Connect with us

Hír

Egyre valószínűbb, hogy Jim Harbaugh lesz a Vikings főedzője

A hírek szerint a Vikings és a Raiders volt a két top célállomás Jim Harbaugh számára, de mivel utóbbi Josh McDanielst nevezte ki, így a Minnesota lett az abszolút favorit. Erre tegnap ráerősített több forrás is, így egyre valószínűbb, hogy a 49ers korábbi mestere visszatér az NFL-be.

A Michigan Wolverine hivatalos weboldalának szerkesztője, Chris Balas szerint Harbaugh ma interjúra megy a Vikingshoz, de a megbeszélés már csak formalitás és hamarosan meg is kapja az állást. Más források pedig arról számoltak be, hogy bár csapatnevet nem mondott, de a Michigannél már elbúcsúzott Harbaugh a kollégáitól (a főedzőnek egyébként van élő szerződése a csapattal, de mindössze 1,5 millió dollárért kivásárolható).

A Vikings egy elég jó opció lenne az 58 éves szakember számára, ugyanis a roster kifejezetten tehetséges és még egy átlagon felüli irányító is rendelkezésre áll. Emellett két évig dolgozott együtt a csapat új GM-ével, Kwesi Adofo-Mensah-val még a 49ersben, így a kapcsolat is adott.

Harbaugh a San Francisco edzőjeként 44-19-1-es mérleget ért el és Super Bowlba vezette a gárdát, majd összekülönbözött Trent Baalke-val és távozott a csapat éléről. Ezután a Michiganben folytatta az edzői karrierjét, ahol tavaly megverte az ősi rivális Ohio State-et, 17 év után Big Ten győzelemre vezette a csapatot, bejutott a rájátszásba és az Év Edzője díjat is hazavihette.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!