Connect with us

Összefoglaló

A Gruden-way diadala

Az idei szokásoknak megfelelően ismét kiváló TNF-meccset láthattunk, és lassan kezdhetünk hinni abban, hogy Jon Gruden ért ahhoz, amit csinál. Persze a Raiders sikere nem jöhetett volna létre a Chargers hathatós közreműködése nélkül, de ez Oaklandben pont senkit nem érdekel. Értékeljünk.

 

Ups

 

Melvin Gordon – A holdout után visszatért futó egyre jobban teljesít, 22 futásból 108 yardot és egy TD-t szerzett, illetve volt egy 25 yardos elkapása is. Mindezt úgy, hogy a támadófal nem nagyon segítette, sőt még Rivers védelmében is ő segített be a falnak. Az egyértelmű, hogy a földön hatékonyabb, mint Austin Ekeler, ketten tökéletesen kiegészítik egymást (Ekelernek egy elkapott TD-je volt), kíváncsi vagyok, tud vagy akar-e a Chargers annyit adni neki, hogy maradjon a csapatnál.

Josh Jacobs – Amikor Jacobst nézem, akkor el tudom hinni, hogy megéri első kört adni egy futóért. 101 total yardja és egy TD-je volt, első nekifutásra szinte lehetetlen a földre vinni, a protectionben is hasznos, öröm nézni a játékát.

Melvin Ingram –  A Chargers védelmének egyetlen fénypontja. Nem játszott rosszul az egység, de a jótól is nagyon távol állt: az általunk midseason All-Prónak választott Joey Bosa látványosan halovány volt (Trent Brown szépen kivette a játékból), a többiek pedig legjobb esetben is átlagosak. Egyedül Ingramet lehet dicsérni, ő volt kvázi az egyetlen, aki képes volt nyomást generálni, ráadásul még két sackje is volt, leginkább belülről indulva. Kár, hogy senki nem tudott hozzá felnőni.

 

Jon Gruden – El kell ismerni, minden fura és rendhagyó döntése ellenére a Raiders határozottan jó úton halad afelé, hogy tényező legyen a ligában. Gruden lassan, de biztosan felépített egy a hibák minimalizására törekvő, de nem konzervatív, kifejezetten hatékony offense-t:

  • összerakta a liga legsúlyosabb támadófalát, ami hegyként védi Carrt és hegyomlásként tör utat a futójáték előtt,
  • Carr nincs checkdownokra és screenekre korlátozva, de nincs is gúzsba kötve, ez a középút pedig úgy tűnik, hogy bejött nála, top 10 közeli teljesítményt nyújt,
  • hiába az Antonio Brown-fiaskó, a playbook elég kreatív ahhoz, hogy ha nem is látványosan, de haladjon az egység: öt játékosnak volt legalább négy targetje, összesen nyolcnak volt elkapása, amikor kellett, akkor mindenki hozzá tudta tenni azt az 1-2 extra yardot.

A védelem persze ennek ellenére nem túl acélos, de szép fokozatosan arra is rá lehet térni.

 

Erik Harris – három leütött passz, két INT, egy pick-six (és egy visszafújt interception, ahol szintén kiválóan olvasta Rivers szándékát). Ennél többet egy védő nehezen tehet hozzá a meccshez, de emeljük ki az idei első körös Clelin Ferrellt is, aki egy fél szezon után végre úgy játszott, ahogy azt elvárták tőle – azt is tegyük hozzá, hogy a Chargers támadófalában a két tackle megsérült, így a liga messze legrosszabb egysége védte Riverst.

Downs

 

Daniel Carson – Egy kihagyott mezőnygól és egy kihagyott extra volt a mérlege négy jó rúgás mellett. A kihagyott FG 53 yardos volt, ami nyilván védhető valamilyen szinten, de semmiképp nem elfogadható – 75 százalékos pontossággal rúg és még egyetlen 45 yardosnál hosszabb mezőnygólja sem volt. Ráadásul a meccs végén kihagyott egy extrát is, tálcán kínálva a lehetőséget a Chargersnek, hogy egy mezőnygóllal megnyerje a meccset – ez egy kevésbé choker csapat ellen nem fog beleférni.

 

Philip Rivers – Az irányító mindent megtesz azért, hogy ne kapjon jövőre új szerződést. 207 yarddal, két TD-vel és három INT-vel fejezte be a meccset, de utóbbiért hálát adhat a bíróknak: két pickjét vonták vissza szabálytalanság miatt, emellett volt még legalább két INT-et érő passza. Ha hat eladott labdával fejezi be a meccset, akkor sem lehetett volna egy szava sem. Ráadásul a hibáival meg is alapozta a mérkőzést, az első két Chargers-drive egyaránt INT-tel ért végét, aminek egy mezőnygól és egy pick-six lett a vége. A csapat egy győzelemmel ott lett volna a tűz közelében, ezek után viszont nem sok esély maradt a rájátszásra.

 

Raiders büntetések – A győztes csapat oldaláról nem sok negatívumot lehet kiemelni, de a szabálytalanságok egyértelműen ide tartoznak. A Raiders 12 büntetést gyűjtött össze, ami többek között annullált két picket és a negyedik negyed végén még négy esélyt adott a Chargersnek, hogy valahogy elvergődjön mezőnygól-távolságig. Ha valamin, akkor ezen mindenképp javítania kell Grudennek a szezonhajrára.

 

Los Angeles Chargers @ Oakland Raiders 24-26

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!