Connect with us

Hír

Caleb Williams nyerte a Heisman-trófeát

A USC irányítója, Caleb Williams nyerte az idei Heisman-trófeát, amit az egyetemi futball legjobb játékosának osztanak ki minden évben. A második helyre a TCU quarterbackje, Max Duggan futott be, a képzeletbeli dobogó alsó fokára pedig az Ohio State QB-ja, CJ Stroud állhatott fel. A negyedik Stetson Bennett (QB, Georgia), az ötödik Hendon Hooker (QB, Tennessee), a hatodik Bryce Young (QB, Alabama) lett.

Williams lett a nyolcadik játékos a USC Trojansból, aki megkapta ezt az elismerést, ez pedig a legtöbb egy egyetemtől. Utoljára 2005-ben a futó Reggie Bush, előtte egy évvel az irányító Matt Leinart érdemelte ki ezt a címet, 2002-ben pedig a szintén irányító Carson Palmer, hogy csak az ebben az évezredben nyerteseket soroljuk fel.

Az is érdekes, hogy Williams lett a harmadik irányító, aki Lincoln Riley főedző alatt nyeri meg a díjat, Baker Mayfield és Kyler Murray után újabb Heisman-győztes és potenciálisan 1/1-es QB-t nevelt tehát ki a sikeredző – Williams majd csak a 2024-es draftra jelentkezhet először.

Williams a legtöbb TD-t (37) és a negyedik legtöbb yardot (4075) passzolta a országban, azonban a rájátszásba nem sikerült végül bejutnia elsősorban a gyenge védelmének köszönhetően.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!