Connect with us

Érdekességek

Íme, kinek mennyi drafttőkéje van idén

A drafttőkét többféleképpen lehet mérni, többen is kidolgoztak már erre rendszert, amivel például a draft pickekről szóló cseréket is jól lehet értékelni. Mindennek az alfája és ómagája természetesen a Jimmy Johnson trade value chart, de ez kicsit idejétmúlt, így többen is átdolgozták, frissítették ezt.

Rene Bugner összeállítása nyomán pedig négy különböző táblázat alapján is megnézhetjük, kinek mennyi drafttőkéje van a kevesebb, mint egy hét múlva kezdődő játékosbörzén.

Abban nyilván semmi meglepő nincs, hogy mind a négy táblázat alapján a Dolphinsnak van a legtöbb drafttőkéje, a top4-be pedig a szintén több első körös pickkel rendelkező Jaguars, az 1/1-es Bengals és az 1/3-as Lions fér be. A másodikként választó Redskinsnek a tavalyi Montez Sweat üzlet miatt nincs második körös választási joga, ezért nem érhetett fel a legjobbak közé.

A spektrum másik végén a Bills és a Steelers tanyázik, majd a Texans és a Bears következik. Természetesen ezt sem volt nehéz kikövetkeztetni, hiszen egyik gárdának sincs első körös pickje az idei drafton.

A közepén viszont relatíve nagy a kavalkád és egyes csapatok drafttőkéje közt akár 10 helynyi különbség is lehet attól függően, melyik táblázatot vesszük alapul.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!