Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top 50 2020 – V. rész

Elérkeztünk az FK! Top50 sorozatunk utolsó részéhez, amiből kiderül, kit tartunk az NFL 10 legjobb játékosának. Ezáltal arra is fény derül, szerintünk ki a jelemlegi legjobb amerikai focista a világon!

A listát hat szerkesztő (Balázs, Bálint, Dani, Höri, Józsi, Patrik) az alapján állította össze, hogy szerinte ki jelen pillanatban az 50 legjobb játékos a ligában. Az összpontszám megállapítása során figyelmen kívül hagytuk a legalacsonyabb és legmagasabb helyezéseket, hogy a szélsőséges véleményeket kivegyük az egyenletből.

A lista korábbi játékosai:

Top 41-50

50. Rodney Hudson, C, Las Vegas Raiders

49. Harrison Smith, S, Minnesota Vikings

48. Brandon Brooks, G, Philadelphia Eagles

47. Chandler Jones, Edge, Arizona Cardinals

46. Tom Brady, QB, Tampa Bay Buccaneers

45. Myles Garrett, Edge, Cleveland Browns

44. Mike Evans, WR, Tampa Bay Buccaneers

43. Calais Campbell, DL, Baltimore Ravens

42. Jalen Ramsey, CB, Los Angeles Rams

41. Jason Kelce, C, Philadelphia Eagles

Top 31-40

40. Lane Johnson, OT, Philadelphia Eagles

39. Terron Armstead, OT, New Orleans Saints

38. Aaron Rodgers, QB, Green Bay Packers

37. Danielle Hunter, Edge, Minnesota Vikings

36. Derwin James, S, Los Angeles Chargers

35. Drew Brees, QB, New Orleans Saints

34. Richard Sherman, CB, San Francisco 49ers

33. Casey Hayward, CB, Los Angeles Chargers

32. Tyrann Mathieu, DB, Kansas City Chiefs

31. Ryan Ramczyk, OT, New Orleans Saints

Top 21-30

30. Joey Bosa, Edge, Los Angeles Chargers

29. JJ Watt, Edge, Houston Texans

28. Cameron Jordan, Edge, New Orleans Saints

27. Fletcher Cox, iDL, Philadelphia Eagles

26. Christian McCaffrey, RB, Carolina Panthers

25. Tyreek Hill, WR, Kansas City Chiefs

24. Bobby Wagner, LB, Seattle Seahawks

23. Von Miller, Edge, Denver Broncos

22. David Bakhtiari, OT, Green Bay Packers

21. Travis Kelce, TE, Kansas City Chiefs

Top 11-20

20. Zack Martin, G, Dallas Cowboys

19. Mitchell Schwartz, OT, Kansas City Chiefs

18. Deshaun Watson, QB, Houston Texans

17. Lamar Jackson, QB, Baltimore Ravens

16. Chris Jones, iDL, Kansas City Chiefs

15. Jamal Adams, S, New York Jets

14. Khalil Mack, Edge, Chicago Bears

13. Nick Bosa, Edge, San Francisco 49ers

12. Tre White, CB, Buffalo Bills

11. TJ Watt, Edge, Pittsburgh Steelers

10. Ronnie Stanley, OT, Baltimore Ravens, 150 pont

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 5., 6., 6., 12., 30., 49.

Kezdjük a top10-et a legjobbra értékelt offensive tackle-lel a listán! Ezt az elismerést négyünktől is megkapta, három szerkesztő pedig egyenesen a legjobb támadófalembernek gondolja – konszenzusos listánkon a második lett a teljes falat tekintve. A PFF adatai alapján tavaly mindössze 6 darab nyomást engedett az egész szezonban, ami teljesen abszurd szám. Persze a Ravens rendszere valamilyen szinten segítette őt ilyen szempontból, de elvitathatatlanok az érdemei és az elit játékához sem férhet semmiféle kétség.

9. Michael Thomas, WR, New Orleans Saints, 155 pont

Tavalyi helyezés: 16.

Idei helyezések: 4., 6., 10., 10., 23., 25.

