Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #13

Öt forduló maradt hátra az alapszakaszból, vagyis karnyújtásnyira vagyunk a rájátszástól. A harc a playoffért szerencsére elég nyitott, így most egy tízes skálán értékeltük, hogy adott találkozó mennyiben befolyásolhatja a rájátszást.

Washington Redskins @ Carolina Panthers, 19:00

Harc a PO-ért: 2/10

Bár a valószínűség még mellettük szól, nagy összegben fogadhatunk arra, hogy egyik franchise-zal sem találkozunk a postseasonben. Ron Rivera csapata a tavalyi után ismét leolvadt a szezon második felére, a Saints elleni vereség vélhetően megpecsételte jó pár ember sorsát a szervezetben. A fővárosban sem túl fényes a helyzet, noha győzelmi mámorban készülnek a charlotte-i túrára.  Christian McCaffrey az Év Támadója címért, Dwayne Haskins meg a jövőbeli kezdő posztjáért focizhat, és itt nagyjából ki is merültek a mérkőzés tétjei.

New York Jets @ Cincinnati Bengals, 19:00

Harc a PO-ért: 3/10

Egy csapat van eddig, amely hivatalosan sem juthat már a rájátszásba, ez pedig az eddig nyeretlen Cincinnati Bengals. Zac Taylorék lassan pole pozícióba kerülnek az 1/1-re, és nagyon úgy tűnik, hogy irányítót fognak kiválasztani azzal a cetlivel. Ryan Finley kezdetése ugyanis nem hozott előrelépést, így ismét Andy Dalton irányítja a hazai csapat támadásait. A “Red Bowlon” a Sam Darnold vezette Jets kívánja folytatni hárommeccses győzelmi sorozatát, ezzel fenntartani a rájátszás álmokat. A sorsolásra nem lehet panasz a hátralévőkben, hiszen két nyerhető (Bengals, Dolphins) meccs mellett a Steelersszel is összehozza még őket a menetrend, de nagyon sok csapatnak kéne még kikapnia ahhoz, hogy összejöjjön a januári folytatás.

Tampa Bay Buccaneers @ Jacksonville Jaguars, 19:00

Harc a PO-ért: 3/10

Állami rangadóként közönségcsalogató találkozónak kéne lennie, de nagyon nem erről van szó. Amióta Marcell Dareus kivált a hazai védőfalból, szétfutják a Jags védelmét, amivel a rájátszás is egyre távolabb kerül számukra. Egy mázlijuk van, hogy két meccsnyire van tőlük az utolsó wild card pozíció, de ehhez el kellene kezdeni nyerni, ami nem jött össze a legutóbbi QB csere óta sem. A vendég Bucs számára már nem ennyire örömteli a helyzet a januári terveket illetően, hiszen egy vereség, illetve a Packers-Vikings duó győzelme esetén matematikailag is elúszott nekik a rájátszás. 2019-ben még nem nyertek egymás után két meccset Winstonék, így az egyik része könnyen teljesülhet a legrosszabb forgatókönyvnek. A századik turnoverén is túllévő irányító számára pedig jövő is kérdésessé vált.

Los Angeles Chargers @ Denver Broncos, 22:25

Harc a PO-ért: 3/10

Vasárnap este csoportrangadós forduló lesz az AFC Westben, ahol ez számít az érdektelenebb összecsapásnak. A presztízs mellett inkább a két vezetőedző állása a tét, mintsem hogy ki juthat a rájátszásba. A Broncos szezonja katasztrófa, és mindenki csak egy dologra vár: hogy vége legyen hogy vajon mikor mutatkozhat be Drew Lock. A héten már az első csapattal edzett, így jó esély van rá, hogy ezen a meccsen élesben láthatjuk majd a korábban sok kritikát kapó játékost. Anthony Lynn szintén kontender a kirúgandó edzők között, de ha sikerül behúzni a hátralévő öt meccset, akkor megmentheti állását. Így külön örömmel fogadhatta a hírt, hogy Derwin James visszatért a védelembe, ami ezzel talán stabilizálódhat.

