Connect with us

Összefoglaló

A Dolphins és a Lions simán nyert, a Patriots már megint csúnyán kikapott

A Dolphins támadók sebessége a legtöbb csapatnak továbbra is levédekezhetetlen, a Giants sem tudott mit kezdeni Tyreek Hillékkel. A Patriots ismét egy nagyon csúnya verésbe szaladt bele, miközben a Lions magabiztosan verte a jelenleg 1/1-es Pantherst. Az AFC South-ban a Titans és a Colts pedig egy szoros, izgalmas meccset vívott egymással. 

New York Giants @ Miami Dolphins 16-31

A Miami Dolphins feledtette a múlt heti Bills elleni kisiklást, és egy szorosabb első félidő után végül magabiztos győzelmet aratott az ezer sebből vérző New York-iak ellen. Annak ellenére, hogy a Giants védelme 3 labdaszerzéssel is próbálta segíteni a szenvedő támadósort, a vendégek egyszer sem vezettek a mérkőzésen és az offense a turnoverek ellenére képtelen volt touchdownt szerezni, így pedig nem volt reális esélyük a győzelemre.

A hazai csapat korántsem nyújtott hibátlan teljesítményt offense oldalon, Tua Tagovailoa MVP kampánya az elmúlt két hétben erősen vesztett a lendületéből. Tua 2 interceptiont is dobott (abból az egyik pick sixet eredményezett) és az újonc De’Von Achane is elhagyta egyszer a labdát. Ugyanakkor mindez nem számított, a Miami offense így is 524 yardot pakolt fel a táblára, a szélvészgyors fegyvereikre nem volt ellenszere a Giants védelmének.

De’Von Achane az egész draft class egyik legnagyobb stealjének néz ki, ezúttal 11 futásból 151 yardot és 1 TD-t tett be a közösbe, yardjainak többségét ráadásul kontakt után szerezte. A harmadik körös futó már 7 TD-nél jár karrierje első négy mérkőzése után, ilyen számokra 1943 óta senki nem volt képes. Rajta kívül persze Tyreek Hill is villogott, ő sem akart kimaradni a házi futóversenyből, a Gepárd 8 elkapásból 181 yardot és 1 TD-t szerzett.

A túloldalon a Giants megpróbált hosszú drive-okat vezetni, hogy lent tartsa az explozív Miami offense-t a pályáról. Ez a stratégia nem igazán működött, hiszen a Dolphins kétszer is 1 perces támadósorozattal szerzett TD-t, ráadásul a vendég támadósor önerőből mindössze kilenc pontot ért el a mérkőzésen. Kizárólag a védelem tartotta a lelket a csapatban, hiszen Jason Pinnock interception return touchdownt szerzett, amivel a szünetben csak 7 pont volt a Giants hátránya. Pinnock touchdownja az első hatpontos volt, amit a Giants az első félidőben szerzett az idei szezonban!!!

A második félidőben 14 pontos hátránynál Bobby Okereke interceptionjét követően felcsillant némi reménysugár a vendégek számára, azonban negyedik és 6-ra az ellenfél 19 yardosán Brian Daboll nem mert kockáztatni, a mezőnygóllal pedig gyakorlatilag meglengette a fehér zászlót. Mike McDaniel és Tua pedig köszönték szépen, 8 play alatt végigmentek a pályán és Raheem Mostert 2 yardos TD-jével 3 labdabirtoklásra növelték a különbséget, ami a mérkőzés képét elnézve behozhatatlan előnynek tűnt, és így is lett.

Dicséret illeti a Dolphins védelmét, akik végig kordában tartották a Giants futójátékát, míg a pass rush domináns teljesítményt nyújtott. Ebben persze sokat segített nekik a Giants támadófal, amely pass protectionben továbbra is borzalmas. Daniel Jones a hétfő esti rangadó után ismét alapos verést kapott, 6 alkalommal zsákolták be őt a hazai védők, ráadásul az utolsó sacknél meg is sérült, és nem tudta befejezni a mérkőzést. Zach Sieler 2 sackkel vétette észre magát, de Christian Wilkins és Andrew van Ginkel is nagyot mentek, ketten együtt 13-szor helyezték nyomás alá Jonest.

A Giants jövő héten Buffalóba látogat, így jó esély van rá, hogy a szezon végképp elúszik a jövő héten, míg a Dolphins a nyeretlen Pantherst fogadja hazai pályán a következő fordulóban.

