Connect with us

Hír

A Buccaneersnél a két tight endes felállás lesz az alap

A Buccaneersé az egyik legkülönlegesebb keret skill pozíciós játékosokat tekintve, ugyanis minden bizonnyal a Tampa a legmélyebb tight end poszton a ligában, három minőségi játékosa is van a posztra, ellenben az egyik legrosszabb helyzetben van a gárda, ha harmadik számú elkapót keresünk.

TE poszton a visszavonulásból visszatérő Gronk mellett OJ Howardtól nagyon régen várjuk a berobbanást, Cameron Brate pedig szintén korrekt szintet képvisel, helyenként még kezdő is lehetne, ami harmadik számú tight endtől nem megszokott. A harmadik WR posztért pedig a 15 karrier elkapással rendelkező Justin Watson, a 13 karrier elkapással rendelkező Scotty Miller és az ötödik körös újonc Tyler Johnson versenyezhet – ami így összességében nem túl sok.

Éppen ezért elég logikus, hogy a Buccaneers minél többet álljon fel 12 personnellel, azaz egy futóval, két tight enddel és két elkapóval. Bruce Arians pedig odáig ment, hogy ez lesz a csapat alapfelállása 2020-ban.

“Mindig a legjobb 11-et rakjuk a pályára. Már Pittsburgh óta sokat játszottunk 12 personnellel, most pedig ez lesz az alapfelállásunk. Minden héten az a fontos, hogy a legjobb matchupokat találjuk meg, és ha ez a felállás nyújtja nekünk ezt a lehetőséget, akkor ezt fogjuk használni. Szeretem a 13 personnelt is, szeretem, ha három tight endünk van a pályán, erre is vannak játékaink és ha nem tudják megállítani, akkor ezzel okozunk majd fájdalmat.

Jó lenne pár 4 elkapós felállást is használni, amennyiben a srácok fel tudnak lépni, hiszen nagyon kevés jó negyedik cornerback van a csapatoknál. Tavaly ezt nem nagyon tudtuk használni, de idén szerintem minden felállásban javulni tudunk. Az alap a 11 personnel a ligában, én pedig várom, hogy a harmadik-negyedik-ötödik elkapóink megküzdjenek a lehetőségért.”

– mondta Arians, via Jon Ledyard.

Tavaly egyébként Warren Sharp adatai alapján az Eagles használta a legtöbbet a 12 personnelt, egészen pontosan 52%-ban, a második legtöbbet a Vikings 34%-ban, a Buccaneers pedig nyolcadik volt 23%-kal. Várhatóan ez jelentősen megnövekedik majd Tampában, ami ilyen játékosállománnyal nagy fejtörést okozhat az ellenfelek védőinek. Arról pedig nem is beszéltünk még, hogy a két elkapó, aki pályán lesz, az Mike Evans és Chris Godwin, akik a liga legjobbjai közt vannak. Elég félelmetes lehet ez az offense.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!