Connect with us

Hír

A fő szponzori kapcsolat a sportcsapatok és az online kaszinók között

A kaszinó manapság már nemcsak egyszerűen a kártyajáték és nyerőgép világa, ma már alapvető részét képezi a sportfogadás is. Ez igazából nem is meglepő, tekintve hogy működésük alapján akár testvérek is lehetnének. Az évek alatt hamar rájöttek arra, hogy amennyiben ötvözik a kettőt, nemcsak magasabb bevételre tehetnek szert, de mind a sport kedvelői, mind pedig a vérbeli kaszinósok gyakran kipróbálják a másik oldal adta lehetőségeket is. Így tehát elmondhatjuk, hogy a sport egy ominózus szereplője a szerencsejáték iparnak manapság és ez mind a két félnek kifejezetten kedvező, tekintve, hogy a sportcsapatok is nagy profitra tehetnek szert a kapcsolatnak köszönhetően.

A jelenlegi tendenciák alapján pedig a közös népszerűség mindkét félnek pozitívumokat jelent, és előnyösebb mintha külön külön próbálnának meg boldogulni a piacon. A verseny, mivel évről évre egyre élesebb az iparágban, egyre többféle stratégia alkalmazását követeli meg a népszerűség növelése érdekében. Így például, ha új célközönséget szeretne a kaszinó bevonzani szponzorálás útján nemcsak a csapatot segítheti, hanem Önmagát is. Ezalatt pedig minél gyakrabban megjelenik egy-egy fontosabb eseményen, annál nagyobb ismertségre tehet szert.

A sport és a kaszinók kapcsolata

A Marketing célú kezdeményezések tehát nagy löketet jelenthetnek a kaszinóknak, és akár egy teljesen új célközönséget is elérhetnek általa. Egy sporteseményt minél többen néznek, annál nagyobb az a potenciális kör, akikkel kapcsolatba léphet az adott kaszinó. Ez a különleges kapcsolat a legtöbb országban ugyanúgy működik, ezzel pedig arra célzunk, hogy a világ vezető kaszinói is a szponzor kapcsolatok útján tudnak könnyebben előrelépni a ranglétrán. Természetesen, ez nincs máshogy a magyar kaszinó és sportfogadás világában sem. A globalizáció és az internet egy teljesen új szakaszt hozott a szerencsejátékok elérésében, így az egyre szorosabb verseny a kaszinók között egyre nagyobb erőfeszítést kíván a legjobb helyekért. A sportfogadás pedig ugyanúgy a fénykorát éri manapság mint a kaszinók, így a közös kapcsolat ebben a versenyben is segíthet, és közös erővel haladva, együtt, a népszerűségük is könnyebben növekedésnek indulhat.

Az online kaszinók, mint szponzorok

A kaszinók többféle eszközt is használnak tehát arra, hogy bevonzzák a játékosokat. A gyors be és kifizetési lehetőségek, a bónuszok és kedvezmények mind mind ezt a célt szolgálják manapság. A sportfogadás a legtöbb népszerű kaszinóban elérhető, és mondhatjuk, hogy alig találunk olyan kaszinót, ahol nem fellelhetőek ezek az alap lehetőségek. A 350 huf kaszinók pedig nagyban elősegítik a népszerűségre vonatkozó törekvéseket. Évről évre egyre kisebb összeg mellett próbálhatja ki szerencséjét az érdeklődő játékos, manapság pedig már akár pár forint befizetés mellett is megteheti tétjeit. Ezáltal az emberek kevésbé gondolják át, hogy kipróbálják-e a lehetőséget, és nagyobb biztonságban is léphetnek be a szerencsejátékok világába. A statisztikák alapján pedig a kaszinók népszerűsége ezáltal egyre nő, ami a jövőre névve még nagyobb lehetőségeknek adhat teret.

A sport és szerencsejáték piac növekedése

A sport és a kaszinó kapcsolata tehát kétségtelen és ahogy az első ábrán láthatjuk, a piaci növekedés egyre nagyobb az évek alatt, és bár 2020-ban a vírus megjelenésekor itt is visszaesést tapasztalhatunk, 2021-re már jó úton halad a helyzet normalizálására.

1. A kaszinó és az online szerencsejáték ipar piacának mérete világszerte 2011-2021 között

( Forrás: https://www.statista.com/statistics/1186231/casino-and-online-gambling-industry-market-size-global/ )

Sport és kaszinójátékok piaca

Elmondhatjuk tehát, hogy mindkét félnek jól jön ez a típusú kapcsolat és népszerűség elérése ezen az úton mindkét félnek nagy löketet jelenthet.

2. Szerencsejáték piac 2015 után

( Forrás:  https://hotplay.games/mobile-gaming-market-and-usage-statistics-for-2021/ )

Az óriási népszerűséget pedig semmi nem bizonyítja jobban, hogy a szerencsejátékokról, a legnevesebb híroldalak is gyakran írnak, kiemelve a legfontosabb információkat.

