About the author

24 Comments

 1. 1

  camillo 7777

  Valószínűleg, akkora pénzekről van szó, amit a Cowboys nem szívessen akar kifizetni. De nincs sok választása és legkésőbb másfél héten belül meg kell lépnie. Cooper elvesztése egy első körös pick bukását feltételezné. QB posztot színte lehetetlen pótolni rövid idő alatt. Zeke pedig a támadó csapat húzó embere.

 2. 2

  fullánk

  A csapatok és a játékos szakszervezet is komolyabban elgondolkodhatna a 18 meccses alapszakaszon, ahol egy jatekos max. 16 mérkőzésen játszhatna.
  Így folyamatosan szükség lenne csapatonként két valóban bevethető QB-ra (+1 tartalék), aki igy élesben is bizonyithatna, nyiltabb lenne a QB piac, és a másodrangú kezdő QB-k lehet nem mernék a világ pénzét elkérni. Nem mellékes hogy a csapatok folyamatos QB képzést folytatnának… kiegyenlitettebbek lennének az erőviszonyok is.
  Az NFL adhatna +1-2 roster helyet is erre…

 3. 3

  Fetyke

  Közgazdaságilag pont ellenkező hatás lenne várható. Egyrészt talán ma sincs feltétlenül 32 kezdő szintű irányító a csapatoknál (pedig most szerintem épp jól áll ebből a szempontból a liga). De 32 további élesben is használható QB biztosan nincs, jó ha akad 5-10 darab. A csapatok nem is tudnának egyébként évi 60-70 milliót elkölteni két használható (nem újonc) irányítóra. Azt az állapotot, amikor egy termék (jelen esetben a QB-k) után lényegesen nagyobb a kereslet, mint a piacon megtalálható kínálat, túlkeresletes piaci helyzetnek nevezik, és jellemzője, hogy az ár jóval magasabb a termékek egyensúlyi helyzetben várható értékénél. Vagyis tömören. A csapatok nem alkalmaznának 2 QB-t, inkább bevállalnák, hogy elbuknak két mérkőzést. Az irányító fizetések viszont így mérhetetlenül elszabadulnának (ami egyben a más posztokon játszó játékosok fizuját is jelentősen húzná magával), és a Prescott szintű irányítóknak is minimum 50 milliós fizetési igényük lenne hirtelen.
  A rendszer egyébként ezen kívül még rengeteg más szempontból is aggályos lenne. Például +1-2 rosterrel biztosan nem tudnád megoldani.

 4. 4

  apollo

  Így kell alkudni. Világossá tette, hogy nem elégszik meg a 30 millióval, habár a képességei szerint még örülhetne is neki, hanem top QB fizetést akar. 30-at kapott 40-et akar, 35 körül meg kieegyeznek majd, a lényeg úgyis a szerződés részleteiben lesz.
  A Cowboys meg rendesen meg van lőve a 3 sztárjával, mert azt gondolom talán Zeke az egyedüli top5-ös, viszont mind a 3an joggal követelik hogy a legjobban fizetettek legyenek, mert úgyis lesz csapat aki megadja. Valakit muszáj lesz beáldozniuk és akkor az szerintem Zeke lesz, mert irányítót meg elkapót nehezebb leakasztani mint futót.

 5. 5

  camillo 7777

  Szerintem ez nem javitana a helyzeten.

 6. 6

  ClayMatthews52

  Szerintem Prescott-szintű game manager irányító még csak nem is annyira nehéz találni.

 7. 7

  demonsss

  Ha a Dallas Daknak legalább 30 millás szerződèst add , akkor ezentúl (bár már így is sokszor) egy teljesen átlagos játèkos , akár 1 jó èvvel a háta mögött rekord fizetèst kèrhet. Szerintem a tulajoknak gondolkodni kellene, mert nagyon rossz irányba haladnak!

 8. 8

  AwesomeOne

  Jobb mint Foles? Hát kettejük közül nem tudom melyik volt, aki gyűrűig vezette a csapatát… és a hangsúly a “vezetésen” van, nem csak elirányítgatta az elit egységet. Szerintem maximum egy szint Foles-al, de továbbmegyek, Foles ebben a Cowboys-ban biztosan tudná azt hozni amit Dak, és a PO-ban még képes lenne szintet lépni. Komolyan, mostanra ott tartunk, hogy a Boys defense közelít egy top egységhez, a támadófal még mindig baromi erős, elit futó, remek elkapó, mégsem jutnak SB közelébe sem… Vajon miért? Mi hiányzik mégis?

  De persze én nem bánom, tegyék meg a legjobban fizetett QB-vá Dak-ot (rászolgál, mert jól el managel egy elit egységet, és jól mutatnak a statisztikái…), és engedjék el Zeke-et (aki nélkül az elmúlt években sehol sem lettek volna).