Már felkúszott a top10-be Michael Thomas a tavaly top20-as eredménye után, és továbbra is a harmadik legjobb elkapónak tartjuk a ligában – egyikünk a liga legjobbjának tartja a posztján. Érdekes az ő helyzete, mert nem használják olyan sokoldalúan, mint másokat, ellenben rendkívül hatékony, a PFF adatai alapján magasan neki van a legtöbb first downt érő elkapása a ligában, mióta az NFL-be érkezett – és nehéz elképzelni, hogy egy másik rendszerben, más feladatkörrel ne lenne az NFL legjobbjai közt.

8. Quenton Nelson, G, Indianapolis Colts, 159 pont

Tavalyi helyezés: 44.

Idei helyezések: 4., 9., 9., 12., 15., 26.

Nelson ugrotta a legnagyobbat a listánkon a tavalyi évhez képest (azok közül, akik tavaly is a top50-ben voltak), egészen a 8. helyig repült és kiérdemelte nem csak a liga legjobb guardja címet tőlünk (hatból öten így láttuk, egy szerkesztőnél pedig csak egy hely választotta el Zack Martintól), hanem a liga legjobb támadófalembere elismerést is kiosztottuk (habár itt jobban megoszlottak a vélemények). Még csak másodéves, de már most a támadófalemberek egyik legnagyobb sztárja, aki passzblokkolásban és futásblokkolásban is elit teljesítményt nyújt.

7. Stephon Gilmore, CB, New England Patriots, 161 pont

Tavalyi helyezés: 14.

Idei helyezések: 4., 7., 8., 11., 17., 29.

A liga legjobb cornerbackje és mindeközben második legjobb védője szerintünk Stephon Gilmore! Hatból négy szerkesztőnél bizonyult a legjobbnak a posztján és hármunknál is csak Aaron Donald előzte meg a védők közt. Ő áll jelenleg legközelebb a shutdown cornerback kifejezéshez, a PFF adatai alapján tavaly mindössze 47,4-es passer ratinget engedett, volt 13 leütött labdája, és a legdurvább, hogy több TD-t szerzett ő maga, mint amennyit engedett az év során.

6. George Kittle, TE, San Francisco 49ers, 173 pont

Tavalyi helyezés: 39.

Idei helyezések: 3., 4., 5., 9., 13., 18.

Nelson után a második legnagyobbat ugró játékos Kittle a listánkon (azok közül, akik tavaly is bekerültek a top50-be), 33 helyet repült fel egyesen a 6. helyig – egy éve még csak a második legjobb tight endnek láttuk, mostanra viszont egyértelműen a legjobbá nőtte ki magát, konkrétan mind a hat szerkesztőnél a posztja legjobbja volt, hárman pedig odáig merészkedtek, hogy a liga legjobb öt játékosa közt emlegetik a nevét. Vannak a ligában kiemelkedő elkapási képességekkel rendelkező tight endek, de Kittle-ön kívül egyikük sem képes elit szinten blokkolni, ez teszi őt igazán domináns játékossá.

5. DeAndre Hopkins, WR, Arizona Cardinals, 175 pont

Tavalyi helyezés: 6.

Idei helyezések: 5., 5., 7., 7., 10., 19.

A tavalyi top5-ünkben egész nagy felfordulás lett, Hopkins viszont tartotta formáját és ugyanazon az elit szinten maradt – a top50-ünkben egy helyet végül előre tudott lépni. Érdekes viszont, hogy míg tavaly a legjobb elkapónak választottuk, addig most “csak” a második helyet foglalja el posztján, habár két szerkesztő a legjobb WR-nek gondolja jelenleg és öten is a top10 legjobb játékos egyikének a ligában. Érdekes lesz figyelni, milyen teljesítményre képes csapatváltás után, habár egyáltalán nem féltjük, hiszen Kyler Murray-nél sokkal, de sokkal rosszabb irányítók dobáltak már neki karrierje során, és mindegyikkel elit számokat produkált.

4. Julio Jones, WR, Atlanta Falcons, 179 pont

Tavalyi helyezés: 11.

Idei helyezések: 4., 5., 6., 7., 7., 19.

