Connect with us

Prémium cikkek

Lehetne jobb is – Top 10 belső támadófalember

A tavalyi év parádés volt guard/center felhozatalból, idén viszont nagyon középszerű a piac. Van 2-3 jó játékos, de senki sem tökéletes, a legtöbben pedig a kezdő szint legaljához tartoznak. Öldöklő csata lesz a jobbakért.

 

 

Majdnem tökéletes

 

1. Joe Thuney, G

 

Nem kérdés, hogy a legjobb belső támadófalember idén Joe Thuney. Pazar guard lett a korábbi harmadik körös játékosból, abszolút elit passzblokkoló: a 8. legkevesebb nyomást engedte úgy (18), hogy az előtte lévők mindegyikénél minimum 200-zal, de akár 300-zal is több passzblokkoló snapen lépett pályára. Egyszer sem dobtak rá zászlót, ami szintén óriási teljesítmény, ezt rajta kívül a kezdők közül csak Marshall Yanda mondhatja el magáról (és ő is 200-zal kevesebb alkalommal blokkolt passzhoz). Egyedül a futásblokkolás nem megy neki kimagaslóan, ha sikerül ezen javítania (27 éves, bőven benne lehet a fejlődés), akkor simán top 5-ös lehet a posztján. A fizetése pedig a tendenciáknak megfelelően jó eséllyel 14,5 millió dollár, azaz rekord körüli összeg szinten mozog majd.

 

2. Brandon Scherff, G

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Thuney volt az egyetlen elit-közeli játékos, utána már csak a potenciálisan jók maradtak óriási kérdőjelekkel. Scherff 1/5-ös volt, nem is játszott rosszul, minden téren használható játékos, de az elmúlt két évben 13 meccset hagyott ki sérülések miatt, nem is tudta hozni az első három szezonja színvonalát. Hiába néz ki jól a 10 engedett nyomás, csak 394 passzblokkoló snapje volt (Thuney-nak 693), ráadásul kilenc zászlót is dobtak rá. Az sem segíti, hogy már idén betölti a 29-et, pedig ez lesz csak a 6. szezonja az NFL-ben. Top 5-ös fizetést fog kapni, feltehetően kevés garantálttal.

 

3.  Graham Glasgow, G

 

A Lions támadófalának legjobbja. Szezonról szezonra fejlődött, center és guard poszton is tud játszani, valamint csak 28 éves lesz a nyáron, a legjobb évei még előtte állnak. Minden téren hasznos játékos, ő az első, akiről nem hiszem, hogy tesztelni fogja a piacot (még egy franchise tag sem teljesen elképzelhetetlen). Matt Stafford miatt kiemelten fontos lenne a megtartása, 12-13 millió dolláros fizetést lazán megkaphat a Lionstől.

 

Beférhet a kezdőbe

 

4. Connor McGovern, C

 

A legjobb center a piacon, ami elég sokat elmond az idei center-fekhozatalról. Jól szállt be Matt Paradis helyére, a legalább a snapek 80 százalékán pályán lévők közül ő engedte a 6. legkevesebb nyomást (15), guardként is megállja a helyét és a korára (26) sem lehet panasz. Egy centernek ugyanakkor a futásblokkolás talán a legfontosabb feladata, abban pedig kifejezetten gyenge, így overall egy legfeljebb erős közepes játékosról beszélhetünk. Ráadásul az is ellene szól, hogy a Broncosban korábban elit szintet hozó Paradis tavaly 47 nyomást engedett, ami a legtöbb volt a ligában – egy ilyen bezuhanás után kétszer is érdemes meggondolni, hogy érdemes-e a Broncostól centert igazolni.

 

5. Greg Van Roten, G

 

A 30 éves játékos későn érő típus: bár 2012-ben került a ligába, mindössze 36 meccsen játszott és 16-szor volt kezdő. 11 meccsen játszott a Panthersben, ez volt az első értékelhető szezonja, így túl nagy harc nem lesz érte. Viszont egész biztosan kap majd valahol esélyt, akár kezdő is lehet.

 

6. Ted Karras, C

 

Karras eredetileg cserének volt szánva a Patriotsban, de Andrews kidőlése miatt 15 meccsen játszott és nem volt teljes homály. A legnagyobb probléma vele, hogy rettentően inkonzisztens: képes közel elit teljesítményre és olyan pocsékra, hogy az azonnali kivágásért kiált. 27 éves lesz a szezon kezdetére, cserének minimum jó lesz valahol, de akár még a kezdőbe is beférhet egy gyengébb támadófalban.

 

Ha nagyon nincs más

 

7. Matt Skura (RFA), C

 

Skura kifejezetten az a játékos, akinek óriási szerencséje volt azzal, hogy elit társak vették körbe. Futáshoz vállalhatóan blokkolt, passzblokkolásban gyenge közepes, ráadásul szinte állandóan van valamilyen nyavalyája, most is IR-en fejezte be a szezont. A helyére beszálló draftolatlan Patrick Mekari ráadásul simán hozta a szintjét, sőt talán még jobb is volt, így az sem kizárt, hogy a Ravens még tendert sem rak rá. Annyira van jó, hogy egy elit falban ne legyen akadály, de még véletlenül sem szabad vele kezdeni egy támadófal felépítését.

 

 

8. B.J. Finney, C

 

Nagyjából olyan, mint Karras, csak kevesebbet volt a pályán. Elég nehéz megmondani egy négy év alatt 1026 snapen játszó falemberről, hogy mennyire lehet jó – cserének biztos, hogy rendben lesz, kezdőnek már óriási kérdőjel.

 

9. Mike Iupati

 

Első körösként érkezett a ligába, karrierje első hat évében a liga egyik legjobbja volt a posztján, az utóbbi években viszont nagyon nem találja a formáját. 1000+ snapet játszott a Cardinalsban, öt sacket és 24 nyomást engedett, futáshoz is gyengén blokkolt, 33 éves, egy vállalható csere lehet belőle.

 

10. Andrus Peat

 

Peat szintén első körös volt, karrierje első három évében nem volt vele különösebb baj, az utóbbi kettőben teljesen bezuhant. Ebben talán a sérülékenysége is közre játszhat, mindenesetre zsákszámra engedi a nyomásokat, futáshoz nem tud blokkolni, tulajdonképpen érthetetlen, miért maradhatott meg a Saints kezdőjében. De még csak 26 éves, valaki adhat neki még esélyt, de jó eséllyel ő lesz az új Matt Kalil.

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!