Connect with us

Érdekességek

Szerencsét hoz, ha fehér mezt választasz a Super Bowlra?

Idén a Tampa Bay Buccaneers választhatott először mezt a Super Bowlra, hiszen hazai csapatnak tekinthető – nem azért, mert a történelemben először ténylegesen hazai pályán rendezhetik a Super Bowlt, hanem mert évről évre felváltva tekintik hazai csapatnak az AFC és az NFC résztvevőjét, a páratlan években pedig az NFC van “otthon”. A Bucs érdekes módon nem a hazai szerelését választotta, hanem az idegenbeli fehéret.

A PFT azt írja, hogy részben azért választották ezt, mert Tom Brady 4-1-es mérleggel bír fehérben a Super Bowlokon (az Eagles ellen kapott ki egyedül). Nem tudjuk, a döntésben közrejátszott-e az, hogy az alapszakaszban a 12. héten sötét szerelésben kaptak ki a Chiefstől.

A Super Bowlok történetében a Buccaneers mindössze a hetedik csapat, amelyik “hazaiként” fehérben akar játszani. Először a Cowboys kapott ki így a Steelerstől a Super Bowl XIII-n, majd a Washington nyert a Dolphins ellen a Super Bowl XVII-n, ezt követően a Cowboys nyert a Bills ellen a Super Bowl XXVII-n, de ez a három csapat általában a fehéret választotta egyébként is.

A Super Bowl XL során a Steelers annak ellenére játszott fehérben, hogy általában feketét viseltek, de akkor zsinórban három idegenbeli, fehérben megvívott találkozón voltak túl, és így akarták befejezni a munkát – sikerült is a Seahawks ellen. Aztán a Super Bowl 50-en a Broncos már azért választotta a fehéret, mert történelmileg jobban teljesítettek a fehérben játszó csapatok a nagydöntőkön. A Patriots aztán a Super Bowl LII-re azért választotta a fehéret, mert abban hármat nyertek zsinórban, ellenben kékben kétszer buktak egymás után.

Minden bizonnyal a Chiefs nem panaszkodik egyébként a Buccaneers választása miatt, ugyanis 2-0 a mérlegük a Super Bowlokon, ha pirosban játszottak, és 0-1, ha fehérben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!