Connect with us

Prémium cikkek

Bízni kell O’Brien zsenijében – Texans FA-kitekintő

A Texans nem éppen úgy fejezte be a tavalyi évet, ahogy elképzelte, így gyors intézkedéseket vezettek be és Bill O’Brient kinevezték general managernek is. Lelkük rajta, de így a veterán mester megkapta a lehetőséget, hogy már az offseasonben megkezdje kétes megítélésű tevékenységét.

 

A Houston az év közben két kézzel szórta el a draftpickeket, így nem igazán bízhat onnan minőségi erősítésben a gárda, ellenben a szabadügynökpiacról feltankolhat. Az Overthecap.com szerint 55 millió dollárral kezdték meg a februárt, de gyorsan felismerték, hogy hol kell elkezdeni a tisztogatást. Rögtön kivágták Vernon Hargreavest, akit év közben a Buccaneers bocsátott el, de a Texans adott neki egy esélyt. Nem állítom, hogy teljesen besült volna, de azt sem, hogy megérte volna a közel 10 millió dollárt, amennyibe fájt volna a megtartása. Jó nehéz helyzetben van a Texans, mert a corner soruk így is messze a leggyengébb pont és Hargreaves elküldésével darabszámra is rosszul állnak, nem csak minőségre.

 

Problémás kérdés Kenny Stills megtartása is. Az elkapó messze nem váltotta meg a világot, de Hopkins mögött annyira sérülékeny a gárda, hogy nagyon jól jött a Miamitól szerzett elkapó segítsége. A 7 millió dolláros bére viszont már kevésbé, így a Houstonnak el kell döntenie, hogy kockáztat az elküldésével és bízik abban, hogy végre egészséges marad mindenki, vagy lenyeli Stills 7 millióját.

 

Zach Fulton és Angelo Blackson neve pedig azért merülhet fel, mert egyikük sem tartozik a minőségi kezdők közé, ellenben rotációban, esetleges tűzoltásként a kezdőben nem feltétlenül kell elbocsátani őket. Én egyelőre úgy számolok, hogy a Texans az említett négy névből inkább az előző kettőt küldi csak el, így pedig közel 70 millió dollárt szórhat el O’Brien.

 

Szabadügynökök

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Jó néhány lejáró szerződésű játékosa van a csapatnak, de azt gondolom egyikük sem élvez prioritást jelen helyzetben. Méghozzá azért, mert a közeljövőben foglalkozni kell Laremy Tunsil és Deshaun Watson szerződésével is. Tunsil részben igazolta, hogy miért cserélt érte a Houston és ha már a csapatnál van, akkor azt gondolom, hogy egy ilyen gyenge támadófallal rendelkező gárdának mindent meg kell tennie, hogy meg is tartsa. Ez rendesen emészteni fogja a sapkát, de hosszútávon megérheti a csapatnak. Watson esetét már meg sem említem, itt az lesz kulcsfontosságú, hogy Mahomes szerződése mennyire befolyásolja majd a piacot.

 

Láthatjuk tehát, hogy hiába a rengeteg pénz, könnyen kicsúszhat a vezetőség kezei közül. És akkor még csak most nézzük meg az idén lejárókat. A két kezdő futó, Lamar Miller és Carlos Hyde is egyszerre lesz free agent, de egyikükért sem lenne különösebben kár, ugyanakkor Hyde mutatott annyi életjelet, hogy vele hosszabbítson a gárda. A jelenlegi running back piacon nem gondolnám, hogy nagyon drága lesz a megtartása és nem is érdemes licitháborúba szállni miatta.

 

Ennél is egyszerűbb Bradley Roby ügye, aki pár hete azt nyilatkozta, hogy megnézné mit ér a piacon. Tavaly egy 1 éves prove it szerződést írt alá, de nem gondolnám, hogy ezzel feltétlenül jól járt, mert egészen biztos, hogy nem növelte az értékét. Feltétlenül a Houston sem kapkodna hosszabbítani vele, de a corner helyzetről már tettem említést, így beláthatjuk, hogy lehet megpróbálkozik tárgyalni vele a gárda.

 

Lejár továbbá D.J. Reader szerződése is, akiről jóformán tavalyig nem is hallottunk, de idén olyan fantasztikusan játszott, hogy valószínűleg válogathat a piacon. Bár továbbra sem ér sokat a posztja, de ilyen játékkal nagy segítség lehet sok gárdának. Mindenesetre az ő esetében sem gondolom, hogy a Texansnak el kéne borulnia fizetés terén, egy kicsit hosszabb távú, de kevesebb átlagpénzt garantáló szerződéssel lehet, hogy itt lehetne tartani.

 

Végül pedig érdemes pár szót szólni Ka’Imi Fairbairn esetéről is. A rugó is szabadügynök lesz ugyanis és a liga jelenlegi viszonyait tekintve ő egy megbízható kickernek számít. Nem tudom mekkora lesz a kereslet a piacon a játékára, de nem veheti félvárról a Texans az elengedését, mert pótolni nagyon nehéz lesz.

 

Hiányposztok

 

Akármi lesz Roby sorsa, a legkomolyabb energiát és pénzt a corner sorba kell fektetnie a csapatnak. Itt akár igazi nagyágyúkat is meg kell környékezniük és nem sajnálhatják a dollármilliókat. Láthattuk, hogy 24 pontos előny is hogy olvad el, ha nincs egy épkézláb corner sem a csapatodban. Chris Harris és James Bradberry talán a két legkelendőbb név a piacon, de az árukat is ennek megfelelően kell vizsgálni. Már az egyikük megszerzése is hatalmas siker lenne, de ha mindketten jönnének, akkor végre rendezettnek lehetne tekinteni a CB sor kérdését.

 

 

Ellenben ez azt jelenteni, hogy semmi pénz nem maradna további játékosokra, esetleg Fairbairn megtartására lenne sansz. Ők ketten ugyanis elvinnének közel 30 millió dollárt, a többi pedig Tunsil és Watson miatt fontos. Így ott állna a csapat, hogy még kellene egy-két minőségibb guard, Reader helyett legalább egy rotációs DT és az elkapó-tight end szekcióba is jöhetne valaki. Ezen azért is nehéz változtatni, mert nem számolhatnak a mély cornerback classzal, így mindenképpen itt kellene orvosolniuk a problémát.

 

Összességében nem annyira egyszerű a Texans helyzete, mert a támadófal Tunsil hosszútávú maradása esetén is inkább csak közepes, a cornerback sorba az elmúlt évek draftpickjei után dollárokat is kell fektetni és a skill playereknél is sok a kérdőjel. Mindenesetre mást nem tehet szegény Houston szurkoló mint eddig is, bízik O’Brien zsenijében.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!