arányt.

  De a lényegre térve :
  – tökéletesem megértem azokat akik ezt nem támogatásként ( ahogy reklámozva van ) hanem kvázi fizetős oldalra áttérésként élik meg ezt a váltást.
  – rettentően bosszant engem is , hogy belekezdek egy cikk olvasásába , de nem olvashatom végig mivel nem vagyok patron jelenleg.
  -az még jobban zavar , hogy mostanság olyan ” szerkesztők ” is hallatják magukat akik eddig alvó ügynökök voltak , egy kezemen meg tudom számolni azokat aki az utóbbi mondjuk 2 évben érdemben itt valamit is alkottak.

  Hogy mi lenne a legjobb megoldás ? Nem tudom nektek mit jelent a jó !? Ha meg akartok élni ebből akkor valami ilyesmi ( habár én ebben erőssen kételkedem , ahogy ti is írtátok nagyon kevesen élnek ma meg az amcsifociból itthon ), ha marad a hobbi amiért kezdtétek gondolom akkor nagyon nem ez , minden hobbira idő kell , amit a családtól kell elvenni legyen az FK vagy vitorlázás mondjuk.
  Megoldás lehetne szerintem egy komolyabb platformhoz csatlakozni ahol fizetnek is , pl 120yard itthon .

  Őszintén remélem h bejön a számításotok habár erre én még középtávon se látok esélyt ebbe a rendszerbe. Cáfoljatok rám kérlek :)

 51. 51

  renningan

  És még lesz ma minimum két hír, az már 12-ből 10 :D

 52. 52

  renningan

  Az elején még nyomtuk, de ha megnézed, 2018 tól kezdve valami 20 körüli portrénk jelent meg, vagyis még a havi egyet sem tudtuk tartani. Most tervek szerint havi 6-8 porténk/történelmi cikkünk is lehet azért, hogy ez az egész tényleg szolgáltatásként működjön.

  És igazából ez a cél. Csak úgy jó kedvemből nem írtam volna meg Luckot, bármilyen szarul is hangzik, mert egyszerűen lett volna sokkal jobb dolgom. De a következő bő fél évben nagyon sokat fogok írni és remélem, hogy ennek meglesz a foganatja.

 53. 53

  renningan

  (csak zárójelesen: Ha ez számít (és nem vagyok benne biztos, hogy igen), én három évig dolgoztam az ország legolvasottabb lapjánál, konkrétan az összes rovatban, és közel egy évig a sportban (rendszeresen tudósítottam, riportokat és interjúkat csináltam belföldön és külföldön) és most is mehetnék szinte bárhová, ha egy újságírói karrier lenne a cél (az fk-t leszámítva nem az).

  Egy angol nyelvterületen egy ilyen kaliberű oldal lazán ellene a hirdetésekből, az USA-ban millió van, csak győzze az ember válogatni. Két jelentős különbség van: nincsenek belsős infóink, csak amik publikusak, illetve nem tudunk riportokat/interjúkat készíteni a távolság miatt. Most hogy mennyire szakértőek kint az újságírók, azon lehet vitatkozni – ha például a fizetési sapkáról vagy egy szerződés értelmezéséről van szó, tízből kilenc pont annyira ért hozzá, mint amilyen a matektudása volt a középiskolában.

  Nincs kétségem afelől, hogy van abszolút csúcs, prémium kontent angol nyelven, amit óriási költségvetéssel dolgozó újságok, újságírók stb állít elő, mert megvan rá a keretük. de ezekből nagyon kevés van, és akit ez érdekel, annak nagyon benne kell szvsz lenni a fociban. Én nem látom az óriási különbséget egy átlagos amerikai újság és köztünk, és talán a lelkes fanatikusoknál is komolyabb szintet képviselünk. De lehet, csak én gondolom így és full nem így van :D

  majd kiderül, de úgy gondolom, hogy tudunk olyan minőségi tartalmat előállítani magyar nyelven, amire érdemes áldozni)

 54. 54

  Leonidasz007

  Te melyik szerkesztőrr gondoltál aki alvó ügynök volt és most hallatja a hangját? Aki itt megszólaltak azok mind irtozatos munkát tettek az FKba. 3-4 évig folyamatosan és ezért semmit nem vártak el (max a kommentelőktöl néha egy kis tiszteletet). Az elmúlt 6 hónapban valóban Dani és Józsi írja a cikkek 90%át de az ő álmukért jött létre a patreon is hogy ők félállásban nyomhassál. De az hogy egy kb 100 fős blogból mára ez megvalósult rengeteg szerkesztő munkája. Mellesleg ott a podcastek, magazin, fantasy ligák managelese stb. Szerintem mindenkinek joga van magáénak érezni ezt az egészet azok kozul akik felszolaltak (bár még mindig nem tom kire gondolsz). Az h a patreonbol befolyt osszeg pedig hova kerul természetesen a jelenlegi munka mennyiségét fogja tükrözni és jó helyen lesz Daniéknál.