(Atreus)

New Orleans Saints @ New England Patriots 34-0

Szégyen és gyalázat, ami New Englandben történik. A Patriots az elmúlt két meccsen olyan rossz volt a játék mindhárom aspektusában, hogy a mérkőzésük teljesen értékelhetetlen. Egy csapat volt most is a pályán, a végeredmény pedig önmagáért beszél, tükörsima, megalázó vereséget szenvedett el Bill Belichick csapata. Ismét.

A Patriots problémái sokrétűek. A speciális egység kuka, nincsenek nagy játékok (Jabrill Peppers két punt visszahordásból egy yardot szerzett), ráadásul az újonc rúgó Chad Ryland is borzalmas, most is kihagyta a csapat egyetlen pontszerzési lehetőségét. Ez még hagyján, nem ezen múlt a mérkőzés, bár az elmúlt bő 20 évet figyelembe véve azért szomorú ezt látni.

A védelem sem teljesített jól, bár a rengeteg sérülés fényében (különösen Matt Judon kiesése fájó) azért nem meglepő a gyengébb játék. Összességében persze ez egy vállalható teljesítmény lenne, hisz a Saints mindössze 3,2 yardos átlaggal futott és Derek Carr is csak 183 yardot passzolt, a Saints offense pedig 4,3 yardot átlagolt játékonként. A nagy játékok persze a defense oldaláról is hiányoztak, plusz volt pár csúnyán benézett, kulcsszituációban vétett hiba is, de nemhogy a vereség, hanem a benyelt 34 pont sem a védelmen múlt.

A speciális egység kuka, a védelem gyengélkedik, de ez még mindig semmi ahhoz képest, amit a támadósor művel New Englandben. Mac Jones megint dobott egy pick-sixet és sorozatban második meccsen ültette le Bill Belichick, ráadásul teljesen jogosan. A védelmében persze illik megemlíteni, hogy a támadófal előtte kritikán aluli, nemhogy passzhoz, még futáshoz sem tud jól blokkolni és kis túlzással a futó Zeke Elliott a gárda legjobb blokkolója. Emellett az elkapósor botrányosan rossz: senki nem tud elszakadni a védőktől, sok a drop és most Jones egyik pickjét (a kettőből) is az egyik WR bénázása okozta.

A korábbi első körös Jonesnak ettől függetlenül nem kellene ennyire pocsékul teljesítenie, bármennyire is rossz körülötte minden, a nulla pontos gyalázathoz még mindig ő tette hozzá a legtöbbet. Ugyanakkor az is tény, hogy ez a Patriots egy fiatal Tom Bradyvel a kezdőben sem lenne Super Bowl esélyes, talán az idei a Bill Belichick éra legtehetségtelenebb Patriotsa.

A Saints részéről sem lehet túl sok tanulságot levonni, ez nem volt több egy edzőmeccsnél. A visszatérő Alvin Kamarának (97 total yard, 1 TD) és a rákot legyőző Foster Moreau-nak (egy elkapása volt, de az TD lett) lehet örülni, ahogy annak is, hogy Michael Thomas szinte a régi fényében tündököl. Ugyanakkor az offense összességében továbbra sem tűnik meggyőzőnek, Derek Carr még mindig átlag alatti teljesítményt nyújt és úgy tűnik, Chris Olave is kisebb gödörbe került (bár legalább most egy TD-je azért volt).

Ami maradéktalanul jó, az a védelem. Dennis Allen még mindig egy zseni, és bár a számokon annyira nem látszik, de rendszerszinten szétzilálta a Patriots támadósorát és nonszensz mértékben outcoucholta Bill O’Brient. Külön jár a dicséret Carl Granderson kineveléséért (ki az a Marcus Davenport?), aki most is félelmetes volt, négy tackle-t, egy sacket, egy QB-hitet és két negatív yardos szerelést szerzett.

(renningan)

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts 16-23

Az AFC Southban fontos csoport meccset rendeztek, Indianapolisba úgy érkeztek a csapatok, hogy mindketten 2-2-es mérleggel álltak (a forduló előtt a csoportban mindenkinek ez volt a mérlege). Végül egy végig szoros mérkőzést láthattunk, ahol a sérülés sajnos megint nem maradt el.