Van a PFF-nek egy úgynevezett “megfutott útvonalankénti yardok” mutatója, ami talán a legjobb indikátora jelenleg egy elkapó teljesítményének. Julio Jones pedig másodéves kora óta hétből ötször az első helyen végzett ebben, és a maradék kettőben is top5-ös teljesítményt nyújtott. Ebből tehát egyértelmű, hogy konzisztensen elit teljesítményre képes, ő a Megatron utáni éra prototípus elkapója. Egy kivétellel mindenkinél a top7-be került nálunk és hármunknál a liga legjobb elkapója is lett – ezt a címet összességében is kiérdemelte nálunk.

3. Russell Wilson, QB, Seattle Seahawks, 193 pont

Tavalyi helyezés: 20.

Idei helyezések: 1., 2., 3., 3., 3., 9.

Tavaly csak a 20. helyet szerezte meg nálunk, idén viszont a top3-ban a helye Russell Wilsonnak, aki mindenkinél a top10-ben volt és mindössze egy szerkesztőnél nem fért bele a legjobb három játékos közé – egyikünk szerint viszont konkrétan a liga legjobbja jelenleg a Seahawks irányítója. Hatékonyságban minden bizonnyal senki nem veszi fel vele a versenyt, a csapat rendszere viszont nem teszi lehetővé, hogy a “hagyományos” statisztikákban is az élen végezzen. Ettől függetlenül mindenki láthatja, hogy mennyire elit játékos is Wilson.

2. Aaron Donald, iDL, Los Angeles Rams, 195 pont

Tavalyi helyezés: 1.

Idei helyezések: 1., 2., 2., 2., 3., 3.,

Trónfosztás! A liga egyértelműen legjobb védője idén “csak” a második helyet szerezte meg nálunk – egy szerkesztőnél azért így is a lista tetejére került, kettőnél viszont a harmadikra, és mindenkinél a legjobb nem-irányító volt. A PFF adatai alapján Donald szerezte a legtöbb nyomást összességében és snapekhez is viszonyítva, emellett a win rate-je (megveri a támadót, de nem ér el nyomást) is a legjobb, mióta a ligába került. Edge rushereket megszégyenítő módon szállítja a nyomásokat, pedig belülről nehezebb közel kerülni az irányítóhoz. Egészen fenomenális játékos, könnyen lehet, hogy a valaha volt legjobb belső védőfalember lesz, mire befejezi karrierjét.

1. Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs, 199 pont

Tavalyi helyezés: 4.

Idei helyezések: 1., 1., 1., 1., 2., 2.

A trónfosztó pedig a két évvel ezelőtti MVP, a regnáló Super Bowl MVP, a sporttörténelem legnagyobb szerződésével rendelkező játékosa, a Kansas City Chiefs lenyűgöző, parádés, egyedülálló irányítója, Patrick Mahomes. Egészen különleges, utánozhatatlan dolgokra képes, nem véletlenül ő már most a liga arca és meghatározó játékosa, pedig még csak negyedik évét kezdi meg az NFL-ben (ráadásul az elsőben csak egy tét nélküli meccsen lépett pályára). Róla is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, akár hosszú időre is bebetonozhatja magát a lista tetején. Egy szerkesztőnél egyébként nem ő lett a legjobb irányító, egy helyen pedig Aaron Donald előzte meg, négyünknél viszont az abszolút első volt és mindössze egy ponttal maradt el a maximálisan megszerezhetőtől.

Végül pedig megtekinthetitek mind a hat szerkesztő top50-es listáját.

A vállalkozó kedvű olvasóktól pedig várjuk a kommentek közt a saját top50-es listákat!

43 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
43 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Péter Török
Péter Török
2020-07-24 08:44

Patrikhoz lehet egy kérdésem? Travis Kelce nálad milyen megfontolásból maradt ki a top50ből?

