Connect with us

Érdekességek

Melyik csapat köti a legjobb szerződéseket a ligában?

Az NFL az egyik legkiszámíthatatlanabb sport, amit jól bizonyít például a két éve 30+ millió dollárért hosszabbító Jared Goff (és hamarosan Carson Wentz) klubváltása is. Nagyon nehéz folyamatosan jó szerződéseket kötni a megfelelő játékosokkal, egy újjáépítés vagy szakítás pedig gyakran azzal jár, hogy több 10 millió dollárnyi halott pénzt kénytelen elkönyvelni csapat.

A fenti, nagyon látványos grafikonon jól látszik, mely csapatok kezdtek rebuildbe a szezon előtt vagy épp melyek kötöttek pár nagyon rossz üzletet az elmúlt években. A Panthers és a Jets 50+ millió dollár DM-et volt kénytelen elkönyvelni olyan játékosok után, akik nem is voltak már a csapat tagjai.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy önmagában egy csapat ne lehetne így is sikeres, hisz a Titans, a Washington és a Rams is 30+ millió dollárnyi halott pénz mellett jutott a PO-ba. Ennek ellenére jól látszik, hogy akik okosan kötnek szerződéseket és a megfelelő embereket fizetik meg, nagyobb eséllyel rendelkeznek jó csapattal. A két legkevesebb DM-mel rendelkező Buccaneers és Packers NFC-döntőt játszott, a top 12 legkevesebb halott pénzzel rendelkező csapat közül pedig csak hárman nem jutottak rájátszásba.

Így építs Super Bowl esélyes csapatot három év alatt

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!