Connect with us

Érdekességek

Tom Brady a negyedik irányító, aki két csapattal is Super Bowlba jutott

A Tom Brady vezette Buccaneers legyőzte a Packerst, így a veterán irányító a 10. Super Bowljára és a hetedik bajnoki gyűrűjére készülhet. Emellett ő a negyedik irányító, aki kezdőként két csapattal is Super Bowlba jutott.

Brady (Patriots, Buccaneers) előtt két csapattal csak Peyton Manning (Colts, Broncos), Craig Morton (Cowboys, Broncos) és Kurt Warner (Rams, Cardinals) jutott be a döntőbe, és közülük is csak Manning mondhatja el magáról, hogy mindkét csapattal nyert (legalábbis egyelőre). Amennyiben Bradynek sikerülne megismételnie Manning teljesítményét, nagyon nehéz lenne nem GOAT-ként hivatkozni rá.

További érdekesség, hogy a veterán irányító immáron 3-1-es mérleggel rendelkezik azokon a PO-meccseken, amelyeken legalább három INT-t dobot. Először a Chargers ellen dobott három picket még 2006-ban, de így is sikerült 24-21-re győzni, bár az AFC-döntőben a Colts legyőzte a Patriotsot. A következő alkalommal is a Chargers volt az ellenfél: a három INT-je ellenére 21-12-re győzött a Patriots 2007-ben: ez volt a csapat 18. győzelme a szezonban, amit a Giants elleni SB-vereség követett. Az egyetlen három INT-s vereség 2009-ben volt, amikor a Ravens 33-14-re győzte le Bradyt és csapatát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!