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Péter Török
2020-07-24 09:10

Hello! Ezt tavaly is lezongoráztuk! Alapvetően egy jó játékosnak tartom Kelcét de rengeteget profitál a Chiefs rendszeréből ès Mahosból. Màr jó volt Smith mellett is de igazan Mahomes érkezése óta lépett szintet így nálam nem fért be. Valahol 50-65 között helyeznèm el a listámon.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Leonidasz007
2020-07-24 12:39

Lehet, hogy erre még nem gondoltál, de az elit játékosok azért elit játékosok, hogy profitálnak abból, hogy jó közeg veszi őket körül. De Kittle 18.helyezése alapján még is csak gondoltál erre, hisz nála ezek szerint nem volt gond, Shanahan alatt játszott és nem voltak jó elkapók akik elvették volna tőle a targeteket.

renningan
renningan
Reply to  acsdav2
2020-07-24 17:35

Szerintem nagyon félreérted azt, amit Patrik mond.

Btw az elit játékos azért elit játékos, mert bármilyen közeg van körülötte, ő kitűnik, egy nagyon jó közegben pedig még félelmetesebb. Szerintem Kelce ez a kategória, de el tudom fogadni azt is, ha valaki szerint nem.

Vannak olyanok, és gondolom Patrik is közéjük tartozik, akik szerint, ha Kelce-t és Kittle-t betennéd például egy közepes, semleges csapatba, akkor Kittle a jobb kvalitásai miatt sokkal inkább kitűnne, mint Kelce. Mondjuk annyival, hogy az egyiket top 20-ba, a másikat csak top 60-ba teszed be.

acsdav2
acsdav2
Reply to  renningan
2020-07-24 21:27

“Szerintem Kelce ez a kategória, de el tudom fogadni azt is, ha valaki szerint nem.”

Na ne csesz már ki velem! :D Kelce mit csinált hanem kitűnt Alex Smithtel az 1000+ yardos szezonjaival? :)
Persze Kittle is egy állat és imádom, de ez a szokásos “védem a társam becsületét duma”, ha azt mondod, hogy Kelce nem top 50-es miközben Kittle top 20-as. :)

Péter Török
Péter Török
Reply to  acsdav2
2020-07-25 13:26

Van egy saját szempont rendszer alapján kialakított véleménye nem kell egyetérteni vele, en is úgy gondolom h simán top50es de felvázolta h milyen szempont rendszer alapjan hagyta ki es azert lathato h ennek meg is feleltetheto a listaja,akkor miert ne lehet elfogadni h o igy gondolkodik.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Péter Török
2020-07-25 19:11

Az a baj, hogy a szempontrendszerét játékosonként váltogatja. Kelce-nél gond, hogy Reid alatt és Mahomes mellett játszhat, de Kittlenél (18.helyre tette) már nem az, hogy Shanahan alatt és elit elkapók hiányában első számú célpont.

Péter Török
Péter Török
Reply to  Leonidasz007
2020-07-24 16:32

Bocsanát hogy ismételned kellett,nem szemrehányás miatt kérdeztem,csak tényleg érdekelt az álláspontod,de így már megvilágosodtam és köszönöm a válaszod.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Péter Török
2020-07-24 17:53

jajj dehogy gond, nem azért mondtam, csak érdekes volt hogy pont tavaly is ez került elő miközben sok ms jó játékos is lemarad a listámról. Én tényleg jó játékosnak tartom Kelce-t pont nem fér az 50-be.

d zoli
d zoli
2020-07-24 09:10

Köszi. Érdekes volt látni kinél mik a szempontok. Jó sok komment pörgött ki. A több éves értékelési alap jött át a legnehezebben.
Hamár a kommentelőktől kértelek listát. Itt az NFL első 10 játékosa. Objektív. Golyóálló. Vitathatatlan:

Abdullah Ameer RB
Aboushi Oday OT
Abraham Jonathan S
Acho Sam OLB
Adams Andrew S
Adams Dawante WR
Adams Jamal S
Adams Jarell TE
Adams Josh RB
Adams Matthew LB

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
2020-07-24 11:01

Tejaztán szeressed az alliterácijót, hogy csak A betűvel kezdődő játékost citáltál ide… És mi ez a klerikális lelkesedés a teremtéstörténethez, hogy ennyi Ádámot választottál?

d zoli
d zoli
Reply to  bjeela
2020-07-24 11:53

Nem tehetek róla, hogy a névsor velük kezdődik. Gyakori az Adams family.

