Connect with us

Beharangozó

Csereirányítók rangadója – Steelers @ Browns

A harmadik hét első mérkőzésén két csalódást keltő csapat találkozik, amelyeknek még az 1-1-es mérleg ellenére is jócskán van mit törleszteni a szurkolók felé, mert eddig kicsit vérszegény és összeszedetlen képet mutatnak. A csoportrangadók azonban mindig parázs csatákat hoznak és az egymás elleni siker, mint tudjuk, kettőt ér.

Amikor a Steelers kezében van a labda

Azt gondolom kevesen gondolták, hogy Mitch Trubisky karrierjében pálfordulás következik be és egy stabil franchise irányító képét fogja mutatni. Legtöbben kétkedve álltak a témához és alighanem ebbe saját edzői is beletartoztak.

Trubisky ugyanis nagyon konzervatív playbookot kapott az edzőktől, nem véletlen, hogy az átlagos passzmélysége csak 8,1 yard, ami a 18. a ligában, de még ezeket a várakozásokat is alulmúlja. Ugyanis a játékonkénti megszerzett yardjai csak az 5,1 yardot érik el, ami a 34. a ligában, tehát nem csak a kezdők között a legkevesebb, de még néhány beugró QB-nál is rosszabb. Az első két mérkőzés után mindössze nyolc átadása volt hosszabb mint 20 yard, ellenben 16, ami legfeljebb a line of scrimmage vonaláig ment.

Ez a playcalling és Trubisky teljesítménye pedig alapvetően határozhatja meg a védelmek felállását vele szemben. A Browns defense nem lehet büszke magára az első két hét alapján, de a secondary és a linebacker sor is alkalmas arra, hogy a Steelers rövidyardos játékát beszorítsa, a cornerek gyorsak és nagy lendülettel szállnak le a backfieldre, miközben Jeremiah Owusu-Koramoah a linebacker sorból az egyik legjobb a posztján az idei szezont vizsgálva. Mindössze négy átadást engedett, de ami igazán impresszív, az a 25 yard, amit elkaptak mellette. Cserébe nincs elrontott szerelése se és hat darab yardot tettek meg elkapás után az őrizetében.

Steelers Legend Rips Mitch Trubisky Following Patriots Loss | Heavy.com

A pálya közepe tehát valószínűleg nehezen lesz támadható a Steelersnek, így meg kell próbálkozniuk hosszabb passzokkal. A legfőbb célpont Diontae Johnson lehet, aki az előző meccsen többször is kifejezte frusztrációját, miután úgy érezte, hogy tisztára játszotta magát és mégsem kapott labdát. A nagy baj azonban nem csak az, hogy hosszan nem sikerül játékba vonni, hanem az, hogy amikor rövidebb szituációban mégis, akkor Trubisky rendkívül rosszul vezeti az elkapóit, nincs olyan wide receiver az eddigi két meccs után, aki 11 yardnál többet tudott volna megtenni a labdával a kezében, azt pedig mondanom sem kell, hogy ez mennyire elkeserítő statisztika.

Azonban a Browns corner sorból egyelőre senki nem remekel. A Martin Emerson, Greg Newsome, Denzel Ward trió átlagosan a passzok 71%-át hagyja megszelídíteni és a fentebb említett elkapás utáni yardokban is pocsék formát mutatnak. A Steelersnek meg kell próbálni a mérkőzés elején kihasználni a szélső Browns cornerek rosszabb formáját és tesztelni őket, mert az egyértelmű lesz, hogy a Browns a rövid zónákat el fogja venni tőlük.

Igen ám, de a hosszabb játékokhoz az kell, hogy legyen ideje Trubiskynak passzolni. A Steelers QB-ja egyelőre ligaátlag közeli gyorsasággal szabadul a labdától, az edzői stáb nem szeretné tesztelni a támadófalat, ami egyelőre jól is működik. A teljes O-line eddig közösen engedett hét darab nyomást és négy sacket, de jó kérdés, ha hosszabb játékokra kényszerül a csapat, akkor ez megváltozik-e. Hozzá kell még tenni, hogy Myles Garretthez hasonlítható pass rusherrel közelről sem találkoztak, ugyanis a Browns sztárja 13 siettetésnél jár, amivel holtversenyben vezeti a ligát az idei évben. Várhatóan a Steelers a gyors passzokkal és sémázással próbálja majd elvenni Garrett elől a teret, de gyakran még így se könnyű kivenni a liga talán legjobb passzsiettetőjét a játékból.

Ami egy érdekes kérdés lehet még, hogy a fal belsejében mekkora harc alakul ki és ki kerül ki győztesen. A Browns védőfal közepe ugyanis nem mondható acélosnak, de Taven Bryan nagyon jó idénykezdésen van túl, hét siettetésével a hatodik legjobb a posztján. A Steelersnél pedig az egyik leggyengébb pont eddig a center Mason Cole, aki már három pressure-t is engedett (ez centereknél magasnak számít), ha itt a Browns meg tudja nyerni a párharcot, akkor azzal nagy lépést tehet a győzelem felé.

