Connect with us

Hír

BREAKING: Robert Saleh lett a Jets főedzője!

A Jacksonville Jaguars után a New York Jets is megtalálta új főedzőjét, méghozzá a 49ers eddigi védőkoordinátorának, Robert Saleh-nak a személyében – írja Josina Anderson. A szerződése öt évre szól majd és ezzel ő lesz az NFL történetének első muszlim-amerikai főedzője.

A libanoni származású edző ezzel a negyedik kisebbségi főedző lesz a ligában Mike Tomlin, Ron Rivera és Brian Flores után, ami egyben azt is jelenti, hogy a novemberben bevezetett szabály szerint a 49ers idén és jövőre is kap 1-1 harmadik körös kompenzációs picket a kisebbségi főedző kineveléséért.

Saleh várhatóan viszi magával támadókoordinátornak San Franciscóból a passzjátékért felelős koordinátort Mike LaFleurt, a Packers főedző Matt öccsét. A 49ersnél pedig a hírek szerint a linebacker edző DeMeco Ryans veszi majd át Saleh helyét védőkoordinátorként.

A Jets egy igazi energikus vezetőt szerződtetett, aki nagyon ért a védőfocihoz és a játékosokkal is páratlan a viszonya, jó kultúrát tud majd kialakítani a csapatnál, ez prioritás is volt a Jets vezetőinél. Érdekes, hogy egy várhatóan újonc irányító mellé nem támadó felfogású edzőt választottak. Rövid távon ez kisebb probléma, amennyiben a fiatal LaFleur beválik támadókoordinátorként, azonban ha jó munkát végez, akkor előbb-utóbb el fogják happolni főedzőnek, és akkor újra lehet keresni koordinátort.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!