Connect with us

Összefoglaló

Gladiátorviadal

Látványos shownak lehettek tanúi Green Bay lakosai. Egy római arénát imitáló amfiteátrumban egy csapat detoriti idomított oroszlánt engedtek el, akik a helyi csomagolóüzem gladiátor jelmezbe öltözött munkásaival csaptak össze. A show lényege az lett volna, hogy visszaadja a római viadalok hangulatát, ahol élet-halál harcot vívtak, persze biztonságos keretek között. Az utolsó percekig minden rendben is ment, a közönség tombolt, azonban a végén az egyik oroszlán megvadult, és kétszer is túl erőszakos volt a vele szemben álló ellenféllel. Végül a rendezőknek kellett közbeavatkozniuk. Szerencsére senki nem sérült meg, és minden rendben lezajlott, igaz a közönség többsége nem értette, miért kellett a rendezőknek beleavatkozni, szerintük az oroszlán nem csinált semmit, ami ezt indokolttá tette volna.

Detroit Lions @ Green Bay Packers 22 – 23

Végre egy izgalmas hétfő esti rangadót sikerült összehozni. Sajnos azonban ezt a jó meccset beárnyékolta pár kritikus bírói hiba, ami nagyon sokba került. A Lions bátran kezdett, mindjárt a legelső játék egy flea flicker volt, amire a Packers védelem nem volt felkészülve. Igaz, utána már sikerült mezőnygólra menteniük a hibát, azonban az egész Packers annyira megzavarodott ettől, hogy egy negyed erejéig semmit nem tudott csinálni, és a Lions 13-0-s vezetést szerzett. Utána azonban fordult a kocka, és a Lions aludt be egy teljes negyedet, ami esélyt adott a Packersnek a zárkózásra.

A félidő után valamennyire sikerült rendeznie a sorait a Lionsnek, és az utolsó negyedre újra két labdabirtoklásra növelte az előnyét. És itt jöttek a sorsdöntő bírói ítéletek. A Lions védői Rodgerst 3. kísérletre sackelték, azonban repült a zászló, hogy Trey Flowers felnyomta David Bakhtiari sisakját. A visszajátszásból nem derült ki egyértelműen, hogy valóban szabálytalan volt-e Flowers, inkább úgy tűnt, hogy nem. Látszott, hogy melyik mozdulatra dobták a zászlót, de lassítás alapján nem a sisakot, hanem a vállvédőt nyomta fel Flowers.  Akárhogy is, a Packers mehetett tovább, és pár play-jel később Rodgers TD passzt dobott.

Miután a Lionsnak nem sikerült pontokat szereznie, támadhatott a győzelemért a Packers, és ügyesen az órát pörgetve el is jutott a csapat mezőnygól távolságig. 1.45-el a vége előtt azonban a Lions kivédekezte a harmadik kísérletet, így még lett volna esély a visszatámadásra. Csakhogy repült az újabb zászló, ismét Trey Flowersre, illegal use of handsre. Itt egyértelműen rossz ítélet született. Flowers keze végig a vállvédőn volt, nem értem a bíró miért látta azt sisakrácsnak. Az elsőbe még bele lehetett látni valamit, de itt egyértelműen nem volt semmi. Ennek a büntetésnek köszönhetően a Packers first downt kapott, és mivel a Lionsnek nem volt több időkérése, ezért a Packers könnyedén lepörgette az órát 1 másodpercre, amikor is Mason Crosby berúgta a 23 yardos mezőnygólt, amivel nyert a hazai csapat.

Sajnálatos, hogy ezt a két bírói döntést kellett kiemelni, pedig ez a meccs nem csak erről szólt. Rengeteg a bíróktól független nagy jelenet volt a meccsen. Ott volt a Lions flea flickerje, Rodgers mértanian az elkapó kezébe odaszerkesztett labdái (főleg a második Lazardnak dobott TD-nél), pedig egyébként nem voltak igazán erős célpontjai (Adams eleve nem játszott, Allison pedig a második félidő legelején kiesett). Illetve ki lehetne emelni mindkét oldalon a rúgókat, akik hibátlanok voltak az éjjel (Crosby 3/3, Prater 5/5). Csak hát a legfontosabb pillanatokban jöttek ezek a bírói ítéletek, amik miatt van egy rossz szájíze az embernek.

A Lions egyébként a bíróktól függetlenül tett azért, hogy a Packers megnyerje ezt a meccset. 13-0, és a kezdeti kreatív hívások után látványosan visszaesett a támadójáték, és az ellenfél adta lehetőségekből is csak hosszú mezőnygólok jöttek. Illetve a bírói hibák mellett a detroitiak is olyan amatőr hibát is elkövetettek, hogy sikerült megállítani a Packerst, akik rúgták volna a mezőnygólt, de a Lions 12 emberrel áll föl, ami miatt első kísérletet adnak Rodgersnek, aki természetesen TD-vel büntetett. Ez négy pontba került (de ki lehet emelni TJ Hockenson elejtett touchdownját, ami szintén 4 pontos hiba).

Nem érdemtelen a Packers győzelme, semmi garancia nincs rá, hogy ha mondjuk a második Flowers zászlót nem dobják be, akkor a Lions végigvezetett volna egy GW drive-ot, de így még lehetőség sem volt meg. Kár érte, mert nagyon jó meccset játszott a két csapat. Végre nem csak az egyik fél volt a pályán (vagy az se), de azt hiszem ez a meccs elsősorban a két zászló miatt lesz emlékezetes. Pedig nem erről kéne szólnia az ilyen összecsapásoknak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!