Connect with us

Hír

Matt Nagy: Nem vagyok idióta, tudom, hogy többet kellene futnunk

A Bears támadósorát idén elég sok kritika érheti, hiszen egyetlen csapatként nem sikerült átlépniük a 300 yardos határt egy meccsen sem a szezonban. A legtöbb negatív szó persze Mitch Trubisky felé irányul, de most Matt Nagy is megkapta a magáét, amiért csak hét alkalommal hívott futójátékot a Saints ellen 54 passz mellett.

A félidőben még teljesen szoros volt a mérkőzés (12-10), de csak ötször futott a Bears az első két negyedben, majd a második félidőben csak kétszer, bár ott viszonylag hamar elhúzott a Saints, így erőltetni is kellett a passzokat. Végül tehát 7 futással és 17 yarddal végzett a Bears, az NFL Research szerint ez a 7 a franchise történetének legkevesebb futási kísérlete egy meccsen.

Tudom, hogy többet kell futnunk, nem vagyok idióta. Többet kell futnunk, ezt belátom. Nem úgy állok neki egy meccsnek, hogy 54-szer fogunk passzolni, sőt, örülnék, ha úgy állhatnék hozzá, hogy 54-szer fogunk futni, de most nem ez történt.

A futójátéknak be kell indulnia, ez ennyire egyszerű. Nem futhatsz 17 yardot egy meccset, és várhatod el, hogy nyersz

– mondta a főedző hétfőn.

A futójáték egyébként láthatóan nem is működik a csapatnál, a Saints futás elleni védelme pedig ligaelit, tehát nem meglepő a rossz teljesítmény. Nagynek persze leginkább a passzjáték a specialitása, azonban ehhez meg nincs irányítója, aki oda tudná dobni az üres elkapóknak a labdát. Ráadásul Trubisky most sérülésből is tért vissza, így lehet jobb lett volna egy kicsit jobban támaszkodni a futójátékra, de persze ha meg azt erőlteti, és a Saints lenullázza a sérült támadófal által minimálisan segített futójátékot, akkor ugyanúgy érhetné kritika Nagyt, hogy miért futott ennyit, mikor láthatóan egyáltalán nem ment ez sem.

A hétből egyébként mindössze egy sikeres futása volt a Bearsnek, passzból pedig 54-ből 25. Trubisky butaságaival pedig sokszor Nagy sem tud mit kezdeni. 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!