 9. 9

  Zoltán Debreczeni

  Nekem is az volt az első gondolatom, hogy itt inkább a Front Office lesz a hunyó…

  No majd ha meglesz az aláírás akkor jön a szokásos. Első nap nagy szám. Második nap hír, hogy nem annyi. Harmadik nap, hogy sokkal kevesebb az annyi. Esetleg a negyedik napra kiderül az igazság.

 10. 10

  Debreceni József

  Sőt, továbbmegyek, a cserepadon ülők között is van jobb (Bridgewater, Rosen). Itt egyedül Zeke-et kellene megfizetni, a srác az offense motorja, nem Dak. Coopert is meg lehet tartani, és elétenni egy szerződést amibe az is bele van írva hogy ne feledje hogy a Boyz húzta ki a Raiders posványából és rúgta be megint a karrierjét. Ha az a csere nincs, amin bevallom még én is röhögtem, az Amari Cooper név kettő-négy év múlva senkinek nem mondott volna semmit. De ha ilyen faszari a Cowboys, remélem elveszítik Elliott-ot.

 11. 11

  Antal Kovacs

  Nem rossz játékos Prescott, és Zeke sem és Cooper sem. De egy olyan OL-t sikerült összesakkozniuk eléjük, ami nagyban megkönnyíti azt, hogy jó statisztikákat hozzanak össze. Nem mondom, hogy könnyen pótolható játékosok, de szvsz annak az offense-nek a lelke a fal. Szóval megérteném, ha az lenne a fő prioritás Jerry bácsiéknak.

 12. 12

  AwesomeOne

  A logikád kikezdhetetlen, és bár Dallas-ból is olyan hangok jönnek, hogy inkább Zeke-el rövidítenék meg magukat, de azért lássuk be, ez lenne a rosszabbik döntés.

  Kit fizetnél meg inkább?
  1. Közepes QB – 35m & Jó elkapó – 20m = 55m /év
  – Miközben tudjuk, hogy a közepes QB nem tudja kihozni a maxot abból az elkapóból, és az elit fal nélkül semmire sem mennének ketten.

  2. Elit RB – 15m (mellé a jó WR is beleférne)
  – Aki mióta idekerült folyamatosan elit számokat hoz, és bár problémásabb mint az előző kettő együttvéve, de jelenleg mégis csak ő a fr. arca.

  Tudom, hogy sokkkkkkkkal nehezebb QB-t és elkapót találni, mint egy jó futót, de nálam akkor is inkább Eliot kapná meg a pénzt. Ő az, aki a hátán vitte ezt a csapatot, nem Dak. Prescott a szükséges rossz, ebben a csapatban, aki az elit fal, elit futó, elit (?) elkapó háromszög mögött egészen jól elirányítgatja a csapatot. Csakhogy egy ilyen hármas mögött ez szerintem kevés. A statisztikái jók, de a vak is látja, hogy vele nem fog SB nyerni a Dallas, különösen akkor nem ha magára marad, és neki egyedül kellene megynyerni a meccseket. Ugyan ezért a fizuért Wilson nem keveset bizonyítótt az évek során, gyűrűt nyert, és egyedül is képes volt életben tartani az offense-t. Na most akkor Dak ugyan ez a szint? Ugyan… Persze nem lenne könnyű új irányítót szerezni, de csak azért mert nem rossz QB Dak, azért odaadni neki a csillagokat, miközben megvállna a csapat attól, aki ténylegesen szállította eddig az eredményeket… érdekes lenne.

 13. 13

  atis123Juve

  Neked elment az eszed???? Milyen sportot nézel? NFL-t nem az biztos. Már most sincs elég épkézláb QB, hogy 32 csapatnak legyen 1 db kezdő QB-je. Ezért tartanak ott a QB árak, ahol. Elfelejted, hogy alapvetően kereslet-kínálat viszonya határozza meg az árakat. Ne haragudj, de orbitális nagy baromságot írták, de ezt már leírták előttem. Alényeg az hogy NINCS QB. Nem véletlen nem hullott még ki az összes másodrangú QB a ligából.

 14. 14

  magyar_newton

  Azért Prescott a “nem rossz”-nál jobb irányító. Ha tényleg csak simán nem rossz lenne, akkor tényleg lenne esetleg értelme azt mondani, hogy ne fizessük meg, hanem tradeljünk fel a legközelebbi drafton inkább. Hozzuk el annak a draftnak a Rosenjét (kb. erre lenne esély), ő se lesz rosszabb Prescottnál. Csakhogy ez nem lenne igaz. Lehet Prescottott szidni, de ő (legalább) egy szinttel a Foles-ek, Rosenek fölött van. Van annyira jó, hogy ha jó edzője van és van egy jó csapat körülötte, akkor lehet vele nyerni. Ennél többhöz meg nagyon nagy szerencse (és általában top5 pick) kell. Wilsonon, Luckon, Mahomesen kívül melyik 30 év alatti QB tudja “egyedül” vinni a csapatát? Talán még Watson? Aztán nincs több. Még Newton se, neki is kell edző és csapat is. Mégis, nélküle – tavaly láttuk – sehol sincs a Carolina, Őt sem lehet csak úgy leváltani, mert jó eséllyel csak rosszabb jönne.

