Connect with us

Hír

Jóval drágább lett Nick Bosa holdoutja

Nick Bosa holdoutja jóval drágább lett a tegnapi nappal, amikor a 49ers a Raiders ellen lépett pályára az előszezon első fordulójában. Eddig minden egyes kihagyott edzésért 40 ezer dolláros bírságot kapott a pass rusher a Kollektív Szerződés értelmében, azonban a kihagyott előszezon-meccs már jóval drágább mulatság. Ebben az esetben ugyanis egy teljes alapszakasz-meccspénzt vonhat le tőle a csapat, ami Bosa esetében 992 ezer 116 dollárt jelent idén.

Azt azért érdemes hozzátenni, hogy Bosa valójában nem kockáztat ilyen sok pénzt, hiszen elég jó esély van rá, hogy a 49ers elengedi ezeket a bírságokat, amikor meg tudnak egyezni egy hosszú távú szerződésről és Bosa visszatér a csapathoz. Ezt ugyanis az ő esetében még megtehetik – mármint a bírság elengedését –, hiszen még újonc szerződésű játékosról van szó, a Kollektív Szerződés pedig csak a veterán holdoutok esetében írja elő, hogy nem lehet visszavonni a bírságokat.

Nem valószínű, hogy annyira elmérgesedne a viszony, hogy a 49ers behajtja ezeket a büntetéseket. A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy még az alapszakasz kezdete előtt megegyeznek a felek egy rekordszerződésben – de természetesen nem zárható ki, hogy nem jutnak dűlőre a Steelers elleni első fordulóig, illetve az ahhoz felvezető edzésperiódusig.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!