Connect with us

Összefoglaló

Ítéletidő Foxborough-ban, kiélezett végjáték a Superdome-ban, sima vendég siker Atlantában

A szakadó esőnek is köszönhetően kevéspontos meccset hozott a Cowboys New England-i vendégjátéka, óriási meccset játszott a Saints és a Panthers, a Falcons újra szezon eleji formáját hozta, a Titans pedig egy negyed alatt eldöntötte a Jaguars elleni rangadót. 

Dallas Cowboys @ New England Patriots 9 – 13

Ítéletidő tombolt Foxborough-ban, ami rányomta a bélyegét erre az összecspásra. Egész meccsen szakadt az eső, ami teljesen tönkretette mindkét csapat támadójátékát. Mind a Cowboys, mind a Patriots offense szenvedett, és igazából egyik egység sem tudott egy értelmes drive-ot összehozni. Még a vörös zónába is csak nagyon nehezen sikerült eljutni. A Patriots konkrétan egy blokkolt puntnak köszönhetően tudott csak red zone-ba jutni, igaz ezt a jó mezőnypozíciót legalább sikerült kihasználni, és Brady kiosztott egy TD passzt az újonc Harrynek.

Ugyan Bradynek sikerült egy TD passzt adnia, de ismét pontatlanul játszott, a passzainak kevesebb mint fele jutott csak célba. Igaz a körülmények valamennyire érthetővé teszik ezt a statisztikát, ilyen szakadó esőben mind az irányítónak, mind az elkapónak nehéz dolga van. Illetve a Cowboys védői is bravúrokat hajtottak végre.

A túloldal sem volt eredményesebb támadások terén. Prescottnak is csak a passzainak fele ért célba, és a futás sem ment igazán. Ennek ellenére végig meccsben volt a Cowboys, hiszen a védelem folyamatosan megállította a Patriots támadósort, és csak egy TD-t kellett volna szerezni az egyenlítésért. Viszont az időjárás és a Patriots védelem miatt a Cowboysnak egészen a negyedik negyed közepéig esélye sem volt a TD szerzésre. Ott azonban sikerült végre a vörös zónába eljutni, ahol Garrett hozott egy érdekes döntést.

3 kísérlet után nem sikerült TD-t szerezni, és logikusnak tűnt, hogy nekimennek negyedikre is. Garrett azonban inkább mezőnygólt rúgatott. Ezt a döntést többféleképpen is lehet értelmezni. Egyrészt érthető, ha jobban bízott abban, hogy a védelem még egyszer visszaszerzi a labdát (6 perc még hátra volt), mint hogy a támadósor negyedikre megcsinálja a TD-t. Ugyanakkor kétséges volt, hogy az offense képes lesz-e még egyszer TD közelbe jutni. A meccs egészét elnézve ennek nagyon kicsi volt a valószínűsége – a döntés és a sikeres mezőnygól egyébként 6%-kal csökkentette a Cowboys győzelmi esélyeit.

Végül az is történt, amire számítani lehetett. A védelem adott még egy esélyt a támadóknak, de a game winning drive még a félpályáig sem jutott el. Prescott 4. downos passzát Amari Cooper – akinek egyetlen elkapása sem volt a meccsen, Gilmore teljesen leszedte a pályáról – nem tudta elkapni, utána pedig a Patriots már lefuttatta az órát, és megnyerte a meccset.

(jarred)

Carolina Panthers @ New Orleans Saints 31-34

Azt mindig is tudtuk, hogy a kötelező meccsek az egyik legnehezebbek. Ha egy kis túlzással is, de a két csapat jelenlegi formáját tekintve mondhatjuk, hogy a Saintsnek hazai pályán a csoportrivális Panthers ellen kötelező volt a győzelem. De nem volt ez olyan könnyű, hiszen ezt a mérkőzést háromszor is meg kellett nyerniük Sean Payton tanítványainak, de végül így is csak egy W kerül pluszba a nevük mellé.

Esélyeshez méltón kezdte a mérkőzést a Saints, de az első félidő végére két pont híján leadták a két labdabirtoklásos előnyt. Gondolhatnánk, hogy a szünet 15 perce alatt megkapták ezért a magukét az öltözőben, ennek megfelelően újra nagyobb előnyt alakítottak ki, hogy aztán azt megint leadják és a végén egy Lutz mezőnygóllal legyen meg az idei kilencedik győzelmük.

Pozitív meglepetés volt a még mindig Cam Newtont pótló Kyle Allen játéka. Az elején még volt egy-két bizonytalansága (egy fumble, amit visszaszereztek és egy tiszta interception, amit a védők nem tudtak leszedni), de a második félidőre összekapta magát és eladott labda nélkül három TD-vel zárta a mérkőzést. Kedvenc célpontja DJ Moore volt, aki 126 yardja mellett két touchdownt is elkapott.

A hazai védelemnek egész héten azt kellett gyakorolnia, hogy mégis hogyan lehet megállítani Christian McCaffrey-t. Ez bizonyos szinten sikerült is és nem is, hiszen a liga egyik legjobb támadó játékosát nagyon nehéz teljes mértékben kivenni a meccsből, már az is sikernek számít, ha nem hoz űrszámokat. McCaffrey végül 133 yarddal és két TD-vel zárt.

A másik oldalt is megvolt a képlet, csak azt nagyon nehéz a pályán megoldani, hogy megállítsák a futást és Brees passzait is. Végül 118 futott yarddal és kereken 300 passzolt yarddal zárt a Saints. A siker a szokásos három emberen múlt megint, a Brees-Thomas-Kamara trió egyszerűen megállíthatatlan. A Panthers ellen most csatlakozott hozzájuk Latavius Murray és Jared Cook is, ez pedig már sok volt a vendég védelemnek. Ennek ellenére egy kis pozitívum lehet az egységnek, hogy 181 play után végre sikerült labdát szerezniük.

