Connect with us

Hír

Hosszabb távon számol a Lions Jared Goffal?

A Lions narratívája szerint Jared Goff azért érkezett tavaly Detroitba a Matt Stafford csere részeként, mert hosszú távon vele tervez a franchise. Ezt azonban a legtöbben nem vették be és egy sima bridge QB-ként tekintenek rá – vagy legalábbis tekintettek, mert most már egyre több az olyan hang, hogy Goffal kellene folytatni az építkezést, illetve a lionsös narratíva is tovább erősödött az elmúlt hetek sikerei alapján.

A Lions támadósora idén parádés, egy-két megingást leszámítva top 5-ös közeli szinten teljesít. A védelem viszont nem tudott a szezon elején felnőni a feladathoz, így a csapat 1-6-tal kezdte az idényt. Azóta viszont sokat változott a világ, a defense már képes legalább egy közepes szintet hozni, így pedig a Lions az elmúlt hat meccséből ötöt megnyert és az az egy vereség is a Bills ellen született egy utolsó másodperces mezőnygóllal.

Goff sok tekintetben elit számokat hoz, például Patrick Mahomes és Josh Allen mellett csak neki van egynél több 4+ TD-s meccse. A 10. hét óta 8-0-s TD/INT mutatója van, az idei 97,8-as passer ratingje és a 7,6 yardos passzonkénti átlaga a legjobb a 2018-as Super Bowl runja óta. A statisztikái remekek, nem csinál butaságot és szemmel láthatóan a csapattársai is szeretik, így a 2022-es idénye alapján tényleg lehet amellett érvelni, hogy vele folytassa az építkezést a csapat.

A probléma ezzel az, hogy Goff limitáltságai továbbra sem tűntek el. A sikereit a Lions ultraagresszív hozzáállása és a Kyle Shanahan/Andy Reid szinten működtetett támadósornak köszönheti. A Detroit offense-e rendszerszinten top 5-ös idén, egy elit irányító MVP-szezont lenne képes produkálni, ami Goff esetében azért még így sem merült fel. A rendszer nyújtotta lehetőséget remekül kihasználja, de ha ég a ház, továbbra sem nyújt extrát.

A szerződése 2024-ig érvényes és átlag 30 millió dollárt fog elfoglalni a fizetési plafonból. Ennyit a mutatott játéka alapján meg is ér, viszont nem biztos, hogy jó rossz ötlet lenne draftolni egy QB-t a 2023-as draft első körében, aki kis szerencsével 1-2 éven belül átvehetne a stafétát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!