  Dak helyére is legalább annyi esélye van annak, hogy rosszabb jönne, mint annak, hogy picivel jobb. Annak meg, hogy Wilson féle, egészen kicsi.

  Szóval mi a nagyobb rizikó? Odaadni Daknak 30 milliót, és elfogadni, hogy ez néhány millióval több, mint amit ér. Vagy hozni egy újoncot olcsón, akiről fogalmad sincs milyen lesz, viszont meg tudod fizetni a jelenleg alapember futódat, akiben viszont nem tudhatod mennyi kilométer van még?

 15. 15

  fullánk

  Nem értünk egyet. Sok jó QB lenne, csak van amelyik egyből jó, és van amelyik Nem több idő kellene. Sokat idő előtt tönkre tesznek vagy fizikálisan (mint pld. RG3) vagy mentálisan (Sancheztől Folesig lehetne sorolni…) A jelenlegi “elit” QB hiányos helyzet leginkább az edzők most vagy soha felfogásának eredménye.

 16. 16

  Fetyke

  Nem értünk egyet! Dak Garett legnagyobb tévedése eddig. Ez a Dallas Romoval uralta volna az elmúlt 3 évben az NFC-t, meggyőződésem, hogy bajnokságot is nyert volna 3 évvel ezelőtt.
  Ha kell simán beáldoznám az idei évet és úgy tenném lapátra Prescott-ot, hogy öröm nézni. És legrosszabb esetben leigazolnám max 20-25 millióért a Redskinstől jövőre leeső Keenumot. Szerintem még vele is előrébb lenne a Cowboys, mint Dakkal.

 17. 17

  V-Speiche 413

  Nem ertem miert kene Zeke-et megfizetni, meg van 2 ev a szerzödeseböl.

 18. 18

  Everlast77

  A közgazdasági oldalához nem értek, szóval azt még el is hiszem, de. Az, hogy nincs elég jó QB a ligában, az egyszerűen nem igaz! Nem kell messzebbre mennünk mint a 2 évvel ezelőtti Eaglesig, akik egy másod, egyesek szerint harmadvonalbeli QB-val nyertek SB-t. Hozzátéve, hogy Foles a PO-ban bőven jól nézett ki végig. Szóval ez a nincs elég jó QB a ligában bullshit. Kényelmes HC, OC, DC, aki nem képes a playbookot hozzáigazítani az emberállományhoz, annál több!

 19. 19

  Fetyke

  Könnyen lehet, hogy ebben igazad van. A végeredmény szakmai szemszögből ugyanaz. :)

 20. 20

  Debreceni József

  Ő az aki meg is dolgozott már a nagy pénzért és olcsóbb most megfizetni mint 2 év múlva.

 21. 21

  ahanem

  Az Eaglesnek szerencséje volt, adott irányító már lehozott egy kb elit szezont, kevés ilyen csereirányító van ma a ligában (vagy kezdő), most így hirtelen nem tudnék ötöt felsorolni, és szerintem mindegyiknél lenne megjegyzésem is hozzá.

  De egyébként továbbmegyek, a fent felvetett ötlet minden pozícióra hatályos lenne, mert csak irányítókkal kivételezni teljesen értelmetlen. Minek két kicker meg punter meg long snapper egy csapatba? Komplex kérdésekbe meg nem is megyek bele, minthogy ezeknek a játékosoknak milyen fizetésük lenne, meg egyebek.

  Visszatérve a témához, kezdő szintű QB olyan 16-20 van a ligában, mert szerintem Winston-t, Mariota-t meg a hasonlókat nem illik kezd szintnek csúfolni.

 22. 22

  Everlast77

  Szerintem például pont Winston az, akiből sokkal többet ki kellett volna már hozni! Milyen staff volt körülötte eddigi pályafutása alatt? Na de majd most….:)
  Továbbra is tartom, hogy több tehetséges irányító van a ligába jelenleg is, mint csapatvezetés :)

 23. 23

  V-Speiche 413

  Az elmult 3 evben neki volt a legtöbb labdacipelese a ligäban. Ha ez igy megy toväbb, akkor 2 ev mulva mär teljesen le lesz amortizälodva, de ha nem, akkor meg mindig lehet tagelni.

 24. 24

  Debreceni József

  Pont úgy kell csinálni mint a Rams Gurleyvel: meg kell fizetni és hozni egy backupot aki levesz egy kevéske terhet róla. Annyi előnye lenne itt hogy a Zeke nem sérülékeny és a térde is príma. Adni neki egy hat éves szerződést, ebben benne lenne a hátralévő két év is. Ha most nem fizetik meg (egyáltalán vagy rendesen) akkor mit csinálnak? Elcserélik a líga egyik legjobb futóját?

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team