Connect with us

Minden ami NFL

Breakout players 2022 – NFC South

Folytatjuk azt a sorozatunkat, ahol a szintet lépő játékosokat keressük és jöjjön egy olyan csoport, aminek a fele hosszú távra, fele pedig win now-ra rendezkedett be.

Atlanta Falcons

Ki lehet breakout játékos?

Az Atlanta tavalyi szenvedésének közepette könnyen átnézünk azokon a játékosokon is, akik valójában fejlődtek, csak magukban nem voltak elegek egy jó szezonhoz. A támadófal például egész évben szenvedett és kimondottan senkit sem lehet szinte kiemelni. Ellenben például a másodéves center Matt Hennessy valójában egy rohamos fejlődés közepén van, amit ha folytat, akkor könnyen a megbízható kezdők között fogjuk őt találni.

Amíg első évében még minden 20. snapen nyomást engedett és épp ezért a szezon egy pontján le is kellet cserélni, addig a második szezonjában már csak minden 35. snapen engedett nyomást és összesen egész évben három sacket. Amit viszont még ennél is jobban ki kell emelni, hogy a futásblokkolása már most NFL kezdő szint, kifejezetten jól takarít és ritkán teszik odébb. Amennyiben a harmadik évére még egy kicsit rá tud kapcsolni a passzblokkolás terén, úgy az igen gyatra centerfelhozatalból a liga elejéhez is tartozhat nagyon rövid időn belül, ez pedig hatalmas fejlődés lehet ahhoz képest, hogy első éve után sokan már temették.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Ki lehetne még?

A Falcons védelmét szintén nem illeti sok dicséret és a rosterre pillantva ez jövőre sem lesz egy jó egység. Különösen gyenge a pálya közepén a csapat, amin a 2-3 éve még magasztalt Deion Jones sem tudott segíteni. Sőt kifejezetten gyenge éve volt Jonesnak, így nem akkora probléma a csapat számára, hogy nem lesz ott jövőre. Az ő helyét Mykal Walker veheti át akár teljes állásban is, aki rotációs emberként már nagyszerűen szállt be, de akkor még sokan arra mutogattak, hogy csak kiegészítő szerepben jó. Walker azonban pont abban kiváló, amit manapság keresünk egy linebackerben, ez pedig a coverage. Tavaly nagyon kevés szerepet kapott, de tavalyelőtt például csak 5,7 yardot engedett elkapásonként, amit ha netán teljes állású feladatban is meg tudna ismételni, akkor nem kérdés a szintlépés.

Carolina Panthers

Ki lehet breakout játékos?

Nincs könnyű dolgunk a Panthersnél sem, mert az egész csapat alulteljesít évek óta. Ellenben vannak fiatal játékosok, akiknek elméletben csak be kell érnie. Ilyen lehet Derrick Brown is, aki nem véletlen volt anno top15-ös választás. A Panthers erősen rotálja a védőfalát, így Brown snaplimitje még mindig 600 körül mozog, aminek következtében nyomásai számát ugyan nem tudta növelni, de ebből a kevesebb nyomásból is több sacket szerzett. Ami viszont még nagyobbat javult, az a futás elleni produkciója. A tavalyelőtti közel 10%-os missed tackle arányát 7%-ra csökkentette és kevesebb snapen is több futásmegállítása volt, mint egy évvel azelőtt.

Ahogy szép lassan szed magára egy kis rutint, úgy fejlődik a játéka és ha a pass rushban egy kicsit tud javítani, akkor egy nagyon stabil belső védőfalember lehet belőle. Ne feledjük, hogy a szezon kezdetekor még nem lesz 25 éves sem.

Ki lehetne még?

