Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #2

A kiemelt és későbbi idősávban kezdődő mérkőzésekről az FK! Premium Selectionben írtunk, itt a hétvége többi mérkőzéséről olvashattok röviden. 

 

San Francisco 49ers @ Cincinnati Bengals 19:00

Egy játékos, akire figyeljünk: John Ross

 

A volt első körös elkapó hatalmas bust az eddigi pályafutását tekintve, de Zac Taylor bemutatkozó meccsén, az új sémában valósággal lubickolt. Végre sokszor kaphatta üresen a labdát, üres területen pedig meg tudta mutatni milyen sebességre képes. A 49ers secondary jól játszott az első mérkőzésen, de mélyen verhető lehet az egység. Sherman sebességből egészen biztos nem tudja Ross tempóját tartani, de a Bengals a zónák közti réseket is nagyon jól használta ki az első mérkőzésen.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Bengals O-line vs. Nick Bosa és Dee Ford

 

A Bengals támadófalát előzetesen az egyik legrosszabb egységnek gondoltuk, de az első mérkőzésen alaposan bemutattak a kétkedőknek. Nagyon szépen tartották a pass rusht, a sackek nagy része például Dalton hibájából született. Ellenben most egy fokkal erősebb egység jön szembe velük. Nick Bosa első profi mérkőzésén konstans terror alatt tartotta Winstont, de Dee Ford is gyorsan megszokta az új rendszert. Márpedig hiába épít a gyors passzjátékra a Bengals, az elkapók elszakadásához szükség van némi időre.

 

Los Angeles Chargers @ Detroit Lions 19:00

Egy játékos, akire figyeljünk: Austin Ekeler

 

Gordon továbbra is tartja magát a holdouthoz, de kinek hiányzik, mikor van egy Ekeler a rosteren, aki ilyen dolgokra képes. Nem sok futott yardja volt a Chargers backjének, de a közel 60 yard alatt is megmutatta, hogy milyen sebességre képes, valamint hogy kontaktokat is le tud rázni. A ProFootballFocus adatai szerint a futott yardjainak a 83%-a az első ütközés után érkezett. És akkor nem is beszéltünk még arról, hogy szerzett közel 100 elkapott yardot is. A Lions linebacker-sora finoman szólva sem acélos, a Cardinals előszeretettel támadta őket középen és nagy károkat is csinált.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Keenan Allen vs. Lions cornerek

 

Allen a liga egyik legjobb elkapója és rögtön be is kezdett egy 123 yardos mérkőzéssel, ahol a felé szálló labdák nagy részét lehúzta. A Lions corner-sor ezzel szemben Darius Slay-ben bízhat, aki talán fizikálisan és gyorsaságban is fel tudja venni a versenyt vele. Az a legfélelmetesebb a Detroit számára, hogy Allen a slotból is sokszor indul, ahol pedig nem igazán van ember ellene.

 

New England Patriots @ Miami Dolphins 19:00

Egy játékos, akire figyeljünk: Antonio Brown

 

Igazából akármelyik Patriots elkapót írhattam volna, de Brown storyja egyrészt kapóra jön, másrészt meg a múlt héten a Dolphinst pont az ilyen elkapás utáni yardokban jó WR-ek nyírták ki (na meg minden más). Ha Ravens passzjáték ellen semmit nem tudott kezdeni a Miami, akkor mi lesz a Patriots ellen? A vendégek pedig amúgy is szeretik ilyenkor a világ elé dörgölni az ilyen storykat, így sok Brownt láthatunk, amíg persze nem döntötték el a meccset.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Miami futók vs. Patriots D-line

 

A hazaiak a passzjátékot teljesen elfelejthetik. A Patriots secondary közel jár a Ravens egységéhez és láttuk mennyire nem ment semmi az első fordulóban. Ellenben, ha esetleg be tudnák indítani a futójátékot, akkor kicsit halogathatnák a vereséget. A baj az, hogy a Patriots D-line közepén Danny Shelton és Lawrence Guy igazi futásspecialisták, így nem lesz könnyű dolguk. Márpedig ha megint 12 yardot futnak, akkor semmi esélyük nem lesz.

