Connect with us

Minden ami NFL

Másodéves figyelő – NFC

Múlt héten megjelent cikkünk folytatásában ezúttal az NFC-ben szereplő másodéveseknek járunk utána, hogyan is sikerült a beilleszkedésük az NFL-be bő másfél évvel a kiválasztásuk után.

A cikkben csoportonként és azon belül csapatonként veszem az első körös választásokat (ha az nincs, akkor az első választást) és minden esetben próbálok hozni 1-1 későbbi találatot is, amennyiben erre van lehetőség.

Az AFC-ről szóló cikkünk itt találod: Másodéves figyelő – AFC.

NFC East

Dallas Cowboys

Micah Parsons, ED, 1/12

Parsonsra kezdenek elfogyni a jelzők. Második legtöbb sacket szerzi, nyomásgyakorlásban pedig a harmadik helyen áll idén a ligában. Mindeközben 28%-ban nyeri a pass rush párharcait az ESPN kimutatása alapján, amivel vezeti a ligát. Linebackert keresett a Cowboys a tavalyi draft első körében, de az elkövetkező évek egyik legdominánsabb edge rusherét találta meg. Az irányítók terrorizálásán túl ráadásul futás ellen is baromi megbízható és ha kicsit variálni akarna a védőkoordinátor, akkor időnként coverage feladatokat is képes ellátni. Ha valaki azt mondja, hogy nála az év védőjátékosa a Dallas másodévese, nem igazán lehet vele vitatkozni. Fun fact statisztika, hogy az egyaránt All-Pro szinten játszó Andrew Thomas, Christian Darrisaw LT duó (mindkettőről lesz még szó) eddig idén mindössze 3 sacket engedett. Mindhármat Parsons ellen.

Osa Odighizuwa, DT, 3/82

Az ex-Bruins védőfalember bár ígéretesen kezdte a karrierjét, akkora berobbanást egyelőre nem könyvelhettünk el a részéről. A class nem bővelkedett tehetséges belső védőfalemberekben tavaly, így mivel az egyik legtöbbet tölti a pályán Osa, neki van a legtöbb nyomásgyakorlása és az eddig szerzett két sackjével vezeti is ezt a listát. Ligaszinten azonban nem több egy átlagos játékosnál, aki futás ellen ráadásul inkább a gyenge kategóriába sorolható. A remek dallasi védelem leggyengébb pontja a belső védőfal, ahol ugyan hasznos játékos Odighizuwa, hiszen olcsón lát el egy kezdő posztot, kiélezett meccsen előjöhet a csapatrész és az ő gyengesége.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!