Connect with us

Szabadügynök

Új név, új kezdet – Commanders FA-kitekintő

Újabb kaotikus szezonon van túl az immár új névvel rendelkező Commanders, de a gondok már jó ideje hasonlóak. Nincs irányítója a csapatnak, csak journeymanek és szerethető figurák. Nyerni azonban aligha fogsz ilyen játékosokkal és most úgy tűnik, hogy a vezetőség is megelégelte a dolgot. Az első és legfontosabb teendő tehát a holtszezonban, hogy új irányítót találjon magának a gárda, na de mégis honnan?

Cap helyzet

A szabadügynökpiacot több mint 30 millió dollárral kezdi a gárda, ami a tíz legtöbb elkölthető pénzmennyiségben van, ráadásul még lehet is felszabadítani pénzt, ha ügyesen lavírozik a vezetőség. Első ránézésre nem sok kisöpörhető szerződés akad, de ha már rebuild felé közelít a csapat, akkor áldozatokat kell hozni. Landon Collins kivágása ugyan elsőre nem adja magát, mert a 6 millió dollár spórolás mellé közel 9 milliót be is kellene nyelni, de én nem érzem úgy, hogy vele képzelné el a jövőt a fővárosi gárda, ebben az esetben pedig átalakításnak nincs értelme és még a benyelt összeg mellett is üdvözlendő a felszabadított pénzmennyiség.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Amiben még szintén erősen gondolkodhat a Washington, hogy a mély és bivalyerős defensive frontjából elcserél valakit/valakiket. Persze ehhez vevőt is kell találni, de amennyiben például hajlandóak Payne-től megválni, akkor rá lehet kereslet. Az AFC Westben például van több csapat is, amelyeknek egy ilyen stabil defensive tackle akár kellhet is. A legjobb a csapatnak nyilván az lenne, ha Matt Ioannidis lenne a távozó, de a görög felmenőkkel rendelkező játékos tavaly tett azért, hogy ne legyen kapós a piacon.

Curtis Samuel helyzetéről még érdemes beszélni. A kis termetű elkapó nem igazán váltotta meg a világot, amiben a sérüléseknek is nagy szerepe volt, ellenben McLaurin mellett annyira nincs senki a keretben, hogy érdemes elgondolkozni azon, hogy egy átalakítással megtartják és bíznak benne, hogy jó lesz valamivel kisebb szerepben, harmadik számú elkapóként lehet jövője a csapatnál.

Szabadügynökök

Szerencséjükre sok fontos lejárójuk nincs, persze mindenkit nem hagyhatnak elmenni, de lényegében a csapat húzónevei közül senki nem távozna. Kezdjük itt is az irányítóposzttal. A liga szakállának, Ryan Fitzpatricknak nem lesz szerződése és akármilyen fun is nézni a játékát, a Commanders szerintem komolyabb céloknak akar nekimenni, ebbe pedig már nem fér bele Fitzpatrick megtartása.

A támadófalból három olyan játékos is távozna, aki tavaly jelentősebb szerepet kapott, de mindhármuk helyzete teljesen más. Brandon Scherff a slágernév közülük, akinek várhatóan nagy piaca lesz, mivel talán a legnagyobb név lesz guard poszton. A legutolsó hírek szerint egyáltalán nem közeledik a két fél álláspontja, a harmadik franchise tag pedig már túl költséges lenne a csapat számára. Évi 19-20 millió dollár alatt nem lehet megúszni a megtartását, ezért úgy gondolom, hogy hagyják is elmenni a veterán támadófalembert és egy olcsóbb megoldást keresnek helyette. Cornelius Lucas már más tészta. Ő főleg azért szerepelt sokat tavaly a kezdőben, mert sokat voltak sérültek az alapemberek és ezen idő alatt pofás teljesítményt is nyújtott. Megtartása ilyen swing tackle-nek abszolút ajánlatos, várhatóan megkínálja a csapat egy szerződéssel. A center Keith Ismael pedig ERFA lesz, így kötelező a megtartása még annak ellenére is, hogy rajta kívül két center is van a keretben, de tavaly beszállóként ő is tudott segíteni.

