Connect with us

Beharangozó

Az AB- és az O’Brien-ámokfutás árnyékában

Két mérkőzést is rendeznek hétfő este és mind a kettő rettentő izgalmasnak ígérkezik: a Raiders-Broncos csoportrangadó Antonio Brown viharos távozása miatt lesz csemege, hisz ő volt az egész Raiders-playbook alfája és ómegája, a Saints-Texans pedig Bill O’Brien miatt, aki közvetlenül az alapszakasz előtt forgatta fel a teljes csapatot.

 

 

Houston Texans@New Orleans Saints

 

A Saints hazai pályán fogadja a Texanst és toronymagas favoritja a mérkőzésnek. Mindezt úgy, hogy az előző öt nyitómérkőzését elveszítette, ráadásul az elmúlt hat hazai meccséből csak egyet nyert meg szeptemberben. A keret viszont erős, a Texansnál pedig millió a kérdőjel, így még a rossz szokások ellenére is illene hozni a rangadót. Íme négy dolog, amire érdemes figyelnünk, hisz eldönthetik a mérkőzést:

 

1. Mi lesz a futójátékkal Mark Ingram nélkül?

 

Bár Alvin Kamara egyértelműen egy elit futó, de eddig egyszer sem volt még 200 futása sem egy szezonban – még ha ő is volt a sztár az elmúlt két évben, kellett mellé Ingram, jót tett a rotáció (tavaly is döcögősen indult a futójáték nélküle). Utóbbi viszont már a Ravens játékosa, a helyére érkező Latavius Murrayről pedig egyelőre nem tudjuk, mennyire fog illeni a rendszerbe (Adrian Petersonból kiindulva nem egyszerű a dolog). A Texansnak fontos lenne, ha a földön nem alázná meg a Saints, ami az elcserélt, futás ellen ligaelit Jadeveon Clowney nélkül nem lesz könnyű feladat.

 

2. Hogy fog teljesíteni a houstoni támadófal?

 

Laremy Tunsil két első és egy második körért való megszerzése után azt gondolhatnánk, hogy csak egy elit LT kellett a csapat boldogságához. Ezzel a gondolatmenettel két probléma is van: Tunsil nem elit, a támadófal pedig vele is bottom 10-es. Mellette az első körös újonc, Tytus Howard kezd, centerben az eddig pocsék teljesítményt nyújtó Nick Martin, a másik oldalon pedig a jobb napjain korrekt Zach Fulton és a szintén nem túl biztató Seantrel Henderson fog játszani. Cameron Jordannek ez csemege és a két első körbe került Marcus Davenport is komoly problémákat okozhat – ha a duó a backfielden fog élni, akkor jó eséllyel meszeltek a Texansnak.

 

 

3. Sebezhető a Saints védőfalának közepe.

 

A Saints védőfalából hiányzik Sheldon Rankins és David Onyemata, a helyükön pedig csak a futás ellen jó Malcom Brown és a középszerű Taylor Stallworth bevethető (esetleg Trey Hendrickson, de vele sincs beljebb az egység). Mivel a Saints secondary és pass rush elég jó, így a futójátékkal akár még meg is lehetne lepni a hazaiakat (bár sem Duke Johnson, sem pedig Carlos Hyde nem az a futó, aki a szűk réseken keresztül utat szokott tör magának). Ha ez nem megy, akkor akár a linebackereket is lehetne támadni Johnsonnal, Demario Davisen kívül nincs minőség az egységbe, és ezen Kiko Alonso megszerzése sem segített.

 

4. Brees vs. Texans-secondary

 

A Texans linebacker-sora elég jó és a védőfal is rendben van, de a secondary már nem az igazi. A matuzsálem Jonathan Joseph még mindig képes jó játékra, de csak rutinból nem lehet megélni, Bradley Roby és Aaron Colvin inkább közepes, mint jó, ahogy a safety-sor sem betonbiztos. Nem nagyon van olyan játékos, aki ki tudná venni Michael Thomast a játékból, a duplázások pedig Tedd Ginn és a titkos breakout-esélyes Tre’Quan Smith előtt nyithatja meg az utat. Ráadásul ott van Jared Cook és Kamara is szeret elkapóként felállni – ha fogadni kellene, nem a Texansra tennék.

 

Denver Broncos@Oakland Raiders

 

Ennek a mérkőzésnek nincs viszonylag értelmű favoritja, de Antonio Brown kivágása borította az asztalt Oaklandben, a hiánya a pályáról és az öltözőben okozott zavar miatt nagyon nehéz a Raiders mellett érvelni.

 

 

1. Raiders OL vs. Broncos DL

 

A Raiders támadófala elég jó, már ha az emberanyagot nézzük. Ha a tavalyi teljesítményt, akkor halálra van ítélve az egység, pláne Richie Incognito eltiltása és Gabe Jackson sérülése miatt. Rodney Hudson hiába elit, ha mellette Jordan Devey és Denzelle Good kezd, a két szélen pedig a liga egyik legrosszabb LT-je, Kolton Miller, illetve a világ minden pénzéért elhozott, de csak a Patriots elit rendszerében valamit felmutatni képes Trent Brown van. Nem látni, hogy lenne képes ez a fal feltartóztatni a Miller-Chubb duót, vagy elnyomni a Wolfe-Harris-Gotsis hármast. Pláne úgy, hogy Vic Fangio személyében a liga egyik top 2-es DC-je vezeti a Broncost, és láttuk, mit tett Chicagóban. Hacsak nem talál valami csodát Gruden, a Broncos védőfala jó eséllyel szét fogja szedni Derek Carrt.

 

2. Nincs playbook Chris Harrisék ellen

 

Antonio Brown egy titkos fegyver volt – olyan klasszis, aki egymaga képes meccseket nyerni. Nem véletlenül építette az egész playbookját rá a Raiders, és nem véletlenül van  óriási bajban a csapat. Chris Harris nem lett rosszabb corner, mellé érkezett a Fangióval ligaelit slot CB Bryce Callahan, ami kiegészítve Justin Simmonsszal és Kareem Jacksonnal egy nagyon durva secondaryt eredményezhet (bár Isaac Yiadom nem túl biztató). Ennek az egységnek simán ütnie kellene az évek óta szenvedő, de jobb napjaikon is középszerű JJ Nelson, Tyrell Williams duót, és az ötödik körös Hunter Renfrow-nak sem kellene komoly akadályt jelentenie. AB nélkül ez az egység minimum bottom 10-es, ami nem túl jó ómen egy top 10-es secondary ellen. Arról nem is beszélve, hogy Brown mennyire zavarhatta meg a többiek fejét a dobbantásával.

 

3. Ki fogja zaklatni Flaccót?

 

A labda másik oldalán is úgy tűnik, hogy előnyben a Broncos. Khalil Macket még mindig nem sikerült pótolni, Clelin Ferrell az eddigiek alapján nem egy év újonc védője jelölt, de hozzá hasonlóan a Hall-Hurst-Key hármasban is legfeljebb a potenciál adott – hiába a lehetőség, az eddigiek alapján nem nagyon van a Raidersénél rosszabb DL a ligában. A Broncos ráadásul sokat erősített a támadófalán, Ja’Wuan James a piacról, Dalton Risner a draftról érkezett, és bár Matt Paradis elment, így is elég jónak néz ki az egység, Flaccónak akár kifejezetten nyugodt napja is lehet.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!