Connect with us

Hír

Húga perli be a Chargers tulajdonosát többek közt nőgyűlölet miatt

A Los Angeles Chargers tulajdonosát, Dean Spanost a minap beperelte a húga, Dea Spanos Berberian, méghozzá egyrészt nőgyűlölő viselkedés miatt, másrészt pedig hogy saját érdekében és nem az általa vezetett tröszt érdekében cselekedett több alkalommal is.

Berberian ezzel gyakorlatilag át akarja venni az irányítást a Chargers felett. A tulajdonosi kört tekintve a négy Spanos-gyereknek van 15-15% tulajdonrésze a csapatból, emellett a családi tröszt tulajdonol 36%-ot (plusz 4% van egyéb kezekben). Ezt a trösztöt vezeti Dean Spanos, így ő számít a franchise első emberének.

Ezen szeretne változtatni húga, aki állítása szerint azért lett félretolva, mert nő. Azzal vádolja bátyját, hogy mélyen gyökerező nőgyűlölő értékrendje van, testvérével, Michaellel együtt úgy hiszik, hogy a férfiak a főnökök, a nőknek pedig be kell fogniuk a szájukat és semmi joguk nincs – bármit is mond a tröszt alapító okirata. Őt pedig elnyomták, hogy megtanítsák neki, hogy nincs semmiféle joga.

Ennél azonban kézzel foghatóbb dolgokkal is vádolja testvérét. Állítása szerint a családi tröszt gyakorlatilag fizetésképtelen, a Los Angelesbe költöztetés pénzügyileg káros volt és szerinte a családnak nincs választása, mint eladni a franchise-t, hogy az adósságokat törleszteni tudják, amik Berberian állítása szerint elérik a 358 millió dollárt. Emellett olyan dolgok is előkerültek, hogy Dean Spanos állítólag 60 millió dollárért vásárolt magángépet magának és Michaelnek a tröszt pénzéből, aminek semmilyen üzleti alapja nincs. Ráadásul további 105 millió dollárt mozgatott át a tröszt pénzéből, hogy különböző adósságokat kiegyenlítsen.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!