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals, 22:05

Harc a PO-ért: 4/10

Utolsó szalmaszál Goffék számára ez a meccs, de nem könnyíti meg a helyzetüket, hogy újabb játékos esett ki a támadófalból, ami az offense szíve – és egyben az idei katasztrófák katalizátora. A Cardinals megérdemelt pihenőjéből várja a csoportrangadót, ahol nyilván szeretnék összezúzni egyik riválisuk januári terveit. Lamar Jacksont nem bírta tartani a Rams védelme múlt héten, kíváncsian várjuk, hogy a szintén mozgékony Kyler Murray-vel vajon bírni fognak-e.

Green Bay Packers @ New York Giants, 19:00

Harc a PO-ért: 4/10

Az FK! jelenlétében rendezik majd meg ezt a találkozót, ahol óriási blama lenne, ha a Packers elbukná ezt a meccset. Rodgersék hatalmas pofonba szaladtak bele múlt héten, és bár szinte meg van ágyazva a playoff részvétel, egyáltalán nem mindegy melyik seeden érik ezt el. A Giantset persze nem érdekli Rodgersék vágya, és szeretnék megfricskázni azt a csapatot, ahonnan az Óriások kálváriája elindult azzal a bizonyos wild card vereség alkalmával. A sérülések ezúttal sem kímélik a hazai gárdát, Saquon Barkley számára viszont kedvező lehet a Packers gyenge futás elleni egysége.

Philadelphia Eagles @ Miami Dolphins, 19:00

Harc a PO-ért: 5/10

Philadelphiában óriási gondok vannak a támadósorral, amire a Dolphins remek “felhozó” meccs lehet, csak aztán nehogy visszanyaljon a fagyi. Az Eagles számára létfontosságú, hogy a Cowboys nyakára tapadjanak, hogy aztán egymás ellen lemeccseljék a csoportelsőséget. A Dolphins kétszeresen is túlteljesítette az idei évét, így sokkal felszabadultabban, bármilyen teher nélkül focizhatnak, ami jól is állhat Ryan Fitzpatricknek. Már csak Kalen Ballage borzasztó futóátlagával kéne kezdeni valamit.

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts, 19:00

Harc a PO-ért: 7/10

Mindkét csapat a Houston Texans hátát nézi, de akár a csoportelsőségre, akár a wild card helyre jó eséllyel pályáznak. A Titans Ryan Tannehillel megtáltosodott, a győzelmek pedig alaposan megnövelték a roster magabiztosságát. Szükség is lesz erre a Colts ellen, amely nagyon kétarcú csapat lett idén, ám ha jobb lábbal kelnek fel, akkor nagyon sok együttest képesek megfogni. Reich gépezete láthatjuk, hogy Marlon Mack nélkül is működik, egyedül Adam Vinatieri miatt lehet izgulni. A Titans még kétszer is játszik a Texansszal, így akár beleférhet egy vereség is, de a körbeverések miatt nem szeretnék ezt megkockáztatni.

New England Patriots @ Houston Texans, SNF 02:30, Sport TV

Harc a PO-ért: 7/10

A Patriots számára kevésbé van izgulni való, ott inkább az első számú kiemelés az, ami mozgatja a szálakat. Bradyék egysége finoman szólva sincs a topon, de a vereségeket sikerült elkerülni a védelemnek hála az utóbbi két hétben. Az egyetlen zakó egy MVP-várományos irányító csapata ellen született, de vajon elbírnak-e egy másikkal? Watson szintén remek évet fut, még ha a Ravens elleni vereség eléggé rontott is a renoméján, a Gilmore-Hopkins párharcra meg már csorgatjuk a nyálunkat. Hazai vereség esetén veszélybe kerülhet a csoportelsőség is, ellenben akkor a Pats biztos PO-résztvevő.