 55. 55

  Géza Tokar

  Semmi gondom nincs a részleges fizetőssé válással, szerintem ez egy teljesen korrekt módja az önfinaszírozásnak. Viszont felhasználóbarátabb lenne, ha egy kis kulccsal/lakattal a cikk mellett, vagy valamilyen ikonnal jeleznétek a patreon-cikkeket. Eléggé frusztráló megnyitni valamit úgy, hogy az ember csak egy bekezdést tud belőle elolvasni.

 56. 56

  Steve Young

  Igenis számít, de azért jó pár emberben megmaradtak a cikkek helyesírási hibái, a forma, a fogalmazás, a stílus. Ezek még pár hónapja is problémák voltak. Hogy az emberben olyan érzés van “ezt mintha olvastam már volna máshol”. Nem véletlen vagytok több fronton is támadva (talán jogosan, talán nem). Btw az NSO-nál is állítólag vannak újságírók, aztán az sem szint :D. Amúgy a fizetési sapka pont egy nagyon demagóg dolog, mert újságírók, nem matekszakkörösök voltak. Arra majd a havert küldik rá, gondolom köztetek is van 2-3 ember, aki ezt nagyon vágja. Ha az Athletic 10 dolláros és a ti 15 dolláros csomagot nézem, lelkes amatőr. Ez nem sértés. Én speciel nem érzem azt, hogy megérné (ha már van annyi eszem hogy viszonyítok árakat és szolgáltatást). Olyan kicsi piacot próbáltok lefedni (nem tud angolul, megszokta a FK-t), ami egy idő után el fog halni.

 57. 57

  Tibor Cseh

  Én megpróbálnék támogatást kérni az NFL-től.Szerintem egy 13 milliós piac lefedése megérne nekik 10-20 ezer $-t éves szinten.Észre sem vennék.

 58. 58

  Everlast77

  “Biztos, hogy rossz látni (mint ahogy én látom most) hogy van egy cikk az
  oldalon, ramegy az ember, elolvassa a a bevezetőt, és utána megjelenik
  egy fizess tábla”
  De akkor hol marad a marketing? Látni kell, hogy mai világunk sajnos így működik! Nem elitélve az FK-t!

 59. 59

  jimboy #SPALack

  azért az Athleticnél az írók olyan fizetést kapnak, amiért megérte nekik elhagyni az egyébként gecijól fizető állásukat a Guardiannél/Telegraphnál. szóval lehet hogy az előfizetési díj olcsó, de nem is abból fizetik a kontentgyártók munkáját

 60. 60

  bjeela

  A szakember az szakember, még ha szar is…

 61. 61

  bjeela

  Fut is a szekér, azért nem ért rá tovább érvelni…

 62. 62

  Garay Béla

  Én értem miért lett részben fizetős az oldal és miért ilyen formában.
  Azt viszont sajnálkozva látom, hogy nincs olyan szint, ami nekem megfelelne. Hogy is mondjam, a szolgáltatási csomagok nem az igényeim szerint vannak összerakva. Persze, nem lehet mindenkinek jó.
  Nem FK rajongó vagyok, csak szimpla FK olvasó, aki szereti az NFL-t. Ez azt jelenti, hogy bizony voltak olyan kontentek, amelyeket a múltban (is) kihagytam. Részemről vannak olyan szolgáltatások, amiket megvennék, de ugyanabban a csomagban olyanok is, amikre nem tartok igényt. Így egyenlőre nem érzem, hogy én a felkínált szolgáltatást meg szeretném adott összegért venni, mert mellette számomra sok az érdekteklen ajánlatot tartalmaz. Jobb lenne, ha én válogathatnám össze, hogy miért fizetek, de gondolom ez technikai és könyvelési okból komplikált lenne.
  Tehát hezitálok, egyenlőre nem döntöttem. Ebben sajnálatosan benne van az is, hogy esetleg leszokom az FK fogyasztásáról.
  Minden esetre remélem, hogy bejön a tervetek.

 63. 63

  Csabesz20

  Amúgy ahányan olvassák az oldalt nem hiszem el, hogy bárkinek gondot okozna a legalacsonyabb összeget fixbe berakni. Havi 2 dollár = 2 sör vagy fel doboz cigi ára, szerintem senkinek nem döntené be a havi költségvetését. Amúgy itthon mindenki mindent ingyen akar, ami a neten van, pedig azért is fizet…

 64. 64

  Fetyke

  “még a Fetykéét is :D ”
  Még szép! Messze én írom a legjobb kommenteket! :D És még önuralmat is fejlesztenek. :DDD

 65. 65

  renningan

  Ez egy nagyon jó és érdekes felvetés. Sajnos technikailag nem tudom, hogy lehetne kivitelezni, de tetszik. És köszi :)

 66. 66

  renningan

  Ez is egy érdekes felvetés, köszi.(csak ahogy fentebb, úgy ez is technikai kérdés, de ötletnek nem rossz)

 67. 67

  bjeela

  Őőőőőő, izéééé, khm… Főleg az önuralmat… és természetesen nagyon jól áll neked a szerénység. ;)

 68. 68

  bjeela

  Nézem a temérdek kommentet és némelyiket nagyon nem értem.