A szponzori kapcsolat előnyei

Az előnyök között bár szerteágazó pontokat találhatunk, mindenképpen elmondhatjuk, hogy a szerencsejátékok és a sportfogadás kapcsolatba kerülése egyre inkább meghatározó szereplővé teszi őket a világban.

A legfontosabb előnyök:

  • Márkaismertség növelése: A lényeg, hogy bevonzzák a játékosokat és minél nagyobb csoportot érjenek el tevékenységükkel. Erre többféle marketing politikát is használhatnak a kaszinók, de minden esetben az a célja, hogy a felhasználók halljanak felőlük.
  • A hírnév javítása: A rendszerváltás előtti idők miatt nehezebben érvényesülnek a kaszinók, és gyakran hátrányos helyzetbe kerülhetnek. Bár a felfogás, hogy a szerencsejáték rossz elmúlt, a kaszinók még ma is sokat foglalkoznak a márka hírnevének javításával.
  • Terjeszkedés: Eleinte természetesen minden kaszinó a saját országában kezd el terjeszkedni, de a legnépszerűbb kaszinók hamar átléphetik az országhatárt a minőségi tevékenységüknek köszönhetően.

A sport és kaszinó játék elérése mobilon

Az appok megjelenése egy óriási lépés volt a kaszinók életében. A világon mindenhol nagy növekedésnek indult általuk a felületek népszerűsége, és így óriási előnyökre tehettek szert ezzel a lehetőséggel.

Bár manapság még mindig elmondhatjuk, hogy minél fiatalabb egy generáció, annál nagyobb kedvvel fogja az applikációkat keresni, láthatjuk az alábbi ábrán, hogy 65 év felett is jócskán vannak felhasználók a világban.

3. Applikációkat használók korosztály szerint

( Forrás: https://www.emizentech.com/blog/key-mobile-app-statistics.html )

A szerencsejátékok térnyerése pedig bár többféle tényezőt magába foglal, de elmondhatjuk, hogy a sportfogadással egybekötött felületek szponzori kapcsolatai ezt nagyban erősítik.  A jövőben pedig jó eséllyel egyre nagyobb teret kapnak az applikációk, ezzel is még inkább beférközve az emberek szívébe és zsebébe, és megteremtve ezzel a legrugalmasabb játékélmény alapjait. Az élő kaszinók és az egykattintásos fogadás lehetősége pedig már ma is elérhető, így valószínüsíthetjük, hogy a jövőben egyre jobb és valósághűbb lehetőségek bukkanak majd fel a kaszinók oldaláról. A szponzori kapcsolattal pedig nemcsak a két fél jön ki végül nyertesen, a felhasználók is egyre minőségibb felületekkel és játékokkal találhatják majd szembe magukat.

A piac tehát egyre bővül, de a felhasználók szívéért folytatott verseny beérni látszik, és így lassan elmondhatjuk, hogy a legnépszerűbb kaszinók már az egész világon ugyanolyan népszerűségre tehetnek szert. Ezzel pedig, ahogy a szárazföldi kaszinók világában Las Vegas esetében, rövidesen még az is lehet, hogy az online térben is kiemelkedik majd 1-1 legjobbnak ítélt kaszinó a játékosok keresése alapján. Az online tér egyre nagyobb hangot ad a játékosoknak és egyre jobban felfigyel a véleményekre, így ha megbízható kaszinók után kutatunk nagy segítséget kaphatunk a felhasználói élmények elolvasásával. A híroldalak pedig manapság nagy szeretettel közlik a legfontosabb híreket a játékosokkal a sportfogadás világával kapcsolatban.

Összegzés

A sportfogadás és a kaszinók tehát már mondhatni közös történelemmel rendelkeznek, és a közös kapcsolat megalapozta mindkét fél számára a jövőre tervezett célok elérését is. Tekintve, hogy a világon egyre nagyobb érdeklődés övezi a szerencsejátékok világát, elmondhatjuk, hogy ezek a kapcsolatok nagy sikereket értek el. A folyamatosan terjeszkedő felületek pedig mivel nem veszítenek a népszerűségükből jó eséllyel továbbra is jelen lesznek az emberek életében a jövőben is. A kaszinók közötti verseny viszont éleződik, ezért újabbnál újabb minőségi szolgáltatások kialakításával foglalatoskodnak, a lehető legjobb játékélmény és a legtöbb felhasználó bevonzása érdekében. A kaszinó és a sportfogadás pedig már annyira kéz a kézben jár, hogy nagyon kevés olyan felülettel találkozhatunk, ahol nincs lehetőségünk egy felületen belül mindkettő kipróbálására.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!