Minnesota Vikings @ Seattle Seahawks, MNF 02:30, Sport TV

Harc a PO-ért: 8/10

Bár vereség esetén sincs veszve semmi, a kiemelések szempontjából nagyon fontos lesz ez az összecsapás. A Seahawks 9-2-es, a Vikings 8-3-as mérleg ellenére sem vezeti a csoportját, amin egy hétfő esti győzelemmel szeretnének kozmetikázni. Ha már fentebb szóba került az MVP-verseny, megkerülhetetlen a kérdésben Russell Wilson, aki végre megkapta azt a támadósort, amit régóta megérdemelt. Bár akadnak rozsdás fogaskerekek a gépezetben, nem a védelme miatt tart ott a Seahawks, ahol. A Vikings a szeptemberi bukdácsolást elég jól kiheverte, és csak egyszer kapott ki október óta. A Broncos elleni teljesítmény biztos szöget ütött a fejekben, amit a bye week alkalmával igyekeztek orvosolni. Mike Zimmer sokkal jobban támaszkodhat majd a védelmére mint kollégája, de a körülmények a hazaiaknak kedveznek. A Seahawks kiemelt meccseken remekül teljesít, míg Cousinsnak ez az egyik legnagyobb kriptonitja.

San Francisco 49ers @ Baltimore Ravens, 19:00, Kandalló

Harc a PO-ért: 8/10

Mindkét csapattal találkozni fogunk januárban, így a nyolcas inkább annak szól, hogy a forduló meccséről beszélünk a 47. Super Bowl visszavágójáról, ahol talán nem túlzás azt állítani, hogy a szezon két legjobb csapata méri össze erejét. Aki a futójáték szerelmese, annak aligha kell más találkozót ajánlani. Mind Kyle Shanahan, mind Greg Roman remekül érti a dolgát a futball ezen területén, mi sem bizonyítja jobban, hogy a liga két legjobb futóalakulata csap majd össze. A védelmekre sem lehet panasz, bár ez talán a kaliforniai franchise-nál a meglepőbb, de Robert Saleh munkája (is) beérni látszik. A legnagyobb különbség az irányítók között van, amíg Lamar Jackson joggal pályázik az MVP-címre, addig Jimmy Garoppolo messze nem meggyőző a szezon egészét tekintve. Már csak az a kérdés, hogy lesz-e februárban visszavágó.

Cleveland Browns @ Pittsburgh Steelers, 19:00

Harc a PO-ért: 10/10

Alapból is pikáns találkozó lenne a csoport állását tekintve, de ezt még megfűszerezik a két héttel ezelőtti történések. Annak értelmében sem Pouncey-t, sem Garrettet nem láthatjuk most a pályán, a szurkolók sem felejtik el bizonyára, óriási fújolásra számíthat majd Mayfield, ha ők lesznek a pályán. Ha ez nem elég nehezítő körülmény, akkor még ott van a Steel Curtain sokadik reinkarnációja, ami meccsben tartja a csapatot a rájátszásért – ha már erre Mason Rudolph a jelek szerint nem képes. A másodéves irányítót le is cserélte Tomlin, hiszen a Steelersnek nem fér bele a botlás, mert rengeteg csapat pályázik az általuk birtokolt utolsó WC helyre, többek között a Browns is. Mayfieldék hárommeccses szériája életben tartotta a reményeket, és a Ravensen kívül nem tűnik nyerhetetlennek a másik négy meccsük (Steelers, Bengals 2x, Cardinals). Hogy Kareem Hunt miatt vagy sem, debütálása óta életre kelt az a támadópotenciál, amit a clevelandiektől várhattak a szezon előtt. Mivel a Brownsról beszélünk, sajnos nem tudni ez meddig tart.

Oakland Raiders @ Kansas City Chiefs, 22:25, Kandalló

Harc a PO-ért: 10/10

Amikor Mahomes ott folytatta a szezon elején, ahol tavaly abbahagyta, nem sokan gondoltuk volna, hogy decemberre fordulva itt még kérdéses lesz a csoportgyőzelem. A sérülése nyilván nem jött jól, ám a Raiders az, amely az elvártakat lesöpörve tartja magát meccsben. Josh Jacobs szenzációsan debütál, a meccsen átlépheti az ezer yardos határt 43-at szerezve a földön – ránézve a Chiefs védelmére, ez könnyen összejöhet. Habár Grudenék sem a védelmükre a legbüszkébbek, a Mahomest birtokló fantasy tulajdonosak valószínűleg dörzsölik a tenyerüket a matchupot látva. Andy Reidék számára talán jól is jött valamennyire, hogy lekerült róluk a figyelem, hiszen minimum AFC-döntőt vártak el a csapattól. Ez még összejöhet, bár a kiemelés nélkül nem lesz olyan egyszerű.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!