Connect with us

Hír

Draft picket vettek el a Saintstől, a Patriots pénzbírságot kapott

Két csapatra is lesújtott az NFL a koronavírussal kapcsolatos kihágások miatt. A Saintset 500 ezer dollárra büntették és elvették a 2021-es hetedik körös pickjét, a Patriots pedig 350 ezer dolláros bírságot kapott – írja Adam Schefter.

A Saintset azért büntették meg, mert a Buccaneers elleni győzelem utáni ünnepléskor nem viseltek maszkot a játékosok – ezekről az ünneplésekről egyébként videók is felkerültek a közösségi médiába (lásd alább). A Saints visszaesőnek számít, ugyanis egyrészt Sean Paytont is megbüntették már korábban maszkviselés elmaradása miatt, másrészt maszk nélküli meetingeket is tartottak a szezon során. Jól hasonlítható tehát a kihágás és a büntetés mértéke is a Raiders korábbi esetéhez.

A Patriots kihágása még októberben történt, amikor többek közt Cam Newton és Stephon Gilmore is COVID-IR-re került, ekkor vétett a protokollok ellen a csapat, a játékosok nem viselték a maszkjukat. A 350 ezer dolláros összeg pontosan megegyezik a Titans korábbi büntetésével, mint első vétkesnek járó bírság – mindkét csapat esetében halasztani kellett az adott heti mérkőzést, bár a Patriotsnál ez csak egy napot jelentett.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!