Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #1

A kiemelt mérkőzésekről az FK! Premium Selectionben írtunk, itt a hétvége többi mérkőzéséről olvashattok röviden. 

Tennessee Titans @ Cleveland Browns 19:00

 

Talán a legtöbb néző arra kíváncsi, hogy a nagy hype-nak örvendő Browns tényleg beváltja-e a reményeket. Az első fordulóban erre lehetőségük is lesz, mert a Titans kedvező ellenfél számukra.

 

Ha tisztán az emberállományt nézzük, akkor a Titans támadófala a liga elitjébe tartozik. Az előszezonban mégis katasztrofálisan játszott az egység, így egy kicsit elbizonytalanodik az ember. Roger Saffold nagy fogásnak tűnt, de egyelőre csak keresi önmagát. A Browns pass rush ezzel ellentétben már azon a pár snapen tarolt, amit láttunk belőlük. A Garrett-Vernon kettős harca a pikáns lett volt a Lewan-Conklin páros ellen, Lewan azonban eltiltását tölti, ami hatalmas érvágás lesz a csapatnak.

 

Márpedig ha Mariotát nem tudja megvédeni a vendég gárda, akkor nem csak az eredmény miatt, de a fiatal irányító egészségéért is aggódni kell. Lewan távollétében célszerű lenne sokat futtatni a labdát, Derrick Henry pedig mutatott fellángolásokat (valamint a Browns LB sor talán sebezhető is), de Sheldon Richardson megszerzésével a Browns belső fala is bivalyerős.

 

A túloldalon már nincs ekkora fölényben a Browns. Odell Beckham bemutatkozása mindenképp érdekes lesz, de ha valahol, akkor passzvédekezés terén fel tudja venni a versenyt a Titans. A Butler, Jackson, Byard sor a legerősebb támadósorok ellen is szépen muzsikálhat.

 

Baltimore Ravens @ Miami Dolphins 19:00

 

A Dolphins támadófala már Tunsil elcserélése előtt is a liga legrosszabbja volt. A tehetséges fiatal klubváltása után pedig annyira rossz lett ez az egység, hogy meglepődnék rajta, ha bármire menne ez a támadósor. Főleg a Ravens pass rush ellen, ami legendásan nagy nyomást szokott helyezni az irányítókra, ami még úgy is mükődni fog a séma miatt, hogy a jobb rushereik elhagyták a csapatot. Ha jól emlékszem, akkor a Ravens tavaly is egy hat sackes mérkőzéssel kezdte az évet és meglepne, ha ennyi alatt megúszná a Dolphins.

 

Ezzel szemben a Miami egy dologban bízhat: Ryan Fitzpatrick. Az öreg varázslót már sokszor leírtuk, de többször is meglepetésre volt képes lehetetlen helyzetben. Az az egy gondom van ezzel, hogy tavaly azért nagyságrendekkel jobb személyzet állt rendelkezésére. Ráadásul a futójátékban sem igazán bízhat, mert Drake kisebb sérüléssel bajlódik, Kalen Ballage pedig biztató, de magában nem váltja meg a világot.

 

Ezeken kívül Lamar Jacksont érdemes figyelni, aki elvileg nagyot fejlődött a passzjátékokban és idén több esélyt is biztosítanak neki, hogy bizonyítsa ezt. A Ravens rövid yardos játéka, főleg a tight endekkel és Sneaddel gyilkos lehet, ha a Miami fiatal linebacker sora nem áll még készen.

 

Atlanta Falcons @ Minnesota Vikings 19:00

 

Ismét kénytelen vagyok az egyik támadófallal kezdeni. A Falcons látszólag minden telhetőt megtett, hogy Ryan előtt megerősítse a védelmet (más kérdés, hogy nem feltétlenül a legjobb eszközökkel szerintem), de az előszezon pár jelenete alapján ez nem feltétlenül sikerült. Nem lehet kiindulni a preseasonből, de a Vikings elleni találkozón ez kulcskérdés lehet.

 

A túloldalon már kicsit bizakodóbb lehet a hazai csapat. Nem csak azért, mert a Falcons pass rush a ligautolsók között helyezkedik el, de azért is mert az O-line itt is turbózáson esett át és a futójáték is élesnek tűnik. Dalvin Cook végre teljesen egészségesen kezdi az évet, a Falcons védelme pedig utoljára két éve volt elfogadható. Deion Jones ugyan szintén egészséges, de magában kevés lehet az üdvösséghez.

 

Buffalo Bills @ New York Jets 19:00

 

Mindkét csapat alapos ráncfelvarráson esett át, elsősorban a támadósorok kaptak mennyiségi és minőségi turbózást. A különbség mindössze annyi a két csapat között, hogy Darnold már most potens franchise irányítónak tűnik, Allen viszont még mindig egy kiforratlan projektnek. Ellenben a Bills védelem bivalyerős, és nem igazán van gyenge pontja. Valószínűleg gyors rövidpasszos játékokkal verhető leginkább, amiben Jamison Crowder lehet Darnold segítségére.

 

A Bills pedig abban bízhat, hogy Allen mellett a futójáték maradéktalanul működik az újdonsült elsőszámú futó Devin Singletary vezetésével. Az biztos, hogy izgalmas lesz a két újonc, a Bills futója és a Quinnen Williams párharca.