A támadósorból még Ricky-Sales Jones, Adam Humphries, DeAndre Carter és J.D. McKissic szerződése jár le. Én közülük az utóbbi kettőn gondolkodnék csak el. Jones többet sérült, mint nem és abszolút nem tartozik a legjobb játékosok közé a poszton. Humphriesnál pedig jobb második és harmadik számú opció kell ennek a csapatnak. Carter és McKissic azonban trükkös, mert kezdő értékkel egyikük sem bír, de baromi hasznos kiegészítők. Carter visszahordóként is jeleskedik, az idény egy részében pedig három elkapós felállásoknál is jelen volt. McKissic pedig egy nagyon alulértékelt futó a passzjátékban. Jól helyezkedik, jó kezei vannak és nagyon gyors. Akárki is lesz az irányító, egy ilyen játékosra mindenképpen tud támaszkodni, így megpróbálnám visszahozni.

A védelemben sokkal tisztább a helyzet. Egyedül Bobby McCain lesz szabad préda, aki stabil teljesítményt hozott, így fájdalmas lehet az elvesztése, de ő nem lesz már valószínűleg a jövő embere, így csak ha nagyon olcsón meg lehet tartani, akkor ölnék bele energiát.

Potenciális érkezők/maradók

Mivel Fitzpatrick nem marad, így Taylor Heinicke marad egyedül rosteren, mint tapasztalattal minimálisan is rendelkező irányító. A Commanders elképzelései között aligha az szerepel, hogy egy újabb közepes irányítót szerezzen be, de azt mégsem tehetik meg, hogy nem hoznak senkit, mert ha a draft nem úgy alakul és trade keretében sem tudnak senki nagy nevet hozni, akkor kellemetlen szituációba kerülhetnek. Aligha kerül például olyan újonc irányító hozzájuk, aki rögtön bedobható lesz a mély vízbe, hiszen nem igazán van ilyen idén. Éppen ezért én megpróbálnám Marcus Mariotát, aki nem lenne túl drága, cserébe hasonló mobilitással van megáldva, mint Heinicke, így vészmegoldásnak jó lehet.

Szintén jó fit lehet Jamison Crowder, aki már járt a fővárosban és szinte a távozása óta nem volt normális slot elkapója a csapatnak. Adam Humphries távozásával fel is szabadulna a slot snapek nagy százaléka. McLaurin mellé tökéletes második számú célpont lehetne, amíg nem jön esetleg a draftról egy nagyobb név.

A támadófalnál mint említettem, Brandon Scherfföt egy olcsóbb opcióra cserélnék, Austin Corbett feleannyit sem keresne, de cserébe egy folyamatosan fejlődő guardról van szó, akit kisebb neve miatt talán még nem áraz túl a piac. Egy igazi befektetés lehetne a csapatnak és ha szerencséjük van, akkor elég busás a megtérülés is.

A védelemben a front7 adott, a hátsó régióban viszont sok a lyuk. A linebacker sorba kellene egy veterán, mert Jamin Davis még nem teljes értékű opció, De’Vondre Campbell nagyon korrekt kis éven van túl, pár évre jól egészíthetné ki a Washington sorát. A safety sorban Kamren Curl helye adott, de kell egy free safety. Marcus Maye a sérülése és egy kisebb offseason kihágása miatt kevésbé lesz felkapott név, de ha normálisan tud visszatérni, akkor jól egészítheti ki Curlt.

Összességében így továbbra is a QB poszt lenne az, amit meg kellene oldani, és ha nem lesz trade valami nagyobb névért, akkor a draft első köre marad erre mentsvárként. Ezen kívül égető hiányposzt vagy tátongó lyuk nem maradna a keretben, csak hát épp ez a legfontosabb.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!