Connect with us

Összefoglaló

A Ravens és a Falcons gödörben, a Lions és a Chargers feljövőben

A Ravens hatalmas nagyot kapott a Brownstól, a Falcons teljesen reménytelen, a Lions lenullázta Patrick Mahomest (bár így is sikerült kikapni), a Chargers pedig egy Dolphins elleni könnyed győzelemmel tért vissza a helyes útra. 

 

Kansas City Chiefs@Detroit Lions 34-30

 

Ups (Lions): Igazából minden. A védelem és a speciális egység remek volt, összesen három fumble-t harcolt ki, többször is megakasztotta a Chiefs támadását, ráadásul előbbi kvázi teljesen lenullázta Patrick Mahomest. Most először fordult elő a regnáló MVP-vel, hogy egyetlen jó hosszú passza sem volt, ráadásul a Chiefs hivatalos kezdőjeként most először nem passzolt TD-t – mindezt úgy, hogy Mike Daniels és Darius Slay nem játszott, illetve meccs közben kidőlt Quandre Diggs is. Az offense is jól játszott, Stafford 291 yarddal és három TD-vel hozta le a meccset, Kerryon Johnson 125 yardot termelt a földön, az elkapók sem droppoltak és remélhetőleg TJ Hockenson is jó lesz az agyrázkódása után. Így ki lehet kapni.

 

 

Downs (Lions): A két buta fumble. Egyszer Stafford, egyszer pedig Kerryon Johnson hagyta el a labdát a Chiefs 10 yardosán belül, ráadásul utóbbiból a vendégek egy 100 yardos fumble return TD-t szereztek. Tipikus, hogy a kvázi új szabályt – miszerint tovább kell engedni a játékokat –, ismét a Lions szívta meg, és bár lehetne a bírókra mutogatni, az mindig és minden körülmények között alap, hogy a sípszóig kell játszani. Kár érte, de öröm az ürömben, hogy ezek után is fel tudott állni a csapat és remélhetőleg tanult belőle.

 

Ups (Chiefs): Igazából semmi nem volt rossz. A Chiefs 4-0, továbbra is az egyik, ha nem a legjobb csapatnak tűnik a ligában, amit az is jól mutat, hogy úgy is be tudták húzni a meccset, hogy senki és semmi nem volt kiemelkedő. Mahomesnak sok rossz labdája volt, de levezetett egy szinte tökéletes 2 perces drive-ot, ráadásul egy 4&8-at is megcsinált a földön – amilyen zseniális passzoló, könnyű elfelejteni, hogy lábon is veszélyes. A védelem pont azt hozta, amit vártunk tőle, nagyon kellene ide egy Jalen Ramsey. Ez pedig a hét a játéka:

 

 

Downs (Chiefs): A három buta fumble. A két csapat összesen öt fumble-t hozott össze a harmadik negyedben, ami 1991 óta a legtöbb. A Chiefs is megnehezítette a saját dolgát rendesen.

 

Cleveland Browns@Baltimore Ravens 40-25

 

A Ravens sorozatban második mérkőzését bukta el – amióta nem a liga messze leggyengébb csapatai ellen játszik, messze nem tűnik lehengerlőnek a csapat. És bár a Browns sem meggyőző, hála a többi csapat szenvedésének és a Ravens idegenbeli legyőzésének, jelenleg vezeti a csoportot.

 

Ups (Ravens): Futójáték és Justin Tucker. Ha már más nem, legalább ez működik. Mark Ingram 5,9 yardos átlaggal futott, Gus Edwards 4,7-essel, Lamar Jackson pedig bármennyire is nem szeret futni, az vitathatatlan, hogy nagyon jó benne. Ugyanez igaz Justin Tuckerre – ha még sokáig tudja tartani a szintet, nagy verseny lesz közte és Adam Vinatieri között a minden idők legjobb rúgója címért.

 

Downs (Ravens): Minden, ami nem futójáték vagy Jutin Tucker. A csapat támadósora félelmetesnek tűnt a Dolphins és a Cardinals, azaz a tavalyi és az idei 1/1-es ellen, és a védelem is a Dolphins ellen. Az, hogy a Chiefs ellen nem volt minden tökéletes, még belefér, de azt már nehéz magyarázni, hogy a szenvedő és kilátástalannak tűnő Browns ellen sem működnek a dolgok, ráadásul hazai pályán. A védelem nagyon messze van a tavalyi egységtől minden létező téren és Earl Thomas is csak a nevéből él, nagyon régen játszott már ennyire gyengén. A támadósor sem hasít, és az elmúlt két meccs alapján úgy tűnik, hogy ez lehet Lamar Jackson igazi arca – félúton a tavalyi borzalom és a szezon eleji MVP-szint között. Franchise QB-matéria, akire lehet bajnokcsapatot építeni, de egyedül nem tudja a hátán vinni a franchise-t.