A Panthers nagyon közel volt a meglepetéshez, de ez egy személynek köszönhetően nem jött össze vasárnap. Joey Slye két extra pont mellett 31-31-es állásnál két perccel a vége előtt kihagyott egy közeli field goalt is, ez az öt pont pedig pont elég lett volna a Carolina győzelméhez. 9-2-es mérlegével a Saints gyakorlatilag megnyerte a csoportját, és most figyelhet a többi vetélytársra, hogy akár az első kiemelés is meglegyen, a Panthers pedig 5-6-os mérleggel már sok mindenben nem bízhat idén.

(kronikk)

Tampa Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons 35 – 22

A Falcons az elmúlt két héten új erőre kapott, és idegenben legyőzte a Saints valamint Panthers csapatát is, ráadásul nagyon simán. Nos, a nagy menetelés eddig tartott, amint visszatértek Atlantába, máris azt a csapatot idézték, ami a szezon első felében képtelen volt győzelmet szerezni.  A védelem visszatért ahhoz a szokásához, hogy nem szerez sacket, de ezt a támadók gyorsan kompenzálták, ugyanis a 6 sacket engedtek a Bucs védőinek. Visszajöttek az elrontott tackle-ök is, aminek sokszor Buccaneers TD lett az eredménye. Ryan sem tudott csodát tenni, sok passza pontatlan volt (50%), bár nehéz úgy pontosan passzolni, hogy a védők folyamatosan a nyakában lihegtek.

A túloldalon már sokkal jobban mentek a dolgok. Ugyan Winston hozta a szokásos turnoverjeit (2 INT), de ezek még az elején történtek, miután összeszedte magát, már csak a TD-ket osztogatta. A kedvenc célpontja Chris Godwin egész meccsen bohócot csinált a Falcons védőiből, 184 yardot és 2 TD-t szállított. Winston 3. TD-jét pedig a 157 kilós DT, Vita Vea kapta el, aki ezzel az NFL történetének legnehezebb játékosa lett elkapott hatpontossal.

A Falcons a végsőkig próbálkozott, de túl sokat nem tudott elérni. A végén a 6. sacknél Ryan elvesztette a labdát, amivel Suh visszafutott, és ezzel véglegesen eldőlt a mérkőzés.

Ugyan a Buccaneers nagyon simán nyert, de nem volt minden tökéletes. A rúgójuk  Matt Gay két extrát is kihagyott, a harmadikat pedig blokkolták (majdnem sikerült is visszafutnia vele a Falconsnak). Úgy tűnik a rúgójátékra még továbbra sincs igazi megoldása a Buccaneersnek. Itt most nem számított különsebben, de ennyi extrát nem lehet minden meccsen kihagyni.

(jarred)

Jacksonville Jaguars @ Tennessee Titans 20-42

A héten már a második AFC South csoportmérkőzést láthattuk, ahol a Jaguars tökéletesen bemutatta, hogy mérkőzésén belül egy negyed alatt hogyan lehet teljesen összeomlani. A Titanst már-már leírta az ember, de az utóbbi hetek teljesítményével rászolgáltak, hogy újra playoff esélyes csapatként beszéljünk róluk.

Már múlt héten is láthattuk, hogy a Jaguarsnak egyszerűen nincs futás elleni védelme. A Colts elleni is bőven 200 futott yardot engedtek, és most a Titans is összekapart 219-et. Ennek nagy részét Derrick Henry tette meg, aki 19 próbálkozásból 159 yardig jutott és két futott TD-je is volt, amik között 16 másodperc telt el, miután a kezdőrúgást a saját red zone-jukban sikeresen elhagyták a jaguárok.

A futójáték mellett Tannehill is dicsérhető, amióta megkapta a lehetőséget kezdőben rá is szolgál erre és könnyen meglehet, hogy inkább vele képzelik el a jövőt a Titans, mint Mariotával. 259 passzolt yard mellett ő is futott két touchdownt Henryhez hasonlóan, a negatívum az egy fumble-je lehet, amit az ellenfél szedett össze. Még kiemelhető a hazai offense-ből az idei második körös elkapó, A.J. Brown. Négy elkapásból 135 yardot és egy hat pontost szerzett.

A vendég oldalt nézve eddig Foles visszatérése nem igazán jött be a csapatnak, hiszen két csoportellenfél ellen kikaptak úgy, hogy a végjátékhoz közeledve a hátrányuk már tetemes volt mindkét mérkőzésen. Foles saját számait hozta és a labdára is vigyázott, de most nem tudott touchdownt passzolni. Futásokat nézve Fournette átlagos számokat hozott, 24 próbálkozásból 97 yardot szedett össze lábon, de a csapat két TD-jét ő hozta.

A félidei 7-3 után nem sokan számítottak pontzáporra, de a harmadik negyed első felében csak egy csapat volt a pályán. A Titans 28 pontot szerzett nem egész kilenc perc alatt, amivel el is döntötte a mérkőzést. A franchise rekordhoz is közel álltak, aminek beállításához még három pont kellett volna nekik.

Győzelmével a Titans utolérte a Coltsot a csoportban, de még az egymás elleni eredmény miatt a második helyen állnak. Jövőhéten ezen lehet változtatni, hiszen a Lucas Oil stadionba látogatnak, ahol egy igazi ki-ki meccset láthatunk majd. A Jaguars 4-7-es mérlegével inkább már a jövő évi szezonra készülhet.

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!