Connect with us

Hír

Brady a hetedik, a Buccaneers a második Super Bowlját nyerte

A Tampa Bay Buccaneers a címvédő Kansas City Chiefst 31-9 arányban legyőzve a történelem során először hazai pályán tudta megnyerni a Super Bowlt. A franchise második bajnoki címét szerezte meg, Tom Brady pedig hetedszer ülhetett fel az NFL trónjára – egyetlen egy franchise sem tudott ennyi bajnoki címet elérni, mint ő. Az irányító emellett mindössze a második irányító lett a történelemben, aki két csapattal is Super Bowlt tudott nyerni.

Három punttal kezdődött a mérkőzés, majd a Chiefs tudott egy mezőnygóllal vezetést szerezni, de arra nem számított senki, hogy végül 21-6-os hátrányban kell pihenőre menniük Mahomeséknak. Brady (21/29, 201 yard, 3 TD) azonban kiosztott két TD-passzt Rob Gronkowskinak, majd a félidő végén az ellenfél rossz óramenedzselésének és sárga zászlóinak köszönhetően a félidő legvégén egyet Antonio Brownnak is.

A második félidő pontszerzéseket tekintve úgy kezdődött, mint az előző: előbb a KC szerzett egy mezőnygólt, majd a Tampa ért el hatpontost Leonard Fournette futásának köszönhetően. Ekkor már 28-9 volt az eredményjelzőn, Mahomes (26/49, 270 yard, 2 INT) pedig megdobta első interceptionjét, amiből még három pontot feltett a táblára a Buccaneers. Itt igazából eldőlt a találkozó, és már egyik csapatnak sem sikerült pontot szereznie. A mérkőzést végül Devin White intercepionje zárta le.

A Chiefs tehát szerzett touchdown nélkül kapott ki a Super Bowlban, a sérülésekkel teli támadófal teljesen ellehetetlenítette Mahomes játékát, illetve Todd Bowles védőkoordinátor is kiváló gameplant rakott össze a Buccaneers defense számára, amivel sikerült lenullázni a Kansas City támadójátékát.

A Super Bowl MVP-je Tom Brady lett, ez már az ötödik ilyen címe az irányítónak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!