 

Washington Redskins @ Philadelphia Eagles 19:00

 

A NFL egyik legmélyebb és legerősebb kerete találkozik az egyik leglyukasabbal. Létezik-e ennél rosszabb leosztás kezdő fordulóban egy vendég csapat számára? Amitől igazán féltem a Washingtont, az a támadóoldal. Case Keenum kezd, de még nagyobb probléma, hogy Trent Williams holdoutja miatt előtte a fal is problémásan néz ki (ha vissza is tér, az első fordulót kihagyja). És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy Keenum kisegítő személyzete még rosszabb, mint a Broncosnál, pedig már ott sem ment neki.

 

Az egyetlen dolog amiben bízhattak volna az a futás, mert Derrius Guice először léphet tétmérkőzésen pályára a vendégeknél és Adrian Peterson sem kopott még talán el teljesen. Kár, hogy pont a liga (egyik) legjobb futásvédelme jön szembe. Ez a védelem pedig egy Malik Jacksonnal és pont az ellenféltől távozó Zach Brownnal erősödött. Ugyanezen okból nem érzem, hogy a tight end játék működne, pedig ha Reed éppen nem sérült, akkor lehetne elsőszámú célpont is.

 

Indianapolis Colts @ Los Angeles Chargers 22:05

 

Ez akár a forduló slágermérkőzése is lehetett volna, de Luck visszavonulása kicsit más megvilágításba helyezi az egészet. Frank Reich rendszerében Brissett is jól muzsikálhat, de nincs meg benne az a plusz faktor. Ennek ellenére azért láttuk, hogy ha a támadófal megvédi, akkor nem esélytelen vele a csapat. Ez most is hangsúlyos kérdés lesz, mert a Bosa-Ingram kettős igazi erőpróba elé helyezi az egységet.

 

A Colts okos játékkal támadhatja a Chargers linebacker sorát, ami még mindig nem túl acélos, pedig Thomas Davis megszerzésével igyekeztek tapasztalatot pakolni középre. Davis azonban lassú és a többi linebacker is hajlamos a missed tackle-ökre, így a futójáték, valamint a rövidpasszos játék arathat.

 

A Chargersnél az a legnagyobb kérdés, hogy a futójáték hogyan fog muzsikálni. Itt ugyanis nem a liga egyik legjobb, hanem a liga egyik legrosszabb egysége van a backfield előtt. Leonard és Walker ráadásul elég jól takarított tavaly, előbbi nem egyszer már a támadófal mögött rombolást okozott. Ekeler tehetséges futó, de pont az kell neki, hogy teret nyisson neki a fal, hogy legyen ideje felgyorsulni, amire nem feltétlenül lesz alkalma.

Cincinnati Bengals @ Seattle Seahawks 22:05

 

Mi várható azon két csapat meccsén, ahol az egyik csapat a legtöbbet futó alakulat a ligában, a másik gárdának pedig ez a három név alkotja a linebacker sorát: Preston Brown, Nick Vigil, Jordan Evans. Szerencsétlen Bengalst valószínűleg szétfutja a Carson, Penny duó. Ezen kívül Clowney megmutathatja új munkaadójának (meg mindenkinek), hogy mire képes, mert a Bengals offensive line finoman szólva sem acélos. Nagy napja lehet neki és Ziggy Ansah-nak is.

 

Ellenben a Bengalsnak a cornereket támadva lett volna esélye, de Green jó ideig nem áll rendelkezésre, így Tyler Boyd mellett az újonc Damion Willisnek kellene fellépnie. A Griffin, Flowers sor a verhetőbb egységek közé tartozik, de a Bengalsnak gyors passzjátékra lenne szüksége, mert Daltonnak nem sok ideje lesz, Willis pedig még talán nem képes olyan gyorsan elszakadni.

 

San Francisco 49ers @ Tampa Bay Buccaneers 22:25

 

Bruce Arians bemutatkozik a Tampa élén, az újdonsült Buccaneers offense-nek pedig aligha találhattak volna jobb kezdőmérkőzést, mint a 49ers secondary. A Winston-Goodwin duóra lesz érdemes figyelni, de azért ne felejtsük el, hogy Mike Evans továbbra is ott a csapatnál. Ilyen támadóarzenál ellen eleve esélytelennek hangzik a Sherman-Witherspoon páros.

 

Az egyetlen esélye az lehet a 49ersnek, ha nem hagyják már azt sem, hogy elhagyja Winston kezét a labda. Erre pedig azért jó esélyük lesz, mert Nick Bosa és Dee Ford érkezésével ez egy top5 közeli defensive line-nak néz ki, a Tampának pedig már tavaly is akadtak gondjai irányítóik megvédésével. Az biztos, hogy a halott Bucceneers futójáték nem ezen a mérkőzésen fog feltámadni, de a passzjátékban is lehetne problémák.

 

Ha már a 49ers secondarynak nem lesz könnyű dolga, akkor ezt meg kell említeni a túloldalon is. A Tampa secondary még őket is alulmúlja és igaz, hogy a 49ers elkapósorban nincsenek akkora nevek, mint az ellenfélnél, ellenben Shanahan sémái ülni szoktak gyengébb játékosokkal is. A Kittle jelentette veszélyről már nem is beszélve. Sok pontos találkozó várható.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!