Az első támadásokból a Titans jött ki jobban, egy mezőnygóllal meg is szerezték a vezetést. Ezek után azonban a Titans jó futás elleni védelme valahogy nem akart működni. Az első jel egy Zack Moss 56 yardos futott touchdown volt, ahol érintetlenül futott végig a félpályán. A Colts tovább tudta növelni előnyét Matt Gay 43 yardos mezőnygóljával. De a félidő vége előtt jött a baj, a tehetségéből egyre többet mutató Anthony Richardson újra megsérült, most egy szerelés után a vállát fogta és nem is nagyon tudta mozgatni, ami nem túl sok jót jelent, így jöhetett Minshew 10-6-os előnynél, de a szünet előtt a red zone-ban egy 4&1 szituációt nem tudtak megoldani, így nem tudták növelni előnyüket.

A második félidő első két támadásából mindkét csapat végigért a pályán. Először Tyjae Spears futotta meg első NFL touchdownját, de erre volt válasza a Coltsnak, és megint csak Zack Moss ért be a célterületre. Az utolsó negyedre 20-16-os Colts vezetéssel fordultak a csapatok, nyolc perccel a vége előtt a Titansnek megvolt az esélye, hogy átvegye a vezetést, de öt yardra a célterülettől egy 4&1 játékot ők sem tudtak megoldani, így pont nélkül maradtak a támadásban. A Colts ki tudta hozni a labdát, sőt még az időt is le tudta pörgetni egészen egy percre, amikor Matt Gay 28 yardos mezőnygóljával hét pontosra növelték az előnyt. A Titans még megpróbálta az egyenlítést, de végül Julian Blackmon interceptionje lezárta a mérkőzést, így a győzelem Indianapolisban maradt.

A statisztikára ránézve Tannehill 264 yardot passzolt touchdown nélkül, és a mérkőzés végén a labdát egyszer eladta. A futójáték nem annyira működött a Titans oldalán Derrick Henry 43, míg Tyjae Spears 34 yardig jutott. Az elkapók közül DeAndre Hopkins megmutatta, hogy ő még mindig a jó elkapók közé sorolható, 140 szerzett yardjával a támadók alapembere volt, és több bravúr elkapást is bemutatott. A védelem ezen a mérkőzésen nem igazán volt önmaga. Az eddig remekül működő futás elleni védelem ezen a napon teljesen csődöt mondott, a földön nem kevesebb mint 193 yardot engedtek az ellenfélnek úgy, hogy ebben a szezonban még senki sem jutott 100 yard fölé sem ellenük.

A másik oldalra áttérve, amíg Richardson a pályán volt jó teljesítményt nyújtott, haladt a csapat az irányításával és 12 passzából 9 sikeres is volt 98 yardért. A hazaiak szerencséjére a csereirányító sem a rosszabbak közül való, Minshew ott folytatta, ahol Richardson abbahagyta. 14 passzából 11 sikeres volt 155 yardért eladott labda nélkül. A meccs emberét azonban nem az irányítók között kell keresni, Zack Moss élete meccsét játszotta. 23 alkalommal kapta meg a labdát, amiből 165 yardot és két touchdownt szerzett a földön. Mellette a szombat este az új szerződését aláíró Jonathan Taylor most csak epizód szerepet kapott. Az elkapóknál az újonc Josh Downs hozta a legjobb teljesítményt 97 yarddal, de Michael Pittmannek is voltak fontos elkapásai. A védelem a Titans futását jól fogta, így Tannehillnek kellett volna megnyernie a mérkőzést, ami nem sikerült neki. DeAndre Hopkins tudott hozni extra játékokat ellenük, de összességében egész meccsen tartották a Titans támadóit, és fontos pillanatokban fel tudtak lépni.

(kronikk)

Carolina Panthers @ Detroit Lions 24-42

Még mindig nyeretlen az idei szezonban a Carolina Panthers, a Detroit Lions mindenfajta nehézség nélkül érvényesítette a papírformát a liga jelenlegi legrosszabb csapata ellen. Az Oroszlánok győzelmének a hazai szurkolókon kívül leginkább Chicagóban örülhetnek, ugyanis a Panthers vereségével továbbra is a Bears birtokolja a jövő évi draft első választási jogát, míg a Detroit gőzerővel robog a rájátszás felé.

A találkozó első támadását a Panthers vezethette, de 2 first down után puntra kényszerültek a vendégek, a detroiti támadósor azonban mindössze 3 játékból végigszáguldott a pályán. David Montgomery ott folytatta, ahol a Packers ellen abbahagyta, az elkapók kiváló blokkolását kihasználva 42 yardos touchdownt szerzett.

