Connect with us

Összefoglaló

A Vikings átrepült az Eagles felett, sosem kapott még ki úgy irányító, mint Matt Ryan

A Vikings átrepült az Eagles felett, a Steelers hamar elintézte a Chargerst, Matt Ryan történelmi vereséget szenvedett, a Ravens pedig a várakozásoknak megfelelően felülmúlta a Bengalst. 

Philadelphia Eagles @ Minnesota Vikings 20-38

Azt szoktuk írni és mondani, hogy Kirk Cousins a gyenge csapatokat megveri, a jóktól pedig kikap. Nos, ez az Eagles nem jó csapat – lyen játékkal semmiképp, és hatból eddig egyszer sikerült igazán jól játszania a Sasoknak. Így a Vikings könnyen gyalogolt át az Eaglesön.

A Vikings azt csinált a philadelphiai úgynevezett passzvédelmével ezen a meccsen, amit akart. Amikor Rasul Douglas a legjobb cornered, akit ott éget meg Stefon Diggs, ahol nem szégyelli, ott nagy a baj. Diggs pedig nem szégyellte: 167 yard és 3 TD volt a mérlege, Cousins passzolt yardjainak felét ő kapta el, és Randy Moss óta ő lett az első Vikings elkapó, aki egy meccsen két 50+ yardos TD-t is szerzett. De egyébként rajta kívül is folyton üres elkapókat talált a Vikings irányítója, konkrétan a héten a harmadik legkevesebb tight window passza volt (védő 1 yardon belül).

A védelem mellett az Eagles támadósora sem lehet büszke a teljesítményére, a meccsek kezdetén továbbra sem tud semmit sem csinálni az offense – Mike Groh támadókoordinátort már idén sem kellett volna megtartani -, az elkapók nem tudnak elszakadni őrzőiktől, borzasztóan lassúak, minimális segítséget sem tudnak adni Wentznek. A csapat legtöbb yardot szerző elkapója az újonc futó Miles Sanders lett, az utóbbi 4 meccsen pedig övé az öt leghosszabb Eagles elkapás – ez is elég aggasztó az offense-re nézve.

Tudjátok, mennyire támogatom, hogy a csapatok nekimenjenek minél többször negyedikre, de ez itt és így minden szempontból óriási hülyeség volt:

(katonadani)

Pittsburgh Steelers @ Los Angeles Chargers 24-17

Nagyon gyorsan eldőlt ez a meccs, hiszen egy pontatlan screen hátrapasszt a Steelers szedett össze, egész pontosan az újonc Devin Bush, aki vissza is hordta TD-re a lasztit, majd nem sokkal később interceptiont is szerzett, amiből néhány játékkal később James Conner futott be a célterületre, így 10 perc után már 14-0 állt az eredményjelzőn. Aztán a második negyedben Conner szerzett egy elkapott TD-t is, így 21 perc után már 21-0 volt az állás. A Chargersnek nem csak a támadósora, de a védelme is nagyon gyenge volt, bár ezt idén tőlük már megszoktuk.

A Steelers védőfala szétszedte a Chargers támadófalát, így Riversék semmit sem tudtak kezdeni a labdával egészen a negyedik negyedig. Tíz perccel a vége előtt azonban Devlin “Duck” Hodges kvázi első 10 yardon túli passzából interception lett, ez pedig új életet adott a Chargersnek. Riversék pedig vissza is jöttek lőtávolon belülre a sérülésből visszatérő Hunter Henry két elkapott touchdownjával. Henry 8 elkapással, 100 yarddal és 2 TD-vel zárt – az utóbbi 671 napban egyik mutatóból sem tudott összesen ennyit szerezni. Az egyenlítés viszont már nem jött össze, saját 1 yardosról, 1 perccel a vége előtt indított drive a kiválóan játszó Cam Sutton interceptionjével ért véget.

(katonadani)

Atlanta Falcons @ Arizona Cardinals 33-34

Úgy tűnik, hogy akkor is ki lehet kapni az NFL-ben, ha 30/36, 356 yard, 4 TD, 0 INT mutatóval irányítasz. Erre eddig még sosem volt példa az NFL történetében (80+ százalék, 300+ yard, 4 TD, 0 INT), de Matt Ryan pontosan így tett, a Falcons mégis kikapott.

Ez a defense nem tud megállítani senkit, a Cardinalst két és fél negyeden keresztül nem sikerült lezavarni a pályáról egy pillanatra sem, és egy kis hullámvölgy után ismét tudott villanni az arizonai offense. Kyler Murray remekül játszott (340 yard, 3 TD, 32 futott yard), ez volt fiatal karrierje legjobb meccse, a Cardinals offense pedig végig ritmusosan tudott haladni a pályán – sok ellenállás mondjuk nem érkezett a Falcons védelmétől -, és 2017 októbere után ismét fel tudott tenni 30 pontot a táblára. Dicséret illeti egyébként a támadófalat is, nem volt sok nyomás Murray-n.

A Cardinals védelme ellenben továbbra is nagyon gyenge, Ryanék is úgy mentek át rajtuk a meccs nagy részében – az első drive-ban és a második félidőben -, mint kés a vajon. Igazából kvázi minden skill pozíciós játékos jól játszott a Falconsnál, az offense-re tényleg nem lehet semmi panasz Atlantában.

A Falcons szerencséjét mutatja, hogy visszajöttek Ryanék nagy hátrányból, össze is jött az egyenlítő TD a legvégén, erre Matt Bryant kihagyta az extrát… Ezzel győzött a Cardinals, amely 2017 után ismét két meccset nyert zsinórban.

(katonadani)

Cincinnati Bengals@Baltimore Ravens 17-23

A vártnál jobban megizzadt a Ravens a nyeretlen Bengals ellen, de gyakorlatilag egy pillanatig nem volt kérdéses a győztes kiléte. A Bengals továbbra is potenciális 1/1-esélyes, a Ravens pedig pole-ban van a csoportgyőzelemért a liga egyik leggyengébb csoportjában.

A mérkőzés legjobbja: Lamar Jackson

A fiatal irányító passzjátéka nem volt különösebben erős (236 yard, 0/0 TD/INT), de a földöl halálos volt a liga egyik legrosszabb futásvédelme ellen. 19 futásból 152 yardot szerzett egy TD-vel, a Ravens pedig 269-et csapatszinten – vagyis többet, mint a levegőben. A támadóoldalon még Mark Andrewst lehet kiemelni, lassan top 5-ös TE-ként kell róla beszélnünk, még ha volt is egy fumble-je, mindenki más a szükséges minimumot hozta.

Ami a védelmet illeti: korrekt volt, bár a Bengals ellen ez nem nagy szó. A speciális egységet viszont jól le kell szidni, egy 92 yardos kickoff TD-t benyelni mindig nagy gáz.

A mérkőzés legrosszabbja: Minden, ami Bengals

A védelemről mindent elmond Lamar Jackson statisztikai lapja, minden téren szörnyű az egység, ezen egyszerűen nincs mit szépíteni. Ez azonban nem meglepő, tavaly is borzasztó volt a védelem, de hogy a támadógurunak elkönyvelt Zac Taylorral ennyire homály legyen a támadósor, az már nevetséges. Dalton közel 50 százalékos pontossággal passzolt 235 yardot és egy INT-t, ami akkor is kevés, ha nincs AJ Green. Ennél is elkeserítőbb viszont a futójáték: Joe Mixon nyolc futásból 10 yardot termelt, az egész csapat összesen 33-at. Ez rosszabb, mint Marvin Lewis alatt, ami óriási kritika.

(renningan)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!