  A “miért nem ingyenes”-eket alapból, mert ugyebár ingyen élet nincs. Valakinek valamilyen formában fizetnie kell azért, hogy valaki információt közöljön a neten. Ez alól a közösségi oldalak a kivételek, de a blogok is alapvetően azért jönnek létre, hogy a szerző/k egy idő után ebből szeretnének megélni. Abszurd a feltételezés, hogy egy professzionálissá nőtt, napi 10 cikket készítő oldal ingyen működjön.

  A piaci eltérésekre alapozott azon érvelések, hogy egy nem angolul készített produktum nem életképes azért mókásak, mert bár ez egy jelenleg valóban felettébb kicsi piac, nagyjából pártízezer, legfeljebb százvalahányezer érdeklődővel, attól még ebből is meg lehet élni, legfeljebb az a kérdés, hogy a szerzők mivel érik be. Nyilván nem fognak annyit keresni vele, mint egy angol nyelvű portál(bár ők meg a piaci túlkínálat miatt vannak szarban), de ahogy a sport1 is megtalálta benne az üzletet, hogy magyarul pofázzanak a nagyérdeműnek, úgy az FK-nak is meglesz/meg van a piaca. Nem ebből fognak meggazdagodni, de képesek lesznek finanszírozni a hobbijukat.

  Állami forrást váni egy magát nemzeti jelzővel illető kormánytól egy nemzeten kívüli sportágra fogalmazzunk úgy, hogy szokatlan, bár nem rendkívüli. Azonban ehhez ideológiai elkötelezettség, lojalitás és kapcsolatok a belépő, ahhoz meg az FK alkotói túl semlegesek és a kommentekből leszűrhetően túl sokszínűek, hogy eséllyel próbálkozhassanak.

  Az előre megjelölése a fizetős oldalaknak, vagy eleve ne jelenjen meg a nem fizetőknek a fizetett tartalom nevetséges felvetések. Ez kb. olyan, mint ha azt várnád el egy kereskedelmi cégtől, hogy ne tegye ki a pultra a számodra drága árut, mert irritál, hogy nem tudod megvenni, miközben nagyon is szeretnéd. Na, ne máááá…

  Garay kolléga felvetése nagyon életszerű, számos szolgáltató megadja az esélyt a vásárlónak, hogy ő válogathassa ki a kínálatból, miért fizessen, más kérdés, hogy az árukapcsolás általában náluk is szerepel a csomagokban, mert vannak olyan szolgáltatások, amiket általában nem sokan szeretnének, de a szolgáltatás működtetéséhez elengedhetetlenek, tehát időt, energiát, következésképp pénzt igényelnek, amit valahogy meg kell fizettetni a vásárlóval, hogy a szolgáltatás működhessen. Kényszerpálya. Vagy átver a szolgáltató(ez a jellemző), vagy őszinte és a belátásodra apellál(ritkább és elvétve sikeres).

  Cetereum censeo ez jó döntés volt.

 69. 69

  Antal Kiss

  a beharangozók és elemzések is patreonosok lesznek?

 70. 70

  Krisztian Fekete

  Ne nevezzük már sarcnak, hogy valaki szeretne valamit kapni a munkájáért. Feltételezem, Te sem ingyen dolgozol.

 71. 71

  Krisztian Fekete

  Kár, hogy csak ápvótolni lehet, de röhögős reakció nincs. :D

 72. 72

  Krisztian Fekete

  Azért hagyja kiemelt alkalmakra.

 73. 73

  Leonidasz007

  A beharangozok nem. A playbook cikkek igen.

 74. 74

  Zotya

  Igen, ez az összeválogatós opció tényleg tök jó lenne, ha működhetne! :)
  Engem pl. az extra tartalmakból a Playbook-cikkek érdekelnének talán legjobban, de a 15$ (+ ÁFA) túl sok nekem, így szerintem marad a 4 vagy 8$-os csomag szakmázós cikkek nélkül… :(

 75. 75

  neutrino

  Kérjetek Cser-Palkovics -tól. Szívügye az amerikai foci és Fideszes polgármester.

 76. 76

  AwesomeOne

  Ez nem nagy tech, csak rávágsz egy kis lakatot a kirakott kép valamelyik sarkába.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team