Connect with us

Beharangozó

Valakinek nyernie kell – TNF-beharangozó

Mindkét gárda vereséget szenvedett az első fordulóban, mégis teljesen más íze van a keserűségnek a két csapat háza táján. A Carolina meccsben volt a tavalyi NFC-döntős ellen, a Tampa ellenben pocsék játékkal maradt alul a szintén nem túl veretes 49ersszel szemben. Rögtön rövid héten kapják meg az esélyt a javításra, valakinek mindenképp élnie kell vele. A Buccaneers utazik a Panthers otthonába a második hét nyitómeccsén.

 

Nem tévesztheted meg a Dalton-skálát

 

Jameis Winstonról már régóta úgy beszélünk, mint aki az úgynevezett Dalton-scale élén táncol, tehát nehezen tudjuk eldönteni, hogy alkalmas-e franchise irányítónak vagy sem. A tavalyiak alapján úgy tűnt, hogy nem üti meg ezt a szintet, de én Bruce Arians érkezésével úgy döntöttem, hogy adok még neki egy esélyt. A 49ers secondaryt nem is tartotta senki acélosnak, a legtöbb fantasy oldalnál például Winstont ajánlották első héten kezdetésre.

 

A fiatal irányító ehhez képest csúfosan beégett, ismételten. Összességében 200 yard alatt maradt, dobott két pick-sixet (összesen három interceptiont), 50 alatti QB ratinget produkált és véletlenül sem ütötte meg az NFL-kezdő szintet. A legrosszabb, hogy nyomás alatt teljesen összeomlott. Az összes irányítómutatója körülbelül a felére esett vissza és két labdát is ekkor adott el. Teljes mértékben kijelenthető, hogy nem NFL kezdő szintű játékos, és ezen Arians rendszere sem segített.

 

Ez azért rossz hír, mert a Panthers egész biztosan nem fogja kímélni. A hazaiak védelme a sokkal jobb nevekből álló Rams támadófal ellen is brillírozott: Goff a snapjeinek a harmadában nyomás alatt játszott, a PFF számai szerint a kezdő defensive line tagjai összesen 12 snapnél is odaértek az ellenfél arcába. A Buccaneers támadófal egyébként még nem is volt annyira katasztrofális az első héten, csak Donovan Smith volt kiugróan rossz – körülbelül a nyomások feléért volt felelős –, bár Brian Burnsék ellen ez is könnyen végzetes lehet.

 

 

Ne felejtsük el azonban a másik irányítót se. Newtont jócskán a franchise irányítók halmazán belül kezeltük, de sérülései miatt egyre kisebb a bizalmunk az irányába és nem most győzött meg róla minket, hogy képes visszatérni az elitbe. Ő sem jutott el 250 yardig, dobott egy interceptiont, de leginkább a testbeszéde volt figyelmeztető. Valahogy nem látszott a tűz, hogy túl tudja lendíteni a csapatot egy rosszabb perióduson. Pedig a támadófalára egy szava nem lehet. Donaldék ellen a vadiúj O-line kiválóan játszott, így a gyengébb Buccaneers pass rush ellen nem lehetnek problémák.

 

Hát akkor bízzuk a futójátékra

 

Na ez végre egy jó ötlet. A Buccaneers futójáték az elmúlt évben nem igazán létezett, Barber sose volt kezdő szintű futó, Jones pedig még tapasztalatlannak tűnt. Ellenben az első fordulóban összekapták magukat. Majdnem 5 yardos átlaggal futottak és 120 yard felett zárt a Tampa futójátéka. Az egyetlen probléma, hogy a Panthers a futás ellen még jobb, mint pass rush-ban. Dontari Poe igazi futásspecialista, de a második hullámban Kuechly és Shaq Thompson is kiválóan takarít, valamint az új szerzemény Tre Boston is jó volt a Rams futójátéka ellen.

 

 

A túloldalon egyszemélyes futósor van, de kevés félelmetesebb játékos van az első forduló alapján, mint McCaffrey. Ő egymaga pakolt fel 128 yardot (és mellé 81 elkapottat is), kényszerített ki számtalan rontott szerelést és állandó veszélyforrás volt. A Buccaneers front7 nem a legjobb pass rushban, de futás ellen voltak jó teljesítmények vasárnapon is. A másodéves Vita Vea például többször is fontos helyzetekben állította meg az ellenfelet, de Lavonte David is ott volt a futásoknál. Kulcsfontosságú párharc lehet ez McCaffrey ellen.

 

Összességében ez az a csoport ahol még a Buccaneers is bárkit elkaphat, de az első mérkőzés után ezt jelenleg nehéz elképzelni. Winston továbbra is rettentően sok hibával játszik, ilyen szinten ezt már mindenki kihasználja. Newton egyelőre limitáltnak tűnik, de amíg McCaffrey ilyen formában van, addig meccsben lesznek bárki ellen.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!