Najee Harris says foot injury won't keep him from playing - al.com

Végül pedig érdemes még a Steelers futójátékáról beszélni, ugyanis Najee Harris sem hasít úgy mint tavaly. Két meccs után van 72 futott yardja, amiből azonban 61-et kontakt után szerzett, ez pedig sokat elárul. Tehát a támadófal egyáltalán nem segíti a munkáját, sőt azt kell mondani, hogy a Steelers falát egyelőre inkább a futásblokkolásért lehet elővenni, mintsem engedett nyomásokért.

Harris egyébként a Steelers beat writerek véleménye szerint láthatóan kevésbé agresszívan játszik, mint tavaly, nem támadja olyan vehemenciával a lyukakat, sokat hezitál és táncol és bár sokszor így is hozzáteszi a magáét, de vagy nem bízik a offensive line-ban vagy jobban félti magát. Ahogy volt róla szó, a Browns védőfala sebezhető, az igaz hogy Bryan mindenkit meglepett pass rushban, de futás ellen már ő is gyengébb. Összességében pedig a védelem már több mint tíz elrontott szerelésnél tart, így a Steelersnek lehet keresnivalója.

Az biztos, hogy playcalling részről egy sokkal kreatívabb és bevállalósabb mérkőzésre van szükség, de Trubiskynek is össze kell szednie magát, mert nagyon behatárolja a többiek játékát is.

Amikor a Browns kezében van a labda

A labda másik oldalán nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy nagyjából tudjuk mire fog és kell építeni a csapatnak. Brissett nem kezdő irányító matéria és ezt az edzők is tudják. Az első két mérkőzés után mindössze 70 alkalommal lépett hátra passzolni, ami csak a 20. legtöbb a ligában és neki még Trubiskynél is jóval gyengébb az átlagos passzmélysége. Mindössze 7,2 yard, ami a 25. a ligában. Azaz a Browns keveset passzol és akkor sem messzire.

Ez nem egy győztes stratégia, de amíg ilyen támadófal és futójáték van a csapatnál, addig talán ők azok, akik a leginkább megtehetik. Nick Chubb már 228 yardnál tart (2. legtöbb), de Kareem Hunt is belepakolt már 104 yardot a közösbe (top20-ban van), ez pedig több mint 30 yarddal több mint a második legjobb duó esetében és több mint ötvennel mint a harmadik tandemé.

Amellett, hogy a futók kiválóak, a támadófalat sem érheti sok kritika, a két running back átlagosan 2,84 yardot tesz meg az első kontaktig, ami a legjobb tízben van a ligában, Wyatt Teller és James Hudson is kiváló munkát végez, de összeségében sem lehet sok panasz a falra. A futásblokkolás mellett természetesen a passzjátékoknál is megbízhatóak, bár Jedrick Wills meglepetésre elég gyenge szezonkezdetet produkál a maga hat engedett nyomásával, összeségében így sem jár több mint tíznél az egység.

A mérkőzés egyik legérdekesebb párharca lehet az övék a Steelers védőfala ellen. Az ellen a védőfal ellen, amely T.J. Watt nélkül félkarú óriásnak tűnhet, múlt héten például egyértelműen elvesztették a csatát a Patriots O-line ellen és egyetlen sacket sem jegyeztek. Ez azért nagy szó, mert az elmúlt 92 mérkőzésükből csupán másodszor fordult elő, hogy nem zsákolták az irányítót.

A főszerepet Alex Highsmith-nek és Cam Heywardnak kell vállalni, akik közösen már 18 nyomásgyakorlásánál járnak, különösen a fiatal pass rusher és Jedrick Wills csatája lehet érdekes, mert ha mindketten az első két meccs tendenciáját követik, akkor nem lesz könnyű élete Brissettnek.

Watch Nick Chubb run for a 4-yard touchdown, capping off a 90-yard drive for the Browns vs. the Jets - cleveland.com

A passzjátékra amúgy sem feltétlenül alapozhatnak, ugyanis a Steelers back7 az első két fordulóban nagyszerűen teljesít, az első fordulóban a liga egyik legjobb elkapótrióját vették le (igaz ehhez sérülés és a Bengals gyatra játéka is kellett), míg a második fordulóban a Patriotsnak is 1-2 nagy játék kivételével alig engedtek bármit.

Brissett amúgy sem arról híres, hogy szoros őrizetbe nagyon pontos labdákat dobál és bár Amari Cooper a második meccsére összekapta magát, egy fecske aligha csinál nyarat. Akit igazán ki lehet emelni a secondaryből az Minkah Fitzpatrick, aki eddig két meccs alatt mindössze 2 yardot engedett, de cserébe két interceptiont is szerzett és további három leütött labdája is van. Nagyszerűen olvassa a játékokat és teljesen lezárja a pálya hátsó/középső részét. Amennyiben a Browns futójáték nem fog működni, úgy nagy bajba kerülnek Brissették.

Talán nem ez lesz az idény leglátványosabb csütörtök esti rangadója, de talán egy jó kis sakkjátszmát láthatunk, ahol lényegében mindkét csapatnak kicsit jobban ki kell nyitnia a playbookot mint eddig tette és valószínűleg a blowoutot is elkerüljük, ugyanis nem úgy tűnik, hogy nagy különbség van a két csapat között.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!