Connect with us

Összefoglaló

Először nyert a Cardinals, egy félidőt átkávézott a Pats, a Falcons az összeomlás szélén

A Patriots adott egy félidő előnyt a Redskinsnek, a Falcons az összeomlás szélén, a Titanst továbbra sem lehet kiismerni, a Cardinals pedig megszerezte első győzelmét.

New England Patriots @ Washington Redskins 33 – 7

A Patriots úgy döntött, jófej lesz, ad egy kis előnyt az ellenfélnek, és a támadók egy félidőre elmentek kávézni. Egy TD drive-on kívül nem sokat tudtak csinálni, Bradyt többször is elérték a Redskins védői (4 sack), valamint egy tőle szokatlan INT-et is sikerült dobnia a red zone-ban. Ja, és a szokásos kihagyott extrapont sem maradhatott el. Úgy tűnik ez már szokása lesz a Patriotsnak, hogy az első TD után mindig kimarad az extra. De persze a Redskins támadói semmit nem tudtak kihasználni ebből a félidős kávézásból. Egy nagy 65 yardos futott TD-t sikerült összehozni, de ezen kívül szenvedtek egész meccsen.

Aztán a második félidőre visszatértek a Patriots támadók is a kávészünetből, Brady pedig gyorsan pótolta a kimaradt félidőt, és 3 TD-t érő drive-ot is levezetett. Ezek után pedig a Redskinsnek már nem maradt semmi reménye. Főleg, hogy a Patriots védelem továbbra is 200%-on pörgött. Egy nagy játékon kívül semmit nem hagytak az ellenfélnek, az első negyedben a Redskinsnek kerek passzolt 1 yardja volt. Később sem lett jobb, McCoy 119 yarddal és 0 TD-vel zárta a meccset, ami azt jelenti, hogy a Patriots defense továbbra sem engedett passzolt TD-t idén.

A Redskinst az sem segítette, hogy bár otthon játszottak, de ezt a meccsen egyáltalán nem lehetett érezni. Amerre csak nézett az ember, a lelátókon Patriots mezes szurkolókat látott, és egész meccsen zengett a „Brady! Brady!” skandálás. Plusz a „Deee-fense” is, mikor a Redskins támadott. Úgy tűnik elég sok Patriots szurkoló van a fővárosban, ellenben a Redskinsnél már a csapathoz hasonlóan feladták ezt a szezon.

(jarred)

 

Atlanta Falcons 32 @ 53 Houston Texans

Azt gondolhatnánk, hogy egy Super Bowl részvételnek csak pozítiv hozadéka lehet, de mint látjuk a Falcons példáján, ez nem így van. A 28-3-as előnyből elvesztett döntő óta nem igazán talál magára a csapat, ezt láthattuk a Texans ellen is. A teljes összeomlást!

A félideig szoros mérkőzés végül sima Houston győzelemmel ért véget. Deshaun Watson újra bizonyította, ha a fal előtte ad neki elég időt, akkor ő fantasztikus teljesítményre képes. Öt TD-ig és 426 yardig jutott el, ezek mellett még 47 yardot ért el futásból is. Ebben persze benne van a Falcons front7 is, amely még ez a gyenge fal mellett sem tudta megfelelő nyomást helyezni a fiatal irányítóra.

Watson mellett még Will Fuller is kiemelhető, aki élete meccsét játszotta. 217 yardig és 3 TD-ig meg sem állt. Kell is a jó elkapó teljesítmény, hiszen DeAndre Hopkins idén nem tudja megismételni tavalyi fantasztikus játékát, még a közelébe sem ér annak.

A Falcons oldalán hiába hoz szép számokat statisztikában Matt Ryan, hiszen 330 yarddal, 3 TD-vel és 1 INT-tel már nem egy irányító nyert meccset, de teljesen egyedül marad, hiszen futóteljesítmény egyáltalán nem volt vendég oldalon, csak 2,9 yardot átlagoltak futásonként.

Az elkapók között Julio Jones ma nem tudott extrát hozzá tenni, egyedül Ridley-nek voltak szép megmozdulásai. De ez teljesen mindegy, ha egy ezer sebből vérző védelem áll mögöttük. A Texans ott és úgy verte meg Quinn defense-ét, ahogy akarta, a kapott 53 pont pedig magáért beszél, nem lehet ilyen teljesítménnyel meccset nyerni az NFL-ben.