bjeela
bjeela
Reply to  d zoli
2020-07-24 13:22

Én itt jóindulatúan igyekezlek terelni téged a az üdvözülés irányába, erre te meg jössz az Adams familyvel… Nehéz lesz téged a mennyországba juttatni.

d zoli
d zoli
Reply to  bjeela
2020-07-24 14:34

comment image

Fetyke
Fetyke
2020-07-24 09:32

MVP Trub lemaradt! :(

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2020-07-24 10:46

Most ereszkeggyek le ezekhez? Akiknek egy Mahómsz a legjobb QB? Akik ennyire el vannak tévedve? Há’ assetuggyák, hogy hol van a jobb kezük, nemhogy rendes értékrengyük lenne. Demajdmostmajd táccsák majd a szájukat és sűrűjen kérnek elnézést, amikor meglássák MVP Trub igazi arcát, világmegváltó képességejit, oszt leborulnak majd a naccsága előtt. Vagymi.

bjeela
bjeela
2020-07-24 10:47

Istenem, már megint ez a szakmai vakság… Hát hogy is lehet bárki is első, amikor ott van MVP Trub? Most, hogy kitömték Mahómszt tuti, hogy lefizetett mindenkit. Nademajdmost gyön a igasság pillanattyai…

Barni
Barni
2020-07-24 12:22

Justin Simmons miért maradt ki nálatok, miért nem fért fel egy listára sem? Pedig tavaly a 3. legkevesebb Passer Raitinget engedte (34,7), emellé pedig 4 INT-et is szerzett. És értem, hogy sokat profitált Fangio rendszeréből, de Fangio maradt és Simmons is fejlődhet ezzel együtt, ráadásul még idén Franchise Tagelték, emiatt pedig bizonyíthat is, hogy megérdemli a legjobb S fizetést.

katonadani
Reply to  Barni
2020-07-24 13:22

Ha már kimaradó safety, akkor talán inkább Anthony Harris lehetne, aki azért már másfél-két éve nyújt kiváló teljesítményt. Persze Simmons is nagyon jó játékos, de azért az igazán elit, különleges kasztba még nem tenném – és azért a top50-ben csak ilyenek szerepelnek elvileg.

Tizenkettes
Tizenkettes
2020-07-24 12:50

Érdekes a mindössze 7 irányító az 50-ben, még érdekesebb, hogy közülük 2 veterán van, és Rodgers sem mai csirke. Úgy gondolom, hogy korábban azért magasabb szinten helyezkedtek el az irányítók, azaz több volt a tehetség. Szerintem túl nagy a visszaesés. Nem normális – félreértés ne essék, ez nem a szerkesztők hibája -, hogy egy ennyire irányítóorientált sportágban egy 50-es listán csak 4 olyan QB legyen, aki jó vagy nagyon jó korban van.

katonadani
Reply to  Tizenkettes
2020-07-24 13:43

Érdekes a QB helyzet a ligában, mert összességében egyértelműen jobb, mint jópár éve, amikor vadászni kellett a kezdő szinttel lévő játékosokat nem egy csapatnak. Ma azért már nincs így, hiszen Winstonok, Daltonok 1-3 milliókért írnak alá cserének és nagyon sok fiatal tehetség van, akik jó kezdők, vagy épp az válik belőlük.

Szerintem nehéz olyan időszakot találni, ahol egy ilyen listán 4nél több fiatal és már ilyen korban ilyen jó játékos legyen. Nyilván van egy generációváltás mostanság, de szerintem összességében egyértelműen jobb a QB-helyzet a ligában, mint volt 5 éve, 10 éve meg végképp.

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-07-24 13:44

Én ezt például egyáltalán nem értem az értékelésben, hogy miként hasonlítod össze a 8.-9.legjobb pass rushert (Jones és Garrett) a 8. és 9.legjobb QB-val (mondjuk Prescott és Stafford)? Nekem ez így azért nagyon szemet szúr, hogy több pass-rusher van, mint QB.

katonadani
Reply to  acsdav2
2020-07-24 14:10

az az egyik nagy nehézsége a listaállításnak, hiszen nincs semmilyen mérőszám, amivel ezt össze lehetne jól hasonlítani. Lehet például úgy nézni, hogy ki mennyivel marad el a posztja első számú játékosától, én valami ilyesmi szempontrendszert használok a fejemben, de nem biztos, hogy ez a legjobb megfogalmazás rá, vagy nem is tudom, meg lehet-e ezt jól fogalmazni.

