Connect with us

Játékos Portré

John Elway – Harc az idővel III. rész

Ha a Denver Broncos szóba kerül, akkor általában egy név jut mindenkinek az eszébe, John Elway. Ez nem véletlen, a franchise legnagyobb sikerei mind hozzá kötődnek, és neki köszönhetik a szurkolók a legszebb emlékeket. Ehhez a hírnévhez azonban hosszú vezetett, és sok dolognak kellett közrejátszania, hogy eljusson idáig, Elway ugyanis eleinte nem a Broncosnál képzelte el magát, és a legkevésbé sem irányító poszton.

A portrésorozat első részét ITT, a másodikat pedig ITT olvashatjátok. 

This one’s for John!

A Broncosnál mindenki tudta, hogy valószínűleg a ’97-es szezon lesz az utolsó esélye Elwaynek egy Super Bowlt nyerni, így mindent megtettek annak érdekében, hogy segítsék az irányítójuk küldetését. A legnagyobb problémát a pass rush hiánya okozta, a Jaguars is azért tudott ’96-ban nyerni, mert az irányítón nem volt semmilyen nyomás. Ennek orvoslására a Broncos leigazolta a Chiefstől távozó Neil Smitht, aki 9 éven keresztül keserítette meg Elway életét. Ehhez az igazoláshoz azonban pénzre volt szükség, Elway pedig úgy gondolta, a karrierjének ezen a pontján már nem érdekes, mennyit keres, ő Super Bowlt akar nyerni. Belement egy nagyobb fizetéscsökkentésbe, így a Broncos le tudta igazolni a vágyott védőt.

Smith érkezésével a pass rush feljavult, és mivel offense oldalon a futójáték továbbra is működött (Terrell Davis 1750 yardig jutott), így nem a 37 éves irányítónak kellett egymagának rájátszásba vezetnie a csapatot. Elway továbbra is hozta a tőle elvártat, de most már nem vitte a hátán a csapatot. A csapat vitte a hátán őt.

’97-es alapszakaszt a Broncos 12-4-es mutatóval zárta, ami sok másik évben elég lett volna a csoportgyőzelemhez. Ebben az évben azonban a Chiefs 13-3-mal zárt, így a Broncosnak csak a wild card jutott. A playoff legelső meccsén újra érkezett a Jaguars, de ezúttal nem tudott meglepetést okozni. A Broncos csak földön 310 yardot tett meg és 42-17-es bosszút állt az előző évi vereségért. A következő Chiefs elleni mérkőzésen a támadósor azonban szenvedett, és a védelem tartotta meccsben a csapatot.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!