Connect with us

Érdekességek

Melyik csapat köti a legjobb szerződéseket a ligában?

Az NFL az egyik legkiszámíthatatlanabb sport, amit jól bizonyít például a két éve 30+ millió dollárért hosszabbító Jared Goff (és hamarosan Carson Wentz) klubváltása is. Nagyon nehéz folyamatosan jó szerződéseket kötni a megfelelő játékosokkal, egy újjáépítés vagy szakítás pedig gyakran azzal jár, hogy több 10 millió dollárnyi halott pénzt kénytelen elkönyvelni csapat.

A fenti, nagyon látványos grafikonon jól látszik, mely csapatok kezdtek rebuildbe a szezon előtt vagy épp melyek kötöttek pár nagyon rossz üzletet az elmúlt években. A Panthers és a Jets 50+ millió dollár DM-et volt kénytelen elkönyvelni olyan játékosok után, akik nem is voltak már a csapat tagjai.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy önmagában egy csapat ne lehetne így is sikeres, hisz a Titans, a Washington és a Rams is 30+ millió dollárnyi halott pénz mellett jutott a PO-ba. Ennek ellenére jól látszik, hogy akik okosan kötnek szerződéseket és a megfelelő embereket fizetik meg, nagyobb eséllyel rendelkeznek jó csapattal. A két legkevesebb DM-mel rendelkező Buccaneers és Packers NFC-döntőt játszott, a top 12 legkevesebb halott pénzzel rendelkező csapat közül pedig csak hárman nem jutottak rájátszásba.

Így építs Super Bowl esélyes csapatot három év alatt

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!