Jaycee Horn megítéléséhez sajnos a profi karrierje még kevés. Ugyanis sérülés miatt nem játszott 150 snapet sem. Ellenben ha valakinek megvan a felépítése és az atletikussága is, hogy egy emberezős CB1 legyen, akkor az ő. Még nagyon fiatal és most volt egy egész holtszezonja, hogy felépüljön, így végre teljesen egészségesen, egy év tanulással a háta mögött robbanhat be. A csoportban nincsenek elképesztően dörzsölt, nagynevű possession elkapók (Mike Evansön kívül), így még kis magabiztosságot is magára pakolhat – mondjuk olyan nagy szüksége erre nincs. Valamint ennek a Panthersnek nem idén kell jónak lennie, így bátran szabadjára engedhetik Horn képességeit.

New Orleans Saints

Ki lehet breakout játékos?

Dennis Allen átül a főedzői székbe, de nem kell attól félni, hogy a védelemről levenné teljesen a kezét. Ez az egység már az elmúlt években is nagyszerűen működött és valahogy mindig sikerült olyanoknak is fellépni benne, akikre nem gondoltunk. A belső fejlődés közepette a fiatal játékosok nem csak lehetőséget kapnak, de az erősségeikre van építve a rendszer, amiben aztán igazán jól tudnak teljesíteni. Pete Werner nem egy rettentően atletikus játékos, ellenben nagyon okos és magabiztos, egy igazi vezér, aki Demario Davis mellett ráadásul sokat is tud tanulni. Legnagyobb félelem vele kapcsolatban, hogy coverage-ben gyenge lesz, aminek van is némi valóságalapja, de képes fejlődni, főleg ha Davis kisegíti. Azzal kapcsolatban pedig már most sincs sok kétségre, hogy futásmegállításban NFL kezdő szint lehet.

Ki lehetne még?

Sean Peyton nélkül a támadójátékban nehéz bízni, de a holtszezonban mindent megtettek, hogy ne legyen visszaesés. A drafton két elsőkörös játékos is érkezett, Jarvis Landryt jutányosan ide csábították és még Michael Thomas is visszatér. Adam Trautman előtt így megnyílhat a pálya. Már a tavalyi év végén is elkezdték egyre nagyobb százalékban bevonni a játékba, így pedig hogy a védelem a többiekre figyel, könnyen leakaszthat magának jó meccseket.

Tampa Bay Buccaneers

Ki lehet breakout játékos?

Ez a csapat továbbra is win now üzemmódban van és az ilyen elképzelésekbe általában nem fér bele az, hogy olyan játékosok kapjanak sok lehetőséget, akik még csak bontogatják a szárnyaikat. Nyilván mindig vannak fiatal játékosok, akiket be kell építeni a rotációba vagy sokat várnak tőlük, de azért alapvetően nehezebb ilyen csapatokban breakout játékosokat keresni. A Buccaneers esetében az a szerencse, hogy van néhány kiöregedett játékos, akiknek a helyét át kell vennie valakiknek. Ilyen Joe Tryon-Shoyinka is, aki Jason Pierre-Paul helyén lehet kezdő és mint bajnokságra hajtó csapat elsőkörös játékosa, sokat is várnak el tőle.

Szerencséjére ez a csapat nélküle is nagyon erős. A túloldalon Barrett még jó formában van, a belső védőfalba pedig Vita Vea mellé érkezett a rutinos Hicks, így Tryon nem kap majd kiemelt figyelmet a fal szélén.

Ki lehetne még?

Más játékos megjelölése már fogósabb kérdés. Lehetne a harmadik számú elkapóra mutogatni például, de én nem gondolnám, hogy Gage-től olyan agyeldobós évet kapnák, csak egy korrekt kiegészítő szerepkört. Így Jamel Dean a jelöltem, aki ideiglenesen mutatott már szép dolgokat, de huzamosabb ideig (értsd 3-4 meccs) nem tudott még konzisztensen jól játszani. Ellenben amikor csúcsformában játszott, akkor jobb volt mint Davis vagy Murphy-Bunting. Ő az, akinek a sebessége és a karizmája is megvan, hogy egy stabil CB1 legyen.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!