Connect with us

NCAA

Elit támadófalak az idei NCAA szezonban + Lincoln Riley és a USC vesszőfutása

Már a 9. forduló következik az egyetemi bajnokságban, így egyre jobban fogyatkozik a rájátszásra pályázó csapatok száma. Erről a listáról végleg le kellett húznunk a USC Trojanst, akik zsinórban második vereségüket szenvedték el múlt szombaton. Ebben a cikkben részletesebben is foglalkozunk a csapat szenvedésével, kiemelve a vezetőedző Lincoln Riley szerepét. Valamint megvizsgáljuk, hogy mely támadófalak azok, akik hétről hétre kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Az előző szombat este óta nem tudok szabadulni a képtől, ami a Penn State-Ohio State meccsen beleégett a retinámba. Drew Allar, a Penn State irányítója megkapja a labdát a centertől, még felocsúdni sincs ideje és már azonnal az arcában vannak a Buckeyes védői. Az Ohio State pass rush 16 alkalommal helyezte nyomás alá a Nittany Lions irányítóját, aki pályafutása legrosszabb mérkőzését hozta össze. Ismét igazolást nyert az amerikai foci egyik alapigazsága: jól működő támadófal nélkül nem lehetsz sikeres.

Lehet azzal is érvelni persze, hogy a Nittany Lions elkapók nem igazán tudtak elszakadni a Buckeyes védőitől, ezért Allar eleve reménytelen helyzetben volt. Ugyanakkor a támadófal ritka gyenge napot fogott ki, ami megpecsételte a támadósor esélyeit. A Penn State offense szenvedése kapcsán jutott eszembe, hogy érdemes kiemelni, hogy mely támadófalak azok, amelyek csapatuk sikereiben oroszlánszerepet vállalnak.

Oregon Ducks

Már több alkalommal megemlítettem az idei szezonban, hogy a Pac-12 konferenciában a támadósorok mennyire hasítanak, elsősorban a passzjáték ezeknek a programoknak az erőssége. Kivételt képez azonban az Oregon Ducks támadóegysége, amely sokkal kiegyensúlyozottabb a vetélytársaknál, ami a futás/passz arányt és a sikerességet illeti. Az Oregon vezeti az országot a futásonként megtett yardokban (6,8 yard) és holtversenyben negyedikek a futott touchdownok számában (21). A támadósor azonban kellően explozív, másodikok a mérkőzésenkénti szerzett pontokban és a megtett yardokban is.

A támadófal kulcsfigurája a center Jackson Powers-Johnson, aki a szezon első felében All-American szinten játszott. Mindössze egy nyomás szárad a lelkén 272 passz blokkoló snap alatt, ami egészen félelmetes adat. Futásblokkolásban is elit teljesítményt nyújt, a PFF osztályzata alapján a 8. legjobb futásblokkoló center jelenleg az egyetemi bajnokságban. Nagyon könnyedén mozog a pályán, és remekül tisztítja meg az utat a védőktől.

A fal jobb oldala is csak 4 nyomást engedett 7 mérkőzés alatt, Ajani Cornelius és Steven Jones is rendkívül magas szinten végzi el a feladatát. Az egyetlen gyengébben teljesítő játékos talán a bal oldali tackle, Josh Conerly Jr., aki a legtöbb nyomást engedte, de még ő is átlag feletti szintet üt meg. Mindennek köszönhető, hogy az irányító Bo Nixet mindössze 4 alkalommal tudták sackelni az ellenfelek védői és ezen kívül is csak két alkalommal tudták őt megütni.

Georgia Bulldogs

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
5,5 USD55 USD
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
8,5 USD85 USD
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
12,5 USD125 USD
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!