Connect with us

Magyar foci

HFL: Jön a tavalyi döntő visszavágója!

Két mérkőzéssel folytatódik a pünkösdi hétvégén a HFL, azaz a magyar amerikai futball kiemelt ligája. Szombaton 13 órától ráadásul a tavalyi döntő visszavágójára kerül sor, amikor a Budapest Wolves fogadja a Fehérvár Enthronerst. Vasárnap 15 órától aztán a rájátszás küzdelmeitől már biztosan búcsúzó Győr Sharks látja vendégül a Budapest Cowbellst. 

Fotó: szekesfehervar.hu

Nagy hír az előző forduló óta, hogy Bencsics Márk komoly sérülést szenvedett, így idén már nem léphet pályára. A helyét a fiatal Tóth Levente veszi át a Wolves kezdő irányítójaként, aki egyáltalán nem mutatkozott be rosszul a Sharks ellen, de azért ilyen szinten tapasztalatlannak számít. Ráadásul a HFL talán legjobb védelmével kell farkasszemet néznie, amely a tavalyi döntős vereség után most szeretne egy kis revansot venni. Az Enthroners meggyőző volt eddig idén, értelemszerűen szeretnék fenntartani a formát és megőrizni a veretlenséget.

A vasárnapi mérkőzés a Sharks számára már tét nélküli, de mivel most lépnek pályára idén utoljára, így nyilván szeretnének szépen búcsúzni. Nem lehetetlen feladat, hiszen a Wolves és a Steelers ellen sem volt messze a siker. Azonban egyszerű sem lesz, hiszen a Cowbells jó formában van, épp az említett két csapatot verték meg egymás után, a védelem nagyon jól muzsikál, és a támadókra sem lehet panasz a szezont csereként megkezdő Szabó Tamás vezetésével. Ugyan a Cowbells értelemszerűen ott van már a rájátszásban, a második kiemelés fontos lenne, hogy ne kelljen az Enthroners otthonába utazni a playoff első körében.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!