 

Arizona Cardinals @ Baltimore Ravens 19:00

Egy játékos, akire figyeljünk: Marquise Brown

 

Brown a Dolphins ellen kis híján 100 elkapás utáni yardot szedett össze, amivel nem csak az irányítóját segítette, de teljesen szétcincálta az ellenfél védelmét. A Cardinals a Lions ellen borzasztó volt az open space szerelésekben és ellenük például Hockenson szerzett rengeteg elkapás utáni yardot. A Ravens tudatosan épít playmakerei képességeire, akiknek minél gyorsabban a kezébe akarja juttatni a labdát.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Ravens passzjáték vs. Cardinals secondary

 

A Cardinals továbbra is a két papíron legjobb cornere nélkül kénytelen játszani, Lamar Jackson pedig karriernapot villantott a Dolphins ellen. Az Arizona védelme egy fokkal erősebb az előző ellenfelénél, de a secondary hasonlóan sebezhető. Ha Jackson higgadtan játszik és nem száll el vele a ló, akkor akár kinézhet egy újabb légibombázás a vendégek részéről.

 

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans 19:00

 

Egy játékos, akire figyeljünk: Gardner Minshew

 

Szegény Nick Foles hosszabb időre megsérült, de a Jaguars rajongóknak azért nem kell teljesen elfelejteniük a szezont. A preseasonben botrányosan szereplő Minshew ugyanis jött, látott és szinte hibátlan volt. Ha gonoszak akarnánk lenni, akkor mondhatnánk, hogy szinte végig garbarage time-ban játszott, de a közel 90%-os passzpontosság,magáért beszél, főleg, hogy az elrontott három passzból kettő elejtett labda volt. A Texansé nem sokkal félelmetesebb a Chiefsénél, Watték ellen pedig a futás amúgy is sokkal nehezebb, így Minshew rögtön megkapja a lehetőséget, hogy bizonyítsa, ez nem egy véletlen esemény volt.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Texans elkapók vs. Jaguars cornerek

 

DeAndre Hopkins játéka mindig élményszámba megy, a Saints ellen is őrületbe kergette a védőket. Jalen Ramsey ellen pedig igazi parázs összecsapásra számíthatunk, még úgy is, hogy a fiatal corner nincs a legjobb formában. Sammy Watkins szénné égette a Chiefs ellen, két touchdownt is szereztek róla, valamint benyelt vagy 100 yardot. Ha nem kapja magát össze sürgősen, akkor Hopkins ellen elmehet az élettől is a kedve. Mellettük Stills és Fuller is rombolhat a Jaguars ellen, mert Bouye sincs a legjobb formában, Hayden pedig legjobb formájában is inkább közepes.

 

 

Indianapolis Colts @ Tennessee Titans

 

Egy játékos, akire figyeljünk: A.J. Brown

 

Sokáig probléma volt, hogy a Titansnél nem volt egy igazi sztár elkapó, lehet most megtalálták végre? A.J. Brownt a második körben választották ki az idei drafton, és elég jól sikerült neki a bemutatkozás, hiszen a Browns ellen három elkapásból kereken 100 yardot gyűjtött össze. Minden bizonnyal Pierre Desirt állítja majd rá Matt Eberflus, akinek az előző idényben egész jó szezonja volt, és még DeAndre Hopkins sem tudott extrát hozni mellette. A Colts védelem a Chargers ellen korántsem villogott, futásnál és passz mellett is voltak gondjaik, Brownnak könnyen lehet megint egy jó napja.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Marlon Mack vs. Titans front seven

 

