Connect with us

Hír

Jó eséllyel eltörlik a pass interference visszanézhetőséget

Tavaly az NFL bevezette a pass interference büntetések visszanézhetőségét, azonban az új szabály nem hozta a várt sikereket, leginkább még több kritikát kapott a liga az alkalmazása miatt. A szabályt viszont csak egy évre vezették be teszt jelleggel, így idén ismét dönteni kell a sorsáról. Nagy valószínűséggel pedig ilyen formában nem fog maradni a PI visszanézhetőség.

Judy Battista információi szerint a tulajdonosokat megkérdezték egy kérdőívben ennek kapcsán. A 29 kitöltőből csak 8-an szavaztak a szabály állandóvá tétele mellett, a 22 kitöltőből pedi csak 5-en szavaztak az egy éves hosszabbítás mellett. Mivel 24 szavazat kellene bármilyen döntéshez, így elég esélytelennek tűnik, hogy jelen formájában érvényben maradjon a PI visszanézhetőség szabály. A formális szavazásra egyébként majd a márciusi tulajdonosi találkozón kerül sor.

A kihívás most az lesz, hogy találjanak egy helyettesítő szabályt, amit persze egyáltalán nem biztos, hogy sikerül összehozni. Az utóbbi időben elég sokan beszéltek egy Sky Judge lehetőségéről, amit más sportágakban már jól alkalmaznak (például rögbiben, de igazából az XFL-ben is). Itt ugyebár egy extra bíró ülne a nézőtéren és ha nagy tévedést látna, leszólhatna a kollégáknak, hogy nézzék vissza, vagy változtassák meg az ítéletet. Ezt akár ki lehetne terjeszteni más szabálytalanságokra is, nyilván egyelőre képlékeny a dolog és csak találgatásról van szó.

És persze az is lehet, hogy rövid távon simán csak eltörlik a jelenlegi szabályt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!