A Lions védelem sem akart lemaradni a támadósortól, Aidan Hutchinson egy kézzel szelídítette meg Bryce Young eredetileg screen játéknak induló passzát, rövid pályát szerezve ezzel az offense-nek. A hazai csapat könyörtelenül kihasználta az újonc irányító hibáját, Jared Goff az egykori Iowa tight endet, Sam LaPortát találta meg az end zone-ban és már 14 ponttal ment a Lions. Hutchinson a labdaszerzésén kívül is több alkalommal borsot tört a Panthers támadófal orra alá, 6 nyomást, 1 sacket, és 2 negatív yardos szerelést harcolt ki a találkozó során.

Adam Thielen elkapásaival és Laviska Shenault futásaival a Panthers a következő drive-ban a vörös zónába jutott, ahol Tommy Tremble-t hozta játékba Young és 7 pontra zárkózott fel a Panthers (7-14). Hiába iratkozott fel a vendég csapat az eredményjelzőre, úgy tűnt, hogy a Panthers védelme semmilyen ellenállást nem tud kifejteni a Goff vezette passzjátékkal szemben.

Még nagyobb problémát jelentett ugyanakkor, hogy a Panthers offense két újabb turnovert vétett, amelyeket követően a Lions kétszer is azonnal büntetett. Először Miles Sanders gondolta úgy, hogy kisegíti az amúgy is hasító Lions támadósort és egy fumble keretében odaajándékozta a labdát a Detroitnak, a labdaszerzésből Josh Reynolds szerzett 1 yardos TD-t. Ezt követően pedig Young egy rettentő csúnya interceptiont dobott, az újonc passzát Jerry Jacobs halászta le. A Lions pedig azonnal KO-ra ment, Ben Johnson támadókoordinátor trükkös játékát nagyon megették a védők, a teljesen üresen lévő Sam LaPorta már a második hatpontosát ünnepelhette.

A félidő vége előtt még egy mezőnygóllal csökkentette hátrányát a Carolina, így 18 pontos detroiti vezetéssel mentek pihenőre a felek (10-28). A harmadik negyedben csendesen csordogáltak az események, 4 puntot láthattak a nézők. A negyedik játékrészben megrázták magukat a támadósorok és mindkét csapat 2-2 touchdownt szerzett még, amivel gyakorlatilag le is pörgött az óra, így a Panthers már nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez a találkozó végéig.

A mérkőzés ékes példája volt annak, hogy mennyire fontos a támadófal minősége. Eddig is tudtuk, hogy a Lions O-line ligaelit, és ez ma sem volt másképp. Goff végig nyugodtan osztogathatott, a Panthers pass rush csak elvétve tudott az irányító közelébe férkőzni. 8 különböző célpontnak volt elkapása, közülük az újonc LaPortát kell kiemelni, aki 2 TD-t is szerzett. Emellett a futójáték is működött, 159 yardot tettek meg a hazaiak a földön. Sallangmentes teljesítmény volt ez a Detroittól, akik egyáltalán nem érezték meg Amon-Ra St. Brown és Jahmyr Gibbs hiányát.

A túloldalon sokkal aggasztóbb a helyzet. Bryce Young nem igazán találja eddig a profi liga ritmusát, ráadásul olyan hibákat vét, amik egyetemi szinten abszolút nem voltak rá jellemzőek, második interceptionje nagyon ronda olvasásbeli hiba volt. Persze nincs is könnyű dolga a lyukas támadófal mögött. Ugyan csak egyszer sackelték, de rengetegszer kellett nyomás miatt kimenekülnie a zsebből, összességében nem volt egy nyugodt délutánja. Elkapói közül ezúttal legalább a veterán Adam Thielenre számíthatott, aki 11 elkapással, 107 yarddal és 1 TD-vel mindent megtett a győzelemért, de a többiek nagyon halványak voltak és a futójáték sem volt igazán hatékony.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik egy ijesztő esemény is: a Panthers guardját, Chandler Zavalát kiskocsival kellett levinni a pályáról, miután nyaksérülés miatt percekig mozdulatlanul feküdt a pályán. Szerencsére a kórházból pozitív hírek érkeztek róla, tudja mozgatni a végtagjait, így remélhetőleg nem lesz komoly baj az esetből.

(Atreus)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!