 

Ups (Browns): Nick Chubb, a védelem és a playhívás. Chubb 165 yarddal és három TD-vel fejezte be a mérkőzést, volt egy 88 yardos nyargalása is, félelmetesen nagy mérkőzése volt. Ahogy egyébként a meccs közben megsérült Jarvis Landrynek is, aki 8 elkapásból 167 yardot termelt – ideje volt már, eddig semmit nem mutatott. Mellettük még a védelem játszott nagyot: négy sack, hét negatív yardos szerelés, két INT és egy fumble volt a mérleg, ha másra nem is, az egységre stabilan lehet számítani. Freddie Kitchenst is dicsérjük meg, hiszen a Browns offense sokkal inkább hasonlított a tavalyi önmagára, mint az első három fordulósra, ebben pedig a playhívásoknak is nagy szerepe volt, például visszaállt a 12 personnel nagyobb százalékú használatához, ami sikeresnek bizonyult tavaly is, és tegnap is.

 

 

Downs (Browns): Baker Mayfield és Odell Bechkam. A csapat két legnagyobb sztárja volt a két legnagyobb fék. Mayfield továbbra sem találja a formáját, el nem tudom képzelni, mi történt vele tavaly óta – ha tavaly is így játszott volna, akkor arról beszélnénk, hogy megint mellé nyúlt a Browns. Hasonlóan nagy probléma, hogy OBJ sem tud neki segíteni – csak többen vannak vele úgy általában a pályán, négyből eddig egy vállalható meccse volt, az is a Jets ellen.

 

Los Angeles Chargers@Miami Dolphins 30-10

 

Nem igazán lehet értékelni ezt a mérkőzést, a Dolphins sajnos semmilyen téren nem mérvadó. A Chargersnek jól jött a meccs, így már 2-2-es mérleggel áll és Melvin Gordon is szokhatta kicsit a meccshangulatot, a Dolphins pedig továbbra is a liga legrosszabb csapata:

 

Ups (Chargers): Semmi sem romlott el. Kicsit döcögősen indult a mérkőzés, de hamar a helyére kerültek a dolgok. Rivers hibátlanul játszott, de nem is nagyon volt rajta nyomás, így a végén még Tyrod Taylort is be lehetett küldeni. A védelem jól szuperált, de a Ravens esetében is láthattuk, hogy ez semmit nem jelent.

Downs (Chargers): Nem működött a futójáték. Austin Ekeler 3,3 yardos átlaggal futott, Troymaine Pope 2 yardossal. A Dolphins ellen ez nem túl biztató.

 

 

 

Ups (Dolphins): Már egy félidőn keresztül tartani tudja magát a csapat. A félidőben csak 17-10-re vezetett a Chargers, ami annyira nem is rossz, azonban a második félidőben nem csak most, de egész szeptemberben nem sikerült egyetlen pontot sem szerezni. Josh Rosen egyébként nem volt teljesen homály, de nem irigyeljük, ilyen körülmények között piszok nehéz lehet játszani.

Downs (Dolphins): Jason Sanders. Háromból csak egy mezőnygólja volt jó, szomorú lesz, ha még rúgót is keresnie kell a csapatnak.

 

Tennessee Titans@Atlanta Falcons 24-10

 

Az AFC Southban továbbra is éles a verseny (köszönhetően a Texans bénázásának), még bárki odaérhet az első helyre. A Titans nagy lépést tett ebbe az irányba, de jó lenne, ha a minden jó meccsre jön egy pocsék stratégiát felváltaná valami, mert a 8-8 nem biztos, hogy elég lesz. A Falcons viszont kvázi hivatalosan is kiírta magát a küzdelemből.

 

Ups (Titans): Marcus Mariota és a védelem. A múlt heti szörnyűség után megint a jobbik arcát mutatta a korábbi 1/2-es, ez pedig győzelmet ért. 227 yardja és három TD-je volt, a földön is veszélyes volt, egy rossz szó nem lehet rá – nagy kár, hogy négyből eddig kétszer sikerült ezt hoznia, pedig sem a Jaguars, sem a Colts nem volt verhetetlen. Ha sikerül konzisztensebben játszani, összejöhet egy pozitívabb szezon. AJ Brownt is dicsérjük meg, az újonc három elkapásból 94 yardot és két TD-t szerzett, illetve Corey Davis is mutatott végre valamit – elég jó kis elkapóduó lehet belőlük. Ami pedig a védelmet illeti: öt sack, egy fumble és három turnover on downs volt a mérleg, amikor kellett, odatette magát az egység.

Downs (Titans): Dion Lewis. Látványosan haszontalan, sem a futójátékban, sem a passzjátékban nem tud kibontakozni, ami a kvalitásait ismerve nagyon fura. Vele pedig lehetne színesíteni a támadósort.

 

 

 

Ups (Falcons): Austin Hooper. Fény az éjszakában. 9 elkapása volt 130 yardért, nagy kár, hogy rajta kívül még 21 másik játékosnak is ott kellett lennie a pályán.

Downs (Falcons): Minden, ami nem Austin Hooper. Nulla sack a védelemtől, nulla passzolt TD Matt Ryantől, 2,3 yardos futásonkénti átlag Devonta Freemantől. Nem tudom, mi történt a csapattal az elmúlt két évben, de a liga egyik legjobb nevekből álló kerete képtelen akár csak minimális szinten is teljesíteni. A Falcons alig tűnik életképesebbnek a Dolphinsnál, pedig ez a roster papíron PO-esélyes. Ha bottom 10-ben végez a csapat, talán el lehetne gondolkodni egy edzőváltáson.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!