Connect with us

Hír

A Raiders érdekes kickoffokkal szerez egy kis előnyt magának

A szemfüleseknek feltűnhetett a csütörtök esti rangadó közben, hogy a Raiders a kickoffoknál odatérdeltetett egy játékost a labdához, hogy tartsa meg azt stabilan. Ez rossz időjárási körülmények közt persze bevett szokás, azonban Los Angelesben a fedett stadionban látszólag semmi szükség nem volt erre. Azonban a Raidersnél kitaláltak, hogyan tudnak egy kis extra előnyt szerezni a kickoffoknál.

A labdát ugyanis nem a tartóBA, hanem a tartóRA helyezik, ezzel kicsit megemelve a labdát, ami lehetővé teszi, hogy a rúgó Daniel Carlson jobban alá tudjon rúgni a disznóbőrnek. Ezzel pedig növelik a levegőben töltött időt a rúgás során, így a speciális egység tagjainak több ideje van odaérni a visszahordóra. A Raiders nem akarja berúgni a célterületre a labdát, hogy touchback legyen belőle, hanem igyekszik a gólvonalhoz rúgni, hogy elinduljon a visszahordó, és a hosszabb levegőben töltött idő miatt elméletben hamarabb odaér a speciális egység és jobb mezőnypozíciót tudnak kiharcolni. A csapat illetékesei ezzel kapcsolatban pár hete megkérdezték a ligát, és azt a választ kapták, hogy ez legális folyamatnak számít.

Rosszmájúan megjegyezhetnénk, hogy vannak ennél fontosabb dolgok, vagy máshogy fogalmazva nagyobb gondok is a csapatnál, amire lehetne fordítani az időt és energiát, de persze érdekes innováció és lehet el fog terjedni a ligában.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!