Persze ha viszont azt kérdeznénk, ki a legfontosabb játékos vagy mittudomén, akkor 20+ QBval kezdődne a lista (mint a franchise draftunkon).

A konkrét példánál maradva szerintem elég egyértelmű, hogy Myles Garrett jobb játékos, mint Dak Prescott (miközben ha választanom kellene egy üres csapatba, Prescottot vinném inkább kettejük közül).

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-07-24 19:57

Tökéletesen megfogalmaztad, hogy miért értelmetlen egy ilyen lista. :D Alapvetően egy ilyen listán az ember úgy is az azonos posztokon lévőket hasonlítja össze. Én legalábbis így nézem a dolgokat, mert ahogy te magad írod nem nagyon lehet megfogalmazni a szempontrendszert. Szerintem érdekesebb minden posztról a top5-öt megírni.

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-07-24 14:10

Azért ezzel a kijelentéssel vigyázunk. Most relatíve azért van nyugalom a piacon, mert az utolsó 4 év draftján 13 QB-t draftoltak, akikben még ma is hisz a csapatuk. Amikor majd lemorzsolódnak a Trub, Haskins, Herbert, Allen, Mayfield szintű tehetségek már is nem lesz ilyen rózsás a helyzet.

katonadani
Reply to  acsdav2
2020-07-24 14:24

Pont ez az, hogy nagyon sok tehetség érkezik a ligába és még ha nem is válik be mind, akkor is több tehetség van a ligában most, mint 5, meg 10 éve.

5 évvel ezelőtti QB-helyzethez képest az idei (többi maradt, Folesszal számolva a Bearshez idén):

2015 2020
Peyton Mahomes
Romo Lamar
Luck Watson
Flacco Cousins
Alex Smith Garoppolo
Eli Manning Prescott
Palmer Wentz
Kaepernick Goff
Bradford Murray
Dalton Burrow
Cutler Allen
Geno Mayfield
Hoyer Darnold
Cassell Fitzpatrick/Tua
Griffin Daniel Jones
Manziel Lock
Winston Minshew
Mariota Tyrod/Herbert
Bortles Haskins

katonadani
Reply to  katonadani
2020-07-24 14:24

szar a formátum, itt van képkéntcomment image

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-07-24 20:17

1.A listát nem értem. :D
2. 5 éve abból a szempontból valóban rosszabb volt a helyzet, hogy a 13-14-es class a QB-k szempontjából nem volt erős és nem is lettek magasan draftolva. De én abban nem vagyok biztos, hogy a 17-20 közötti időszak sokkal több tehetséggel bírt volna. Inkább csak a bizalom van minden csapat oldaláról, mint hogy tényleg tehetségeket látnánk.. Bjeela bízik Trub-ban, a Jets-Bills duó bízik Darnoldban és Allenben, chester bízik Rosenben, a Browns bízik Mayfieldben, a Redsk…. szóval a Washington bízik Haskinsben, a Chargers bízik Herbertben. Az átlag szerintem 2 alatt lehet, hogy egy draft classban hány franchise QB van. Mivel minden évben 3 lett legalább draftolva szerintem itt nem a tehetségen van a hangsúly.

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-07-24 14:48

Szerintem is több irányító kimaradt a listából, és még pár elkapót is hiányolok.
Nagyon eltolódtatok a falemberek irányába, és ezt leginkább az OL kapcsán érzem indokolatlannak.

d zoli
d zoli
Reply to  Fetyke
2020-07-24 15:01

Én viccesnek találnám, ha egy lineman kapná az OPOY-t. Szeretném megérni

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-07-24 15:01

van 10 OL és 7 QB, miközben 5x annyi kezdő OL van a ligában, mint QB :D
nyilván nem ilyen egyszerű a kérdés, de egyik OLt sem érzem indokolatlannak bármelyik kimaradó QB helyére. Stafford és Wentz kapott még szavazatot, egyiket sem tenném be Hudson helyére, aki utolsó OL volt a listán.

