Connect with us

Érdekességek

Sosem volt ekkora különbség az irányítók életkora közt a Super Bowlon

Már így is szinte minden Super Bowl rekordot Tom Brady tart, és az is biztos, hogy vasárnap tovább fogja ezeket döntögetni. Így lesz ez a lejátszott meccsekkel, a passzkísérletekkel, a sikeres passzokkal, a passzolt yardokkal és minden bizonnyal a TD-passzokkal is, de van még egy érdekes kategória, amiben eddig is ő volt a csúcstartó, de most újabb rekordot állít fel. A Super Bowl LV-n lesz ugyanis a történelem legnagyobb korkülönbsége kezdő irányítók közt.

Brady 43 éves, Patrick Mahomes pedig 25, így egészen pontosan 18 év és 45 nap telt el a két irányító megszületése közt, ez pedig új SB rekord lesz. Nem meglepő módon az eddigit is Brady tartotta, amikor Jared Goff ellen lépett pályára a nagydöntőben (akkor 17 év volt köztük). A rájátszásrekordot is a Brady-Mahomes páros tartja egyébként, ezt akkor állították fel, amikor két éve az AFC-döntőben találkoztak (ezt most értelemszerűen beállítják).

A Super Bowlok történetének korkülönbségi rangsorában így a harmadik helyre szorul a Peyton Manning vs Cam Newton csata (13 év), a negyedikre a Manning vs Russell Wilson párharc (12 év), az ötödikre pedig a Brady vs Nick Foles ütközet (11 év).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!