Connect with us

Összefoglaló

Mennybemenetel

Az éjszaka folyamán New Orleans polgárai kivonultak az utcákra, hogy szemtanúi lehessenek egy égi csodának. A Nagy Szent, aki már 14 éve velük volt jóban-rosszban, és aki a legtöbb reményt adta a sokat szenvedett lakosságnak, végre elnyerte méltó jutalmát. Egy fehér paripán háromszor is végiglovagolt a város utcáin, és fogadta a lakosság gratulációját. A harmadik kör után végül a paripája elrugaszkodott a földtől, és szárnyait kibontva felrepült az égbe, a Nagy Szent pedig eggyé vált a csillagokkal. Mostantól bárki, aki New Orleansba téved, és éjjelente felnéz az égre, láthatja a Nagy Szent körvonalait a csillagok között, amint boldogan tekint le szeretett városára.

Indianapolis Colts @ New Orleans Saints 7 – 34

Az utolsó előtti hétfő esti rangadónak igazából egyetlen fontos kérdése volt, sikerül-e Breesnek megdöntenie Peyton Manning 539 passzolt TD-es rekordját, vagy sem. A rekorddöntéshez 3 TD átadásra volt szüksége, ami nem tűnt lehetetlen feladatnak. Az első félidőben Brees 2 TD-t gyorsan kiosztott, és kis híján összejött a harmadik is a félidő előtti utolsó pillanatokban, de azt egy támadószabálytalanság miatt visszavonták. A rekorddöntés így a második félidőre maradt, de senkiben nem volt kétség afelől, hogy meglesz az. Az igazi kérdés inkább az volt, ki fogja elkapni a rekordot döntő TD passzt. A nyertes végül a TE Josh Hill lett, aki mindjárt a harmadik negyed legelső drive-jának végén kapott egy 5 yardos passzt Breestől a célterületen belül.

A várt TD rekord tehát meglett, de Brees az éjszaka folyamán megdöntött egy másik rekordot is, amire igazán senki nem számított. A Saints irányítójának ugyanis 30 passzából 29 jó volt, ami 96,66%-os passzpontosságot ért, és erre korábban még egy irányító sem volt képes. Tavaly Riversnek a Cardinals ellen jött össze egy 28/29-es meccs (96,55%), ezt sikerült most Breesnek felülmúlnia. A napot egyébként 307 yarddal, és 4 TD-vel zárta. Minden szempontból tökéletesen alakult számára ez az este.

A mérkőzés folyamán született egy harmadik rekord is, ami Michael Thomas nevéhez fűződik. A Saints elkapóját 12-szer vette célba Brees, és mind a 12 elkapással zárult 128 yardért, valamint 1 TD-ért. Ennek köszönhetően Thomasnak a szezonban már a nyolcadik meccsén is sikerült legalább 10 elkapással zárnia, amivel megelőzte Andre Johnsont és Wes Welkert, akiknek 7 ilyen meccse volt egy szezonon belül.

A Saints számára tehát minden ideálisan alakult, amit próbáltak, az működött. A Coltsnál ellenben az volt az ember érzése, hogy semmi kedvük nem volt lejátszani ezt a meccset, és egész idő alatt azt várták, mikor mehetnek már haza. Se a védők, se a támadók nem csináltak semmit, gyakorlatilag csak dísznek voltak fent a pályán. Egy ideig az is kérdés volt, hogy lesz-e pontja a csapatnak. Végül az utolsó pillanatokban sikerült egy TD-t szerezni, így legalább a nullázást elkerülte a csapat, de erre a teljesítményre nem lehetnek büszkék.

Ahogyan tavaly a Redskins ellen, úgy most a Colts ellen sem az eredmény miatt marad majd emlékezetes a Saints győzelme. Ez az este teljes mértékben Breesről és az ő rekordjáról szólt, és elsősorban e történelmi pillanat miatt fognak erre a hétfő esti rangadóra emlékezni a szurkolók.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!