Connect with us

Kupaktanács

Kupaktanács #5 – A Raiders- vagy a Seahawks bandwagonra üljünk fel?

Kinek a bandwagonjára üljünk fel és kivel legyünk óvatosak? Tényleg kezdjük el temetni a 49erst, vagy még van visszaút? És persze nem mehetünk el szó nélkül az újabb Jets-sztori mellett sem. 

A Raiders már begyűjtötte a Saints és a Chiefs skalpját is, 3-2-vel áll, az a két vereség is a Billstől és a Patriotstól jött. A sorsolás ennél már csak könnyebb lesz, ideje számolni Jon Gruden alakulatával?

Leonidasz007: Továbbra is nehéz jósolni Grudenék szezonjáról, de az tisztán látszik, hogy egy alapfilozófiát, kultúrát kialakított a vezetőedző, ami mindenképpen pozitív. Nem lehetetlen, hogy odaérnek a hetedik playoff helyre és a jelenlegi játékuk alapján ezt meg is érdemelnék. Mindenesetre valódi sztárok nélkül nagyon küzdelmes lesz ez továbbra is és a playoffban ez egy automatikus vereségnek tűnik.

Renningan: Eddig a szezonig az volt a Raiders legnagyobb problémája, hogy konkrétan egyszer sem sikerül jobb, később playoffba jutó csapatokat legyőzni – a győzelmek jöttek a gyengébbek ellen, de ennyi. Most végre sikerült szintet lépni, és bár kivételesen nagyon erősnek tűnik az AFC, abszolút benne van a pakliban a Raiders PO-ba jutása. Persze igazi szupersztárok nélkül azért nehéz lesz túlélni az első kört, de tavaly a Titans is hasonló cipőben járt, aztán majdnem Super Bowl lett belőle.

alatriste: Innen szerintem már csalódás lenne, ha a rájátszás nem jönne össze. Ott még nem látok hosszú menetelést a csapatban, de évről évre egyre jobban néz ki és egyre nagyobb eredményeket érhet el ez a Raiders. Kérdés, hogy ha már elérik a PO szintet, tudnak-e még egyet előre lépni egy olyan irányítóval, mint Carr, de ez nem az idei évben fog eldőlni. Gruden egyelőre szerintem cáfolta a kétkedőket.

Jarred: Nehéz megfejteni a Raiderst. Egyik héten a Patriots szétfutja őket, a másik héten kikapcsolják Mahomest. Az biztos, hogy jobban teljesítenek, mint vártam, de arról még nem vagyok meggyőződve, hogy meglesz nekik a playoff. Abban azonban biztos vagyok, hogy az utolsó hétig versenyben lesznek.

A Seahawks továbbra is veretlen, miközben a védelem kritikán aluli. Ilyen gyenge D-vel nem nagyon szoktak bajnokságot nyerni, mennyire komolyan vehető ez a csapat a végső sikerre?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!