Connect with us

Beharangozó

College Football ’19 – Week 2

Kezd felpörögni az egyetemi foci idei szezonja, ezen a szombaton pedig két elképesztően jónak ígérkező mérkőzés kerül majd a Galaxy4 képernyőire, ahol négy kiemelt csapatot is fürkészhetünk majd. Ezekhez a meccsekhez hozunk egy kis ízelítőt, illetve adunk pár tippet, hogy mit nézzetek még!

#1 Clemson Tigers vs #12 Texas A&M Aggies – szeptember 7., 21.30, Galaxy4 (ÉLŐ)

Az első héten a Tigers meglehetősen simán, 52-14-re verte a Georgia Tech-et, de az Aggies sem fáradt el a Texas State elleni 41-7-es diadalban, így kijelenthető, hogy mindkét csapat egy kellemes melegítés után várja ezt a második fordulós ütközetet. Ha visszaemlékszünk tavalyra, akkor egy nagyon érdekes és szoros meccs elevenedhet fel az emlékeinkben, ahol az A&M majdhogynem meglepte az akkor is sokkal esélyesebb Clemsont, de azt azért hozzá kell tenni, hogy akkor még nem Trevor Lawrence fogta a karmesteri pálcát.

Az izgalmak és a szoros meccs idén is benne van a pakliban, de azt azért fontos észben tartani, hogy bár viszonylag nagynevű távozók vannak hazai oldalon, a Tigers egy jóval erősebb kerettel rendelkező csapat. Ha csak egyszerűen az offense vs defense (mint egység) matchupokat vesszük alapul, akkor a labda egyik oldalán sem erősebb a TAMU, és ekkor még nem boncolgattuk az egyes posztokat. Merthogy a Clemson szinte minden fronton elit tehetségeket tud felvonultatni, a támadósoruk egyértelműen jobb, mint az A&M védelme, minden poszton megvannak a mismatchek, amikre rá fog majd játszani Swinney és az edzői stáb.

Ha viszont azt hisszük, hogy előre lefutott lesz a meccs, tévedünk, mert ha valamiben bízhat az Aggies az a támadósoruk, amit a harmadéves Kellen Mond fog vezetni, akitől kiugró javulást várhatunk a tavalyi évhez képest. Akkor bár voltak hiányosságai, messze nem tűnt elveszettnek. Főleg nem a két csapat tavalyi párharcán, amikor élete meccsét (23/40, 430 yard, 3 TD) hozta. Ráadásul ki kell azt is emelni, hogy a Tigers kezdő védőfalából mindenkit draftoltak 2019-ben, így kérdés, mennyire lesz majd ütőképes a pass rush, mekkora nyomás lesz a Heisman-reményeket dédelgető Mondon.

Van tehát miért érvelni a vendégek mellett is, de ehhez az fog kelleni, hogy kihúzzák a clemsoni támadósor méregfogait, amiből jó pár van, elég ha csak arra gondolunk, hogy van egy Lawrence-Etienne-Higgins-Ross kvartettjük, ami egy rutinos támadófallal megtámogatva dolgozhat, akkor hosszú estéje lehet a Texas A&M védelmének. Ez pedig alapjaiban határozhatja meg az Aggies támadási stratégiáját és a meccs képét is.

#9 Texas Longhorns vs #6 LSU Tigers – szeptember 8., 01:30, Galaxy4 (ÉLŐ)

Ha a Clemson-Texas A&M találkozó nem lenne elég a foci szerelmeseinek, akkor utána jön majd az LSU-Texas derbi, amitől egészen kiélezett mérkőzést várhatunk, sok parázs jelenettel és olyan sztárok megmozdulásival, akik jövőre az NFL-ben mutathatják meg, miért is tartják őket olyan különlegesnek.

Vágjunk is bele a hétvége egyik legizgalmasabb egyéni matchupjával, amit a Kristian Fulton vs Collin Johnson párharc fémjelez. Az LSU cornerbackjét sokan a legjobbnak tartják a 2020-as draftra vonatkozóan, neki kell majd azon a Johnsonon védekezni, akinek a labdaérzéke földöntúli, méretei hatalmasak, már-már egy levédekezhetetlen célpont a pálya egyes részein. Ha az LSU azt az elvet követi, hogy az ellenfél legjobbján az ő legjobbjuknak kell védekeznie, akkor egészen izgalmas jeleneteknek leszünk szemtanúi, amikor Sam Ehlinger hátralép dropbackre és Johnson irányába mozgatja a tekintetét. És nem csak Fulton miatt, hanem a nem e világi tehetséggel megáldott safety, Grant Delpit miatt is, aki olyan ütemben és sebességgel tud zárkózni a pálya közepéről, amihez hasonlót nem találunk az országban.

De nem csak akkor számíthatunk szép támadójelenetekre, amikor Tom Herman fiainál lesz a labda, hiszen a Tigers offense-től is láthatunk majd új és látványos dolgokat. A New Orleans Saintstől érkező passzjáték specialista, Joe Brady egészen új elemeket hozott az LSU támadósorába, a korábbi futásra alapozó, órát menedzselő erőfocit egy sokkal inkább modern, spread alapú rendszer váltotta fel, ami nagyon fekszik az irányítónak, Joe Burrownak és elkapótársainak.

Nehéz megjósolni, melyik csapatnak van nagyobb esélye a győzelemre, az LSU némileg erősebbnek tűnik, de Texasban nem lesz lefutott meccs, még akkor sem, ha esetleg a meccs elején az egyik gárda kicsit ellépne a másiktól. Nagyon parázs ütközet lesz, és ha előretekintünk arra, hogy milyen képe lesz majd a playoffnak, akkor a párharcot megnyerő csapat komoly reményekkel folytathatja a menetelést a legjobb négy felé.

 

Mérkőzések, amikre érdemes még pillantást vetni:

#5 Ohio STate Buckeyes vs Cincinnati Bearcats – szeptember 7., 18:00

Colorado Buffaloes vs #25 Nebraska Cornhuskers – szeptember 7., 21:30

#16 Oregon Ducks vs Nevada Wolf Pack – szeptember 8., 01:30

#14 Washington Huskies vs California Golden Bears – szeptember 8., 04:30

USC Trojans vs #23 Stanford Cardinal – szeptember 8., 04:30 – Katona Danival a helyszínen találkozhattok

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!