Connect with us

Hír

A Bills 2018-as első körösei olyan jól játszanak, hogy problémát okoz az 5. éves opciójuk

A 2018-as drafton a Bills nagyon jó érzékkel választott az első körben: az 1/7-es cetlivel érkezett az irányító Josh Allen, majd 10 húzással később a linebacker Tremaine Edmunds. Előbbi tavaly Pro Bowler és második csapatos All-Pro, míg utóbbi kétszeres Pro Bowler lett, ami azt jelenti, hogy nagyon felment az ötödik éves opciójuk értéke.

“A helyzet nem ideális, nagyon sokba kerül két ötödik éves opció lehívása, pláne hogy mindketten Pro Bowlerek lettek. Meg kell várnunk a draft végét, hogy mérlegelni tudjuk a helyzetet és kitaláljuk, mi is legyen”

– mondta a GM Brandon Beane az NFL Mediának.

Május harmadikáig lehet lehívni a 2018-as első körösök ötödik éves opcióját, melynek értékét nagyban befolyásolja a teljesítmény. Ha egy játékos kétszer is Pro Bowlba jut, akkora a posztja franchise tag értékét kapja meg, míg az egyszer Pro Bowlba jutó játékos ötödik éves opciója egy transition tag értékének felel meg. Ez Josh Allen esetében 23,106 millió dollár lenne, míg Edmunds esetében 12,716 millió, azaz a két játékos összesen 35,8 millió dollárt foglalna el a fizetési sapkából jövőre, ráadásul ezek az összegek teljesen garantáltak.

Allen tavaly parádés volt, de Jared Goff és Carson Wentz esete után érhető, ha óvatosabbak a Billsnél egy hosszú távú szerződéssel kapcsolatban, míg Edmunds kevésbé értékes poszton keresne nagyon sok pénzt. Nem elképzelhetetlen, hogy utóbbi ötödik éves opciója a jó játék ellenére sem lesz lehívva (Allen esetében ez a veszély aligha áll fenn).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!