Andrew Luck visszavonulása következtében az indianapolisi futóknak is össze kell kapniuk magukat, hogy segítsék Brissett munkáját. A Chargers ellen Marlon Mack mindent megtett, hiszen 174 futott yardig jutott el, amiből egy 63 yardos TD is összejött. Ezzel a futók között a statisztika élén van az első hét után. A Browns ellen futás ellen DaQuan Jones volt a legjobb a PFF értékei alapján, de hozzá még Cameron Wakenek és társainak fel kell nőniük, mert a Colts támadófal nagyon jól csinált helyet Macknek Los Angelesben. Ha a futójátékot megöli a Titans, akkor nagyon jó esélyük lesz a győzelemre, de a mérkőzés előtt biztos lesz ünneplés, hiszen vasárnap vonultatják vissza Steve McNair 9-es és Eddie George 27-es mezét is. Amikor Luck volt az irányító, sosem sikerült nyernie a Titansnek, de Brissett ellen 2017-ben mindkét mérkőzést megnyerte a csapat.

 

 

Dallas Cowboys @ Washington Redskins

 

Egy játékos, akire figyeljünk: Michael Gallup

 

Gallup a második szezonját kezdte meg múlt héten, és nem is akármilyen teljesítménnyel. Hét alkalommal vette célba Prescott és ebből hét elkapás lett 158 yardért. Ha Prescott előtt a fal megint jól mozog és nem lesz nyomás az irányítón, akkor Gallupnak is jó meccs lehet, hiszen a Redskins secondarynek meg kell osztani a figyelmet Cooper, Cobb, Gallup és Witten között. Ez nem hangzik túl jól, és az szinte biztos, hogy ezt a négy játékost nem tudják egyszerre levédekezni. A fiatal elkapó berobbanhat a ligába, hiszen első éves produkciója finoman szólva is hagy némi kivetni valót, ellenben ha a Giants elleni formáját folyamatosan tudja hozni, akkor nagy segítségére lesz csapatának.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Cowboys front seven vs Resdkins o-line

 

Egy esetben lehet esélye a fővárosiaknak a győzelemre, ha Keenum előtt a fal jól dolgozik és marad elég ideje passzolni. Az Eagles ellen nem volt akkora nyomás a Redskins QB-n, így 380 yardig és 3 TD-ig jutott, amire minden bizonnyal most is szükség lesz, ha szorossá akarják tenni a párharcot. Guice kiesésével futás terén csak Petersonra számíthatnak, így minden bizonnyal sok passz kísérletet láthatunk majd a hazaiaktól.

 

 

Buffalo Bills @ New York Giants

 

Egy játékos, akire figyeljünk: Devin Singletary

 

Singletary az idei draft harmadik körében került Buffalóba, és első meccsén inkább a második félidőben kapott lehetőséget. McCoy távozásával Gore és közte oszlanak meg a snappek, a Jets ellen négy futásból szerzett 70 yardot, amivel felhívta magára a figyelmet. A Giantsnek sem volt könnyű dolga futás ellen az első héten, hiszen a liga egyik legjobb RB-je ellen kellett védekezniük. Elliott és Pollard is 13 alkalommal próbált megiramodni, de ebből mindössze 77 yard jött össze kettőjüknek. Igaz, hogy közben Prescott 405 yardig jutott, így a Cowboysnak annyira nem hiányzott a futás. Mindenesetre Singletary-nek itt az esély, hogy a kezdő pozíciót kiharcolja magának.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Saquon Barkley vs. Bills front seven

A másik oldalon persze ott van Barkley, aki a Cowboys ellen első fumble-jét is összehozta (a labda azonban maradt náluk), de utána azért szerzett 120 yardot 11 kísérletből. A Bills front sevennek az első héten Bell ellen kellett védekeznie, és mindössze 60 yardon tartották a kiváló futót. Nagy párharc lesz, mert ha Barkleyt megállítják, akkor azért abban bízhatnak, hogy Eli Manning passzjátékával nem tudják őket megverni. Főleg úgy lehet fontos tényező Barkley játéka, hogy mellette a passzjátékban mindössze Evan Engram lesz minőségi célpontja Manningnek.

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!