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-07-24 18:01

“van 10 OL és 7 QB, miközben 5x annyi kezdő OL van a ligában, mint QB :D”
:DDD Akkor hol maradnak a kickerek, punterek vagy az LS játékosok, hiszen azokból is pont annyi játszik mérkőzésenként, mint irányítóból? :DDD
Én nem akarok belemenni abba, hogy kik maradtak ki, és ki helyett kinek kellene szerepelnie ezen a listán. Elfogadom, hogy ti így látjátok. Én is csak megjegyeztem azon véleményemet hogy ez szerintem így nagyon torz..
Egyébként a listáról nem kettő, de legalább 4-5 irányító és 2-3 elkapó hiányzik szerintem. Az OL játékosok legalább felét (és még pár edge rushert) viszont simán kiszórnék a listátokról. Egyszerűen nincs az általatok beválasztott játékosoknak akkora ráhatásuk a mérkőzések menetére mint a kimaradó skill playereknek, akik ráadásul a maguk (fontosabb) posztján szintén top 5-10-be tartoznak.

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-07-24 18:23

erre írtam másik kommentben, hogy ha a meccsre való ráhatást nézünk, akkor 20+ QBval kezdődne a lista. Amellett is lehetne érvelni, hogy *insert legrosszabb kezdő irányító*-nak is több ráhatása van egy meccsre, mint a listán második Donaldnak. De ez a lista nem erről szól :)

kíváncsian várjuk a Te listád is egyébként :)

katonadani
Reply to  katonadani
2020-07-24 18:42

a PFF-nek van egy WAR (Wins Above Replacement) mutatója, ami leegyszerűsítve kb azt mutatja meg, mekkora ráhatása van a győzelemre az adott játékosnak. Ezt most csak az idei FA-kra találtam meg hirtelen, de ezek alapján Blake Bortlesnek utolsó kezdő szezonjában nagyobb ráhatása volt a győzelmekre, mint bármelyik 2020-as nem-irányító szabadügynöknek tavaly (pl Chris Jones, Anthony Harris, Amari Cooper, Byron Jones stb).

Jobb játékos is lenne náluk?

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-07-24 18:42

Már megint egy PFF listával jössz! :) Megőrülök! :D

katonadani
Reply to  Fetyke
2020-07-24 18:42

nem lista, ez egy mutató, mint a passer rating, csak kicsit bonyolultabb :D

ahanem
ahanem
Reply to  katonadani
2020-07-26 20:51

abban az évben jobb is volt, elvégre afc döntőbe VEZETTE a csapatot. :DDDDDD

katonadani
Reply to  ahanem
2020-07-27 08:04

az egy évvel korábban volt, az AFC-döntő után volt még egy éve a kezdőben :)

ahanem
ahanem
Reply to  katonadani
2020-07-27 17:48

év végén már nem ő játszott, itt volt a féreértés, de úgy kb még el is tudom képzelni, hogy ettől függetlenül nagyobb ráhatása volt egy meccs kimenetelére, mint egy védőnek

ducksfan
ducksfan
2020-07-24 18:42

Összesítettem és kicsit megrendeztem a játékosokat csapatok és konferenciák szerint:
comment image

astroid
astroid
2020-07-24 20:30

Sajnálom, hogy Heyward nem fért be az 50-be, főleg az idei teljesítménye alapján. A PFF ALL-Pro team-ben bent volt kezdőnek, ott ezt írták: “With Aaron Donald around, one spot on the All-Pro team effectively becomes the best interior defender in the NFL outside of Aaron Donald. This year, that was Pittsburgh’s Cameron Heyward.”

katonadani
Reply to  astroid
2020-07-24 20:57

53. lett egyébként minden szavazatot kapó játékost figyelembe véve, szóval nagyon közel volt

ahanem
ahanem
2020-07-26 19:02

“egyikünk szerint viszont konkrétan a liga legjobbja jelenleg a Seahawks irányítója.”

pacsi, Józsi

43
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x