Connect with us

Prémium cikkek

A legjobb szabadügynök belső támadófalemberek

Kissé orrnehéznek ígérkezik a 2021-es guard és center felhozatal a szabadügynök piacon. A névsor tetején találunk All-Pro minőségű játékosokat, de mögöttük pár átlag feletti névtől eltekintve meglehetősen középszerű a felhozatal. A falak mindig is fontosak voltak a ligában és a mostani, pass heavy felfogásnak köszönhetően még több figyelem szegeződik a legnagyobb sztárokat védő játékosokra. 

Brandon Scherff

A ligába érkezése óta az egyik legjobb a posztján. Scherfföt tavaly franchise taggel tartotta meg a Washington, amit teljes mértékben meg is hálált. Első csapatos All-Pro lett és az ESPN passzblokkoló mutatói alapján a 8. legjobb guard volt a ligában. Az egykori 1/5-ös játékos futás ellen is rendkívül hasznos és poszttól függetlenül az egyik legfelkapottabb név lehet az idei évben. Az egyetlen negatívum mellette, hogy egész karrierjét végigkísérik a sérülések. Idén 3, tavaly 5, 2018-ban pedig 8 mérkőzést kellett kihagynia különböző problémák miatt. Érdekesség, hogy ha maradna a fővárosi csapatnál, akkor jó eséllyel az NFC East 4 csapatában játszana a liga 4 legjobban fizetett RG-ja. Brooks, Martin és Zeitler mellé csatlakozhatna egy minden bizonnyal évi 15 milliónál is magasabb átlagú szerződéssel.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Joe Thuney

Újfent egy ismerős név. Scherffhöz hasonlóan Thuney is szerepelt a tavalyi listán, és őt is taggel tartotta meg a csapata egy évre. Thuney is kiemelkedő játékos a posztján már évek óta és vele nagyjából be is zárul az elérhető minőségi guardok sora. Akárcsak Scherff, ő is egy egyetemi tackle-ből a profik között belülre mozgatott játékos. Karrierje elején még küszködött kicsit az erősebb ellenfelek ellen, de azóta évek óta magas szinten teljesít. Rendkívül stabil játékos, öt profi idénye alatt mindössze egy kihagyott mérkőzése van.

Corey Linsley

Akárcsak Scherff, Linsley is All-Pro tagságig jutott 2020-ban és a liga legjobb centere volt. Mindössze 4 nyomást engedett egész évben, ami a legkevesebb a posztján. Egész karrierjében kiemelkedő passzblokkoló játékos volt, de Matt LaFleur alatt fejlődött futásblokkolásban is. Karrier év van mögötte, amivel joggal gondolkozhat egy hasonló szerződésen, mint amivel tavaly Ryan Kelly a valaha volt legjobban fizetett center lett. A Colts évi 12,5 milliós átlagoló szerződéssel tartotta meg tavaly centerét, ezt célozhatja meg Linsley is.

Austin Blythe

Az akár centerként, akár guardként is bevethető Blythe a teljes Ramshez hasonlóan rendkívül hullámzó éveken van túl. 2018-ban az ismeretlenségből érkezve remek idényt futott még jobb oldali guardként, és tevékeny részese volt a csapat Super Bowl menetelésének. A 2019-es szezonban akárcsak mindenkinek, neki is visszább estek a számai. Ekkor már a szezon felében centerként számítottak rá, ahogy 2020-ban egész évben. Jól is teljesített a poszton és a tavalyi egy éves, körülbelül 4 milliós szerződése után meglepő lenne, ha nem kapná meg valahol ennek az összegnek minimum a kétszeresét.

Alex Mack

Hosszú ideig volt Mack a liga egyik legjobb centere. Az elmúlt években és különösen a mostani szezonban azonban elkezdett kissé visszaesni a korábbi 3-szoros All-Pro játéka. A lassan 36 éves center azonban még mindig magas szintet képes hozni. 1, maximum 2 éves szerződés lehet a legvalószínűbb az esetében egy contender, erősen zónablokkoló falban.

David Andrews

A 2019-es szezont tüdőembólia miatt kihagyó Andrews egészségügyi állapotával kapcsolatban komoly kérdések voltak a szezon előtt. 2020-ra azonban fel tudott épülni és a pályán kívüli betegsége nem volt befolyásoló tényező. Ujjsérülés miatt így is ki kellett hagyjon 4 mérkőzést a szezonból, de képes volt adaptálódni az átalakuló Patriots támadójátékhoz. Legjobb éveit már relatív rég láthattuk, 2017 és 2018-ban, de a liga jobbik felében van a kezdő centereket tekintve.

Austin Reiter

Nem az első és nem is az utolsó center a listán. Meglehetősen sok jó, vagy legalábbis kezdő minőségű center lett idén szabadügynök. Jóval több, mint minőségi guard. Reitert a 7. körben választotta ki még 2015-ben a Washington, azonban sem ott, sem további két évig a Cleveland csapatában nem kapott lehetőséget. 2018-ban csatlakozott a Kansas Cityhez, de a csapat kezdő centere csak 2019-től lett. Az eredmény? Két Super Bowl szereplés és egy győzelem. Noha nem ő volt az eredményesség első számú záloga, remek két év áll a háta mögött. Passzblokkolásban egy kifejezetten tehetséges centerről van szó, aki a két év alatt csupán 20 nyomást engedett.

Ted Karras

A Patriotsban évekig csak epizódszereplő Karras 2019-ben, rookie szerződése utolsó évére kapta meg a kezdő center pozíciót Andrews sérülésének köszönhetően. A lehetőséget megragadta és hozott egy átlagosnak mondható szezont, ami azonban elég volt ahhoz, hogy 2020-ban is eladja magát kezdőként. A Dolphins igazolta le 1 évre, ahol nagyjából meg tudta ismételni a New Englandben mutatott teljesítményét. Nem a legfelkapottabb név lesz a piacon, de azoknak a figyelmét felkeltheti, akik olcsón szeretnének pár évre egy átlagos centert a csapatukba.

Andrew Wylie

Reiterhez után újabb távozó a Chiefs falából. A hasonlóság egyértelműen megfigyelhető a két játékos esetében. Wylie UDFA-ként érkezett a ligába még 2017-ben és több gárda gyakorlócsapatát is megjárta, mielőtt a Chiefshez vezetett az útja. Ekkor még nem, de 2018-tól kezdve a csapat egyik kezdő guard posztján minden évben megtalálható volt a neve. Van tapasztalata bal és jobb oldalon is, bár a legjobb szezonját 2019-ben játszotta bal oldali guardként.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!