Connect with us

Draft

Cél a pontrekord? – 49ers draftértékelő

A San Francisco 49ers a 2023-as szezonban mindössze egyetlen lépésre volt a Vince Lombardi trófea elhódításától, azonban az utolsó akadályon elhasaltak. A szabadügynök piacon mutatott tevékenységükkel nem voltunk maradéktalanul elégedettek, így a játékosbörzének komoly tétje volt a számukra: meg tudják-e találni a kirakós utolsó darabját?

Egyértelmű hiányposztokkal vágott neki az idei draftnak a franchise, elsősorban a támadófal és a cornerback poszt szorult ráncfelvarrásra. A csapat azonban nem felejtette el azt sem, hogy Brandon Aiyuk Brock Purdy hamarosan a pénztárhoz fog járulni, így szükség lesz olcsó és tehetséges támadójátékosokra, ezért nem meglepő, hogy az együttes 8 választásából 5 az offense-be érkezett.

1/31 Ricky Pearsall, WR, Florida

Előzetesen nem számítottunk elkapó húzásra John Lynchéktől az első körben, a szerkesztőségi mock draftokban a cornerback poszt, illetve a védőfal számított népszerű választásnak. A szintén hiányposztnak számító első körös értékű offensive tackle prospectek nagyon elfogytak a kör végére, viszont számtalan tehetséges cornerback elérhető volt még, amikor a csapat az órára került.

A vezetőség azonban más irányba indult el. Manapság az elit elkapók fizetési igénye kilőtt egészen a sztratoszféráig, Pearsall kiválasztásával a csapat feltehetően Deebo Samuel vagy Brandon Aiyuk utódját akarta megtalálni. Legalábbis ez volt az első reakciónk a draftot követően. Azóta azonban olyan hírek érkeztek a csapat háza tájáról, hogy egyelőre mégsem tervezik elcserélni egyik elit elkapót sem, így Pearsall elsődlegesen a slotban kaphat szerepet újoncként.

Az egykori Gator az egyik legjobb útvonalfutó a classban, hirtelen irányváltásokkal őrületbe kergeti az őrzőit. Kifinomult mozgásával képes megtéveszteni a cornereket és jól elrejteni a szándékait. Minden sallangtól mentes a mozgása, könnyen viszi le a súlypontját, nincsenek útvonalfutási korlátai. Emellett rendkívül puhák a kezei, 2020 óta mindössze 5 elejtett labdát írhattunk fel a neve mellé, ami a legkevesebb az eltelt időszakban a Power 5 iskolákban játszó csapatok elkapói között.

A line of scrimmage-en is nehéz őt kontroll alatt tartani, jó a lábmunkája, sokféleképpen tudja kicselezni a presszelő cornereket. Ezenfelül a labdakövetési képessége is elsőrangú, és képes egészen káprázatos elkapásokra is. Nemcsak technikailag képzett ugyanakkor, hanem egy kiváló atléta is. 9,91-es Relative Athletic Score-t produkált a Combine-on, a felső 3 százalékba tartozó súlypontemelkedéssel, felső 7 százalékos 3-cone idővel, valamint felső 12 százalékos távolugrást mutatott be, nemes egyszerűséggel kiakasztotta a mérőeszközöket.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x