A liga egyik leggyengébb támadó falára nem tudtak nyomást helyezni, pedig Watsont még egy átlagos front7 is egész meccsen terrorizálja, de ha nincs rajta nyomás, akkor ő van annyira tehetséges, hogy ilyen számokat elérjen. A Falconsnál valamit rendkívül gyorsan rendbe kell tenni, főleg védő oldalon. Amennyiben a szezon így folytatódik tovább, a szezon végén fejek hullanak.

(kronikk)

Buffalo Bills@Tennessee Titans 14-7

 

Josh Allent játékra alkalmasnak nyilvánították az orvosok, így a Bills esélyei relatíve sokat nőttek a sikerre a meccs előtt. A fiatal irányító ki is osztott két TD-passzt, a védelem is jól helytállt szokásához híven, de a csapat legjobb játékosa így is egy speciális egység-játékos lett – Cairo Santos, a Titans rúgója.

 

A Bills offense továbbra is a liga egyik legrosszabbja, de egy top 5-ös védelemmel azért tud haladni. Ezt a meccset azonban nem nyerte volna meg a csapat, ha Santos nem hagy ki négy rúgást a mérkőzésen: a két 50+ yardos próbálkozásából legalább az egyiket illett volna berúgnia, a 36 yardos kísérlet egyenesen kötelező, egy 33 yardost pedig meg lehet azért olyan magasan rúgni, hogy ne tudják blokkolni. 9-12 pont szárad a lelkén, nem lepődnék meg, ha kivágnák.

A Bills 4-1-gyel áll, a Chargers bénázása miatt már a rájátszás egyik legnagyobb esélyese az AFC-ben. Offense-oldalon ugyanakkor nem ártana fejlődni, nem lehet minden csapatot 10 pont alatt tartani. Ami a Titanst illeti: a csapat végtelenül hektikus. Mariota hol korrekt, hol botrányos, ugyanez igaz a támadófalra, az elkapókra és a futójátékra – egy ilyen egységgel akkor sem lenne egyszerű nyerni, ha a védelem minden meccsen tökéletes lenne, de hogy még a speciális egység is szabotálja a csapatot, az egyszerűen már túl sok. Ilyen inkonzisztenciával már egy 8-8-as szezonnak is lehet örülni, pedig abszolút nyerhető a csoport.

(renningan)

Arizona Cardinals@Cincinnati Bengals 26-23

 

A mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy a két nyeretlen csapat közül legalább az egyik megszerezte a szezonbeli első győzelmét. Nem ez volt a forduló legszínvonalasabb mérkőzése, a kevés pont elsősorban a támadósorok gyenge teljesítményének, nem pedig a védelmek zsenialitásának köszönhető (sőt), de azért pár érdekességet kiemelnénk:

 

  • Kyler Murraynek vannak jó passzai, de sok mindent elmond a jelenlegi tudásáról, hogy sokkal veszélyesebb az offense, ha ő rohangál – most 10 futásból 93 yardot és egy TD-t szerzett.

  • Tyler Boyd lassan top elkapóvá növi ki magát – 10 elkapásból 123 yardot szerzett egy TD mellett, de olyan egyedül van, hogy elég őt kivenni a játékból és ki is lett herélve a Bengals offense.
  • David Johnson és Joe Mixon is jól játszott: előbbi 91 futott és 65 elkapott yardott szerzett, utóbbi 93+16-nál állt meg.
  • A Bengals védelem tropa, az 514 engedett yardra nem igazán vannak szavak.

 

A Cardinals győzött, de még mindig a liga egyik legrosszabb csapatának benyomását kelti, ezen egy kiszenvedett győzelem a 0-4-es (most már 0-5-ös) Bengals ellen semmit nem változtat. Ami a Cincinnatit illeti: az offense-ben van lehetőség, de kell a ráncfelvarrás, a védelem viszont tropa, ezt egy offseason alatt lehetetlen megjavítani – Zac Taylort csak